Mój Play: Notka sms niechciane uruchomienie przez play - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Notka sms niechciane uruchomienie przez play

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32
  • Rejestracja Tue, 14 Jul 09
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 01 August 2010 - 16:28

Dzisiaj zauważyłam że na czterech numerach które mam zarejestrowane na mnie (mixtura i fresh) została mi bez mojej wiedzy uruchomiona usługa notka sms. Nie mam też możliwości jej deaktywacji ponieważ po wpisaniu kodu na deaktywację pomimo iż wyświetla się informacja że usługa została wyłączona dalej jest aktywna. Zgłosiłam to dzisiaj telefonicznie do play (nr. zgłoszenia 20326848) no i oczywiście pani z biura obsługi twierdziła że to niemożliwe żeby komuś pobierało pieniądze z konta gdy nie odbieram ponieważ nie mam włączonej poczty głosowej. Po pół godzinnej rozmowie w końcu stwierdziła że to musi być jakieś zawirowanie przekazywania połączeń i przyjęła zgłoszenie. Ciekawe ile czasu będę teraz czekać na rozwiązanie sprawy. Niestety play nie interesuje to że ktoś teraz musi ponosić koszty każdego nawet nieodebranego połączenia do mnie. Po co są wymyślane takie bezsensowne usługi? Po co komuś notka sms jeżeli i tak przy braku przekierowań na pocztę przychodzi sms z informacją kto dzwonił? Mam nadzieję że wreszcie w play zrobią porządki.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2022
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Nokia E51
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 01 August 2010 - 19:07

A może to jest włączona usługa "połączenia oczekujące"
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 02 August 2010 - 04:31

Chyba nie bardzo wiesz na czym polegają połączenia oczekujące, za usługę połączeń oczekujących nikt nie płaci ani ja ani osoba dzwoniąca do mnie gdy mam zajęty numer. Na pewno jest to usługa notka sms. Jest ustawione przekazywanie połączeń na numer 790998729 i nie można tego niczym skasować. Kiedy odrzucam połączenie lub mam wyłączony telefon to osoba która dzwoni słyszy informację że abonent jest niedostępny i że może mu wysłać notkę sms i oczywiście za nieodebrane przeze mnie połączenie osoba dzwoniąca ma naliczane koszty jakby łączyła się z pocztą głosową.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 02 August 2010 - 04:35

Jeszcze jedno. Kiedy nie mogłam tego wyłączyć spróbowałam włączyć, a potem wyłączyć pocztę głosową kodem ##002# czyli anulować wszystkie przekazy i oczywiście poczta została wyłączona ale przeniesienia znów automatycznie ustawiły się na notkę sms.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 04 August 2010 - 07:45

Oto odpowiedź play na moje kolejne zgłoszenie nie rozwiązanej sprawy:

Szanowna Pani, dziękuję za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 2 sierpnia 2010 r., dotyczące dezaktywacji usługi. W odpowiedzi uprzejmie informuję, że poruszona przez Panią sprawa jest obecnie rozwiązywana w zgłoszeniu 20352006. Po rozwiązaniu zgłoszenia zostanie Pani niezwłocznie udzielona odpowiedź. Prosimy o cierpliwość i przepraszamy za wszelkie niedogodności, które może spowodować oczekiwanie na odpowiedź. W razie pytań i wątpliwości zachęcam do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas. Z poważaniem Milena Wnuk konsultant back office ds. obsługi klienta

Play rozpatruje już czwarty dzień a ludzie niech płacą!!!
Jeszcze ankietę podsyłają, czy nie są świadomi jak ich konsultanci są niedoinformowani???
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 513
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 04 August 2010 - 08:54

Wyświetl postUżytkownik gosia1973 dnia 04 August 2010 - 08:45 napisał

Oto odpowiedź play na moje kolejne zgłoszenie nie rozwiązanej sprawy:

Szanowna Pani, dziękuję za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 2 sierpnia 2010 r., dotyczące dezaktywacji usługi. W odpowiedzi uprzejmie informuję, że poruszona przez Panią sprawa jest obecnie rozwiązywana w zgłoszeniu 20352006. Po rozwiązaniu zgłoszenia zostanie Pani niezwłocznie udzielona odpowiedź. Prosimy o cierpliwość i przepraszamy za wszelkie niedogodności, które może spowodować oczekiwanie na odpowiedź. W razie pytań i wątpliwości zachęcam do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas. Z poważaniem Milena Wnuk konsultant back office ds. obsługi klienta

Play rozpatruje już czwarty dzień a ludzie niech płacą!!!
Jeszcze ankietę podsyłają, czy nie są świadomi jak ich konsultanci są niedoinformowani???

WItam,

zajmę się Twoją sprawą. Zobaczę co spowodowało, że notka została aktywowana.

Pozdrawiam,

P4Y1
-1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 06 August 2010 - 07:01

Moje zgłoszenie będzie rozpatrywane pewnie przez dwa lata a może dłużej
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 513
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 06 August 2010 - 08:39

Wyświetl postUżytkownik gosia1973 dnia 06 August 2010 - 08:01 napisał

Moje zgłoszenie będzie rozpatrywane pewnie przez dwa lata a może dłużej

Witam,
Usługa Notka SMS nie wymaga ani płacenia abonamentu, ani dodatkowej stawki za przekierowania. Darmowe jest również samo wysłanie notki.
Osoba dzwoniąca również nie ponosi żadnych kosztów poza normalną ceną za połączenie.
Więcej na: http://komorkomania..../#ixzz0voEcXXtW

Sprawą dalej się zajmujemy i nie bedzie ona rrozwiązywana dwa lata.

Pzdr,
P4Y1
-1

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 06 August 2010 - 08:55

"Osoba dzwoniąca również nie ponosi żadnych kosztów poza normalną ceną za połączenie."
Jakie połączenie??????????????
Takie którego nie ma????????????
Jeżeli nie odbieram telefonu to dlaczego ktoś ma płacić za połączenie?????????????
Nie dość że wiele osób nie dzwoni do playa bo połączenia są droższe od połączeń do innych sieci to teraz jeszcze mają ponosić koszta nieodebranych połączeń?????????????
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2022
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Telefon:Nokia E51

Napisano 06 August 2010 - 13:31

Cytat

Nie dość że wiele osób nie dzwoni do playa bo połączenia są droższe od połączeń do innych sieci

a to już nie wina Play...
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 07 August 2010 - 08:58

Ja nie powiedziałam że to wina play, ale jak ktoś pomimo że ma drogo zadzwoni i chociaż nie uzyska połączenia musi zapłacić to w końcu całkiem przestanie dzwonić a play chyba zarabia na połączeniach przychodzących. A to jest na pewno wina play że od tygodnia nie potrafi wyłączyć usługi która została mi uruchomiona !!!
-1

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 09 August 2010 - 18:44

Dzisiaj 10 dni po uruchomieniu mi notki sms dostałam odpowiedź:

"Witamy, informujemy, iż niniejsze pismo zostanie wysłane na adres korespondencyjny. Warszawa, 9 sierpnia 2010 roku Nr zgłoszenia: 20352006 Szanowna Pani, dziękuję za zgłoszenie telefoniczne z 2 sierpnia 2010 roku, dotyczące usługi „Notka SMS”. Informuję, że powyższa usługa została wyłączona na Pani numerach. Informuję, że Obsługa Klienta Play jest do Pani dyspozycji, codziennie w godzinach 8:00 – 00:00. Może się Pani z nią skontaktować telefonicznie pod numerem *500, listownie lub poprzez naszą stronę internetową www.playmobile.pl Zapraszam również do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych Usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem XXX XXX młodszy konsultant ds. obsługi klienta P4 SP. Z O. O., UL. TAŚMOWA 7, 02-677 WARSZAWA KRS 0000217207 NIP 951-21-20-077, REGON 015808609 KAPITAŁ ZAKŁADOWY 48 456 500,00 ZŁ. "

Jednak notka sms jest dalej aktywna na moich numerach, dalej mam ustawione przekierowanie na nr. 790998729. Wysyłam kolejne zgłoszenie prze play24 bo nie mam ochoty już płacić za połączenie z biurem obsługi i myślę że play dalej nic nie zrobi tak jak do tej pory.

Użytkownik artex92 edytował ten post 10 August 2010 - 14:28
Powód edycji NIE PODAJEMY IMION I NAZWISK KONSULTANTÓW

-1

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   lucas411 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 15 Aug 10
  • Miejscowość:Włocławek

Napisano 15 August 2010 - 10:36

Aby przywrócić poprzednie ustawienia (bez przekierowania do Notki SMS) należy włączyć przekierowania na numery które były wpisane przez Operatora wcześniej , zanim została włączona usługa Notka SMS.

kody przekierowań:

gdy nie odbiera : *61*790998725*11*ss# gdzie ss oznacza ilość sekund zwłoki przed przekierowaniem (między 10 a 60, co 5 s.)
krótko mówiąc ile czasu Twój telefon będzie dzwonił

gdy niedostępny : *62*790998725#

gdy zajęty : *67*790998725#
1

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska

Napisano 15 August 2010 - 14:35

Mnie także została włączona Notka sms (co ciekawe tylko na jednym numerze, na drugim jest wszystko ok.).

Na obydwu numerach poczta głosowa była wyłączona.

Bardzo proszę aby jakiś życzliwy forumowicz napisał krok po kroku jak wyłączyć Notkę sms bo w żaden sposób mi to nie wychodzi.

Wszelkie kody USSD mające zastosowanie przy przekierowaniach są albo niedozwolone albo niedostępne (inne kody działają bez problemu) – w tym także opisane powyżej przez lucasa411

W Play 24 też nie ma takiej możliwości.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Labrador Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • Rejestracja Wed, 05 Aug 09
  • Miejscowość:katowice

Napisano 15 August 2010 - 15:52

gdy niedostępny : *62*790998725#

dzięki ten kod działa i wyłącza notkę sms
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413

Napisano 15 August 2010 - 17:12

Wyświetl postUżytkownik marcinwalczak87 dnia 06 August 2010 - 14:31 napisał

a to już nie wina Play...

Owszem, to nie wina Play.
Ale to, że bezczelnie wykorzystuje asymetrię MTR i wciska na siłę wszystkim pocztę głosową (którą na szczęście łatwo wyłączyć) a obecnie notkę sms (którą już nie tak łatwo wyłączyć) to już jak najbardziej jego wina.
Do tej pory byłem wielkim zwolennikiem Play, ale numer z aktywowaniem mi notki sms (której nie zamawiałem!) naprawdę mnie wkurzył i z tego co widzę zdaje się, ze nie tylko mnie.
Zgłosiłem właśnie w BOK zlecenie wyłączenie notki, ciekaw jestem czay za kilka dni tez będe musiał pisac wiadomości do Play4you...
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 16 August 2010 - 04:10

U mnie po ponad dwóch tygodniach notka sms wciąż jest aktywna na dwóch numerach. Znalazłam na nią pewien sposób (co prawda nie wyłącza notki sms ale przynajmniej nikt nie musi ponosić kosztów nie odebranego połączenia), ustawiłam przekierowania na numer +481. Chociaż niektórych, gdy dzwonili do mnie i odrzucałam połączenie przestraszyła informacja że wybrany numer nie istnieje ale teraz już większość wie że musiałam tak ustawić by nie płacili play za coś czego nie zamawiałam.
-1

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   gosia1973 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 32

Napisano 16 August 2010 - 04:22

Wyświetl postUżytkownik Quetzal dnia 15 August 2010 - 18:12 napisał

Owszem, to nie wina Play.
Ale to, że bezczelnie wykorzystuje asymetrię MTR i wciska na siłę wszystkim pocztę głosową (którą na szczęście łatwo wyłączyć) a obecnie notkę sms (którą już nie tak łatwo wyłączyć) to już jak najbardziej jego wina.
Do tej pory byłem wielkim zwolennikiem Play, ale numer z aktywowaniem mi notki sms (której nie zamawiałem!) naprawdę mnie wkurzył i z tego co widzę zdaje się, ze nie tylko mnie.
Zgłosiłem właśnie w BOK zlecenie wyłączenie notki, ciekaw jestem czay za kilka dni tez będe musiał pisac wiadomości do Play4you...

Do play4you1 pisałam 9 sierpnia i do dzisiaj nie mam żadnej odpowiedzi. Myślę że jednak się nie pomyliłam co do terminu rozpatrywania spraw.
-1

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   robsonikk Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Sat, 04 Jul 09
  • Miejscowość:kraj
  • Telefon:Nokia E52
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 16 August 2010 - 09:20

W moim przypadku prawie identyczna sytuacja. Mam dwa numery, na jednym włączona usługa notka sms, tylko żaden sposób ani kod podawany wyżej nie wyłącza notki. Sprawę zgłosiłem przez formularz do BOK-u, teraz zobaczę ile będę czekał.

Dziwi mnie cała ta sytuacja klient nie zamawiał a na siłę mu coś aktywowano i jeszcze dochodzą do tego problemy z deaktywacją.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413

Napisano 16 August 2010 - 10:40

Skoro nie można tego cholerstwa wyłączyć to może ktoś zna kod jak ustawić aby notka sms włączała się nie po 30 sek. a po 120 (wtedy by mi zupełnie nie przeszkadzała).
A co do sytuacji poza zasięgiem/wyłączony tel. może dobrym pomysłem byłoby wpisanie własnego numeru w przekierowanie?

Uzupełnienie: Niestety nie da się wpisać własnego numeru w przekierowanie... :(

Uzupełnienie:
Pomysł Lucasa411 wreszcie u mnie zadziałał, ale po drobnym zmodyfikowaniu:
*61*790998725*11*ss# (ss - ilość sekund) Jest u mnie niedozwolony, żeby zadziałał trzeba go skrócić do samego numeru przekierowania, czyli:
*61*790998725#

Drobną niedogodnością jest to, że teraz po 30 sekundach połączenie zostanie odrzucone, ale wszystko lepsze od Notki sms.

I jeszcze pytanko - wniosek, który składałem do BOK (ma status "rozpatrywanie") powinienem jakoś anulować? Zadzwonić czy napisać, ze już sobie sam naprawiłem, czy olać ich?
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2