Witam
Od dluzszego czasu wystepuje problem "echa" w polaczeniach przychodzacych z sieci TP, poprostu ktos dzowni z nr. stacjonarnego i sam siebie slysze w sluchawce. Nie da sie normalnie rozmawiac bo sam siebie slysze, dodam ze wystepuje to tylko w nr. przeniesionych z ery. Problem zlgaszam chyba od 10 miesc, na poczatku kazano wymienic karte sim, sprawdzic tel. itd itp. jak sie pozniej okazalo (co powiedzial konsultant na infolini) ze jest to problem ery... No ja rozumiem tydzien, dwa czy miesiac ale nie prawie rok! ile do cho..ry mozna czekac? nie mozna normalnie rozmawiac, a pozniej klienci maja problemy ze nie odbieram pol. z tp.
Czy ktos jeszcze z was ma taki problem? moze by zbiorowo zglosic jakas reklamacje? bo tak bedziemy czekac pewnie do usranej smierci.
tier
Strona 1 z 1
Polaczenia przychodzace z nr. stacjonarnych - problem
Napisano 28 July 2010 - 14:12
Mam numer przeniesiony z Ery, ale nie mam numeru w TP i w ogóle nikt z TP do mnie nie dzwoni. Raz spotkałem się z taką sytuacją. Kiedyś odebrałem telefon (skądinąd z reklamą) ale nie mam pojęcia z jakiej sieci, bo był zastrzeżony. W czasie rozmowy wystąpiło takie własnie zjawisko – to znaczy, słyszałem siebie w słuchawce a dopiero potem odpowiedź rozmówcy (wszystko działo się na zasięgu macierzystym Playa, blisko nadajnika, bardzo silny sygnał, telefon GSM 900). Trochę mnie to zdziwiło, ale nie przeszkadzało w jakiś istotny sposób w rozmowie.
Specjalnie sprawdziłem teraz sieć stacjonarną Multimediów, z której korzystam, ale nie ma takiego problemu.
Sam mam do przeniesienia za kilka miesięcy jeszcze dwa numery własnie z Ery więc problem mnie dosyć zaciekawił.
Trochę dziwna ta teoria z problemami w Erze i to rok po przeniesieniu numeru do Play, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie
Może podaj więcej szczegółów, np.:
- Czy w połączeniach wychodzących do TP nie ma tego echa?
- Czy to jest tylko na jednym numerze przeniesionym z Ery, czy na kilku numerach przeniesionych z Ery?
- Czy teoria o problemach z numerami z Ery pochodzi wyłącznie od konsultanta czy sam ją sprawdziłeś na kilku numerach?
Specjalnie sprawdziłem teraz sieć stacjonarną Multimediów, z której korzystam, ale nie ma takiego problemu.
Sam mam do przeniesienia za kilka miesięcy jeszcze dwa numery własnie z Ery więc problem mnie dosyć zaciekawił.
Trochę dziwna ta teoria z problemami w Erze i to rok po przeniesieniu numeru do Play, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie
Może podaj więcej szczegółów, np.:
- Czy w połączeniach wychodzących do TP nie ma tego echa?
- Czy to jest tylko na jednym numerze przeniesionym z Ery, czy na kilku numerach przeniesionych z Ery?
- Czy teoria o problemach z numerami z Ery pochodzi wyłącznie od konsultanta czy sam ją sprawdziłeś na kilku numerach?
Napisano 28 July 2010 - 14:30
Tak jak pisalem problem glownie dotyczy TP, przy pol. wychodzacocyh raczej tego problemu nie ma, no moze delikatne przebicia. Przy przychodzacych juz jest i stawarza troche problemu w rozmowie, aha dodam ze jestem z podlaskiego i glownie tego rejonu dotyczy problem, nie wiem jak inne czesci kraju. Najlepsze jest to ze z niektorych numerow TP tego problemu nie ma. Z tego co powiedzial gosc era kieruje pol. z numerow stacjonarnych na centrale tp w gdansku i tu ponoc jest jakis problem, aha problem nie jest tylko u mnie bo na infolini powiedziano mi ze wiele kilentow ma podobny problem (na pcozatku mocno zaprzeczano) z przenoszonymi numerami z ery. Wczoraj ponownie zglosilem reklamacje i po chwili dostalem odp. ze to nie jest po stronie play tylko operatorow numerow stacjonarnych.
Napisano 28 September 2010 - 16:57
Temat pozwolę sobie odświeżyć.
Dziś na mój tel freschowy przeniesiony z abonamentu Ery dzwonił ktoś ze stacjonarnego (nie wiem od jakiego operatora).
Pogłos był bardzo głośny.
Jestem z pokolenia, które pamięta jeszcze budki telefoniczne w socjalizmie wiec nie jestem jakos szczególnie wyczulony na jakość polaczenia, ale naprawde bardzo istotnie to utradniało rozmowę.
Więc problem rzeczywiście istnieje.
Dziś na mój tel freschowy przeniesiony z abonamentu Ery dzwonił ktoś ze stacjonarnego (nie wiem od jakiego operatora).
Pogłos był bardzo głośny.
Jestem z pokolenia, które pamięta jeszcze budki telefoniczne w socjalizmie wiec nie jestem jakos szczególnie wyczulony na jakość polaczenia, ale naprawde bardzo istotnie to utradniało rozmowę.
Więc problem rzeczywiście istnieje.
Napisano 14 September 2011 - 21:03
Ponownie odświeżam temat. Czy komuś udało się wywalczyć naprawę tego problemu? Niedawno przedłużyłem umowę i przeniosłem 2 kolejne numery z Ery i faktycznie występuje problem echa jak ktoś dzwoni ze stacjonarnego. Oczywiście Play twierdzi że nie ma problemu i fakt nie było go na początku ale pojawił się i teraz występuje.
Strona 1 z 1

Logowanie