[Nokia 6151] - opinie
Napisano 25 June 2007 - 06:15
Witam! Zastanawiam się nad przejściem do Play'a i skorzystaniu z promocji abo Lajt. Co do telefonu to myślę nad Nokią 6151 i Samsungiem Z400 i tu moje pytanie o opnie na temat Nokii. Bo o ile o Samsungu można znaleźć dużo opinii, testów i w ogóle, to na temat Nokii ciężko znaleźć coś oprócz suchych faktów. A już byłoby super jeśli któryś z użytkowników przeprowadził test?!
Napisano 25 June 2007 - 08:45
No ja teraz mam 3100, poprzednie dwa telefony też miałem nokie i jestem zadowolony, mimo, że nie były jakoś szczególnie wybajerzone, jednak solidne i niezawodne...A jak jest z tymi nowymi nokiami to nie wiem...A o samsungach już tym bardziej nic nie wiem, nigdy nie miałem :/ Więc zdaje się na opinie innych
Napisano 25 June 2007 - 10:53
banan1973 napisał:
Mysle ze z400 bedzie dobrym wyborem tylko czy znasz jego niedociagniecia. Jest kilka,np. bardzo slaba baterja i brak korektora dzwieku.
bateria wytrzymuje podobnie jak w Nokii 6151 wiec to raczej odpada z porównania, korektora dzwieku nie uzyczysz takze w Nokii w ktorej nawet nie ma odtwarzacza ktory wystepuje w Samsungu...uzywajac sluchawek przyjemniej slucha sie muzy na samsungu
Napisano 25 June 2007 - 11:38
hmm ja osobiście nie lubię samsungów, i wziąłem Nokią 6151...
jestem bardzo zadowolony, czysty dźwięk MP3 i radia, aparat tez robi zdjecia niczego sobie... jedyna wada to przy w miare intensywnym użytkowaniu bateria trzyma 1dzień... (może dlatego ze ja slucham ok 5h dziennie MP3 ;P) ale i tak polecam nokię
odtwarzacz jak najbardziej w nokii jest.. korektora też nie zabrakło... :roll:
jestem bardzo zadowolony, czysty dźwięk MP3 i radia, aparat tez robi zdjecia niczego sobie... jedyna wada to przy w miare intensywnym użytkowaniu bateria trzyma 1dzień... (może dlatego ze ja slucham ok 5h dziennie MP3 ;P) ale i tak polecam nokię
DaNTe napisał:
(...) korektora dzwieku nie uzyczysz takze w Nokii w ktorej nawet nie ma odtwarzacza ktory wystepuje w Samsungu (...)
odtwarzacz jak najbardziej w nokii jest.. korektora też nie zabrakło... :roll:
Napisano 25 June 2007 - 18:02
W nokii najbardziej liczyłem na baterię, a z tego co tu widzę sie trochć przeliczyłem...W samsungu na tyle co o nim wiem wkurza (prócz baterii), że jak się słucha mp3 to nie da się robić nic innego, no jeszcze to wgrywanie javy, jakby nie można było prze kable albo blue...Zastanawia mnie jak z jakością materiałów w samsungu i czy ten slider wytrzyma...
Napisano 26 June 2007 - 08:05
gruby perez slider w samsungu wytrzyma na pewno więcej niż nokiowskie slidery.
miałem ostatnio okazję bawić się N6288 (miała około 2 miesięcy) slider był luźny, dziwnie się zachowywał.
chciałbym też przypomnieć że samsung zastosował specjalny system do slidera zresztą opatentował ten system
miałem ostatnio okazję bawić się N6288 (miała około 2 miesięcy) slider był luźny, dziwnie się zachowywał.
chciałbym też przypomnieć że samsung zastosował specjalny system do slidera zresztą opatentował ten system
Napisano 26 June 2007 - 14:19
Pewnie ze to zle wyglada ale napewno dobrze dziala. W noki jest to zrobione, tz. mechanizm rozsowania z czesci metalowych a w samsungu z plastiku. Dlatego tak bardzo jest to widoczne w noki,glosniejsze. Ale co dluzej pochodzi trudno stwierdzic jednoznacznie.
Napisano 26 June 2007 - 20:45
No zaczynam co raz bardziej się przekonywać do wyboru z400 i chyba tak zostanie...Nokia przekonywała mnie baterią i jakością wykonania, ale z tego co przeczytałem to baterii w tej akurat Nokii kiepska, a jeśli chodzi o Samsunga to jest on bardzo dobrze wykonany 
Nic tylko lecieć do salonu i brać Lajt z Z400
Nic tylko lecieć do salonu i brać Lajt z Z400
Napisano 03 August 2007 - 07:28
Witam !
Mam pytanie do fachowców. Mam zamiar kupić Nokie 6151 w promocji Play Lajt. Obecnie mam Nokie 6030 z radiem FM mono. Bardzo lubię słuchac radia czy muzyki i stąd moje pytanie.
Jaka jest jakość słuchania radia FM stereo oraz muzyki z mp3 w Noki 6151 ?
Jaka jest jakość rozmów w tej Noki ?
Czy dzwonki są dośc głośne ?
Z góry dziekuje
f.
Mam pytanie do fachowców. Mam zamiar kupić Nokie 6151 w promocji Play Lajt. Obecnie mam Nokie 6030 z radiem FM mono. Bardzo lubię słuchac radia czy muzyki i stąd moje pytanie.
Jaka jest jakość słuchania radia FM stereo oraz muzyki z mp3 w Noki 6151 ?
Jaka jest jakość rozmów w tej Noki ?
Czy dzwonki są dośc głośne ?
Z góry dziekuje
f.

Logowanie