Witam
Chce przenieść numer do play firmowa 50 lub 75 z orange. Numer nie jest na firmę i dodatkowo nie na mnie tylko na mojego ojca. Co powinienem po kolei zrobić? Przenieść numer w orange na mnie czy dopiero podczas przenoszenia do play zmienić na mnie? Aha umowa kończy się w grudniu. czy w tym przypadku jest także możliwe skorzystanie z promocji 12miesięcy połowa abonamentu za przeniesienie numeru?
http://dlafirm.playm...erta/index.html
Pozdrawiam Szymon
Strona 1 z 1
Przeniesienie numeru z oferty indywidualnej orange do play firmowa
Napisano 01 August 2010 - 16:01
Firma na Ciebie czy ojca? Jeśli na Ciebie to pierw cesja numeru a później "przerobienie" numeru na firmowy. U starego operatora musisz to zrobić chyba, że ojciec będzie na siebie w Play brał. Stary op będzie chyba potrzebował dok nadania regonu, nip-u i wpis do ewidencji. Numer możesz przenosić na 90 dni przed końcem ostatniego okresu rozliczeniowego w Orange (nie koniec umowy tylko okres rozliczeniowy). Polecam taryfę Firmowa 75. Abo 75zł netto, dostaniesz 20% upustu na cały okres umowy na abonamencie, czyli abo będzie 73,20 netto. Gratis za przeniesienie numeru (przynajmniej na chwilę obecną tak jest) dostaniesz 50% upustu od tych 73,20 na 13 miesięcy. Czyli ogólnie, przez 13 miesięcy płacisz 36,60 netto, po 13 miesiącach 73,20 netto. W abo 540 min do wszystkich + Play i stacjonarki za darmo bez limitu. Min poza abo 24gr netto.
Napisano 03 August 2010 - 12:13
Firma jest na mnie. Telefon na ojca, który firmy nie ma. zależy mi na tym, żeby zachować numer i w końcu przerejestrować tel na mnie oraz oczywiście przejść do play, bo oferta jest najlepsza. Jeszcze jeśli tak jak mówisz załapać się na ten upust 13 miesięcy to już by było super. Dzięki za odpowiedź.
Strona 1 z 1

Logowanie