Strona 1 z 1
Przejście (firmowa) Plus --> Play(pytania)
Napisano 21 July 2010 - 21:25
Witajcie. Mam kilka bardzo szybkich pytań.
Tak więc obecnie korzystam z umowy abonamentowej w sieci Plus GSM, chciałbym przejść do sieci Play, tu pojawiają się pytania.
Głównym powodem mojego przejścia jest telefon - Samsung Galaxy S (i9000). Do końca obecnej umowy pozostał jedynie jeden okres rozliczeniowy, tzn. za miesiąc 5'tego kończy się ostatni okres rozliczeniowy.
-Tak więc, czy nie jest to za późno na przejście? Słyszałem historię gdy ktoś został z dwoma umowami, ponieważ Play nie dał rady na czas rozwiązać umowy w innej sieci. Taka sytuacja jest dla mnie nie do pomyślenia.
-Inne pytanie dotyczy samej procedury przejścia. Kiedy dostaję telefon, od razu po podpisaniu umowy, czy dopiero gdy zakończy się umowa z poprzednim operatorem? Także kiedy płacę za aparat, wraz z pierwszym rachunkiem, czy na miejscu przy podpisywaniu umowy?
-Moglibyście doradzić najsensowniejszą opcję abonamentu? Nie musi to być koniecznie "firmowa". Na chwilę obecną na oku jest "Firmowa 50".
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi i Wasz poświęcony czas.
Tak więc obecnie korzystam z umowy abonamentowej w sieci Plus GSM, chciałbym przejść do sieci Play, tu pojawiają się pytania.
Głównym powodem mojego przejścia jest telefon - Samsung Galaxy S (i9000). Do końca obecnej umowy pozostał jedynie jeden okres rozliczeniowy, tzn. za miesiąc 5'tego kończy się ostatni okres rozliczeniowy.
-Tak więc, czy nie jest to za późno na przejście? Słyszałem historię gdy ktoś został z dwoma umowami, ponieważ Play nie dał rady na czas rozwiązać umowy w innej sieci. Taka sytuacja jest dla mnie nie do pomyślenia.
-Inne pytanie dotyczy samej procedury przejścia. Kiedy dostaję telefon, od razu po podpisaniu umowy, czy dopiero gdy zakończy się umowa z poprzednim operatorem? Także kiedy płacę za aparat, wraz z pierwszym rachunkiem, czy na miejscu przy podpisywaniu umowy?
-Moglibyście doradzić najsensowniejszą opcję abonamentu? Nie musi to być koniecznie "firmowa". Na chwilę obecną na oku jest "Firmowa 50".
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi i Wasz poświęcony czas.
Napisano 21 July 2010 - 23:51
jak kończy Ci się uwowa to nie jest ani za późno ani za wcześnie.
idź do salonu PLAY, przedstaw swoje potrzeby i podpisz umowę. Reszta jest tak jak w obecnej sieci. Podpisujesz umowę, odbierasz telefon od razu za niego płacisz i czekasz aż uruchomią Twój numer w PLAY.
Firmowa 50? polecam. dla przenoszących numer do PLAY, uważam, bardzo dobre warunki. Całość informacji tutaj
idź do salonu PLAY, przedstaw swoje potrzeby i podpisz umowę. Reszta jest tak jak w obecnej sieci. Podpisujesz umowę, odbierasz telefon od razu za niego płacisz i czekasz aż uruchomią Twój numer w PLAY.
Firmowa 50? polecam. dla przenoszących numer do PLAY, uważam, bardzo dobre warunki. Całość informacji tutaj
Napisano 23 July 2010 - 17:37
Za telefon jestem w stanie zapłacić 1100zł, uwzględniając upust 50% przez 12 miesięcy. Jednocześnie nie ukrywam że będzie to spory wydatek.
Zapewne ktoś już zauważył że nie jestem nawet pełnoletni, a na telefon odkładałem z ulotek. Tak więc im taniej, tym lepiej.
Jakże cenne informacje.
Powiedz mi jedynie, czy ten upust 20% dostanę także w salonie, czy jedynie zamawiając wszystko w e-shop'ie?
EDYTKA:
Jak proponujecie dokonać zakupu?
Sklep, czy internet? Pytam się ponieważ słyszałem o błędach w systemie i niemożności sprzedaży SGS'ów w salonach. Do tego praktycznie zerowa dostępność.
Jeśli salon to będzie to najprawdopodobniej ten najbliżej rynku w Starogardzie Gdańskim.
Zapewne ktoś już zauważył że nie jestem nawet pełnoletni, a na telefon odkładałem z ulotek. Tak więc im taniej, tym lepiej.
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 22 July 2010 - 11:15 napisał
Dodam, że Twój wniosek o rozwiązanie umowy i przeniesienie numeru dojdzie Polkomtela w ciągu 24 godzin. Zaś taryfę proponowałbym Firmowa 75, 50% upustu przez 13 miesięcy, oraz 20% upustu na zawsze.
Jakże cenne informacje.
Powiedz mi jedynie, czy ten upust 20% dostanę także w salonie, czy jedynie zamawiając wszystko w e-shop'ie?
EDYTKA:
Jak proponujecie dokonać zakupu?
Sklep, czy internet? Pytam się ponieważ słyszałem o błędach w systemie i niemożności sprzedaży SGS'ów w salonach. Do tego praktycznie zerowa dostępność.
Jeśli salon to będzie to najprawdopodobniej ten najbliżej rynku w Starogardzie Gdańskim.
Napisano 23 July 2010 - 19:59
lepiej przez salon wiele ludzi skarzy się na e-shop czasem kuriera wyślą dopiero po 2 tyg itp
plus to tylko czasem więcej minut dodatkowych na 6 miesięcy jakiś taki dodatek
plus to tylko czasem więcej minut dodatkowych na 6 miesięcy jakiś taki dodatek
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 23 July 2010 - 22:12
19arek93 - w Firmowej 75 Galaxy kosztuje 974,78zł, a koszt abonamentu to 1281zł. 36,6zł przez 13 miesięcy, a potem 73,2zł. Na Twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił nad Swobodnym Internetem w LongPlay69. Galaxy za 399zł oraz abonament 89zł/m-c i 2GB danych.
Lepiej w salonie
problem z Galaxym w systemie sprzedażowym usunięty.
Lepiej w salonie
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 23 July 2010 - 22:47
Opcja z internetem jest bardzo kusząca, jednakże to nie ja będę opłacał abonament. Wszystko jest do obgadania.
Powiedzcie mi tylko czy upust -50% przez pierwsze 3 miesiące liczy się także abonamentu LongPlay69(59zł)+2GB(30zł)?
EDYTKA:
Czy ten pakiet 2GB/mies liczony jest tylko na nadajnikach PLAY? Jeśli tak to dość słaba oferta.
Kusi ta oferta, wszystko zależy na jakich nadajnikach ona działa.
EDYTKA2:
Z tego co wyczytałem jedynie po nadajnikach PLAY'a, szkoda bo na wakacje nie "zabiorę ze sobą" internetu.
Powiedzcie mi tylko czy upust -50% przez pierwsze 3 miesiące liczy się także abonamentu LongPlay69(59zł)+2GB(30zł)?
EDYTKA:
Czy ten pakiet 2GB/mies liczony jest tylko na nadajnikach PLAY? Jeśli tak to dość słaba oferta.
Kusi ta oferta, wszystko zależy na jakich nadajnikach ona działa.
EDYTKA2:
Z tego co wyczytałem jedynie po nadajnikach PLAY'a, szkoda bo na wakacje nie "zabiorę ze sobą" internetu.
Użytkownik 19arek93 edytował ten post 23 July 2010 - 23:22
Napisano 28 July 2010 - 21:30
Jeśli chodzi o zasięg Swobodnego Internetu, to działa on na wszystkich nadajnikach PLAY, czyli http://internet.playmobile.pl/maps/ i zasięg PLAY ONLINE oraz PLAY DOMOWY.
Co do telefonu, są Galaxy S, ale napisz może do Play4You1. Na pewno nie zaszkodzi.
Co do telefonu, są Galaxy S, ale napisz może do Play4You1. Na pewno nie zaszkodzi.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Strona 1 z 1

Logowanie