Mój Play: Obsługa konta bankowego - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Obsługa konta bankowego

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 01 December 2011 - 15:55

Wyświetl postUżytkownik gremlin dnia 01 December 2011 - 13:28 napisał

Może najpierw warto wprowadzić w Bankach wprowadzić:
- darmowe konta bez minimalnej miesięcznej wpłaty --> zarabiajcie na prowizjach od kredytów, firm, instytucji, itp, itd,
- możliwość posiadania karty VISA a nie tylko VISA ELECTRON,
- możliwość posiadania karty do kont walutowych,
- aby pieniądze (np. z wypłaty) zostały zaksięgowane już między 24:00:01 a 24:10:00, a nie czekać do wieczora lub kolejnego dnia roboczego!!!!
- i wiele innych udogodnień

Darmowe konta bez wymogu minimalnej wpłaty to akurat już oferuje sporo banków w Polsce. Sam mam dwa takie konta.
Jeśli przelew Twojej wypłaty idzie z innego banku to przechodzi przez KIR, który nie pracuje ani o 12 w nocy ani w święta.
Zasadniczo tez uważam, że przelewy powinny się odbywać w oparciu o sorbnet i to oczywiście za darmo, ale obecny system elixiru i tak jest dość szybki.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 08 December 2011 - 18:49

Witam ponownie. Och nie zaglądałam przez jakiś czas na wątek, który sama reaktywowałam, ale wytłumaczę się, że jest to po części związane z koniecznością napisania wspomnianego przeze mnie opracowania, a po części spowodowane specyficznymi cechami tego forum, konkretnie tym, że jeśli raz wejdzie się w "nieprzeczytane posty" i nie przeczyta wszystkich, to pozostałe przy następnej okazji nie zostaną już wyświetlone. Nie jest to dla mnie wygodne, ale trudno.

Dziękuję za dalsze wypowiedzi. moja praca ostatecznie nabrała kształtu dość entuzjastycznego, ale przy okazji znacznie odbiegła od pierwotnie zakładanego przewodniego tematu łączenia się z kontem bankowym przez komórkę. Nie znaczy to, że nie mam dystansu do tych tematów.

@Quetzal, gdy pisałam o "podstawie", nie miałam na myśli WAP tylko bezpieczeństwo - to jest podstawa w bankowości moim zdaniem.

Dlatego też (i tu zwracam się do @N3T) nie mam zamiaru instalować na swoim względnie starym telefonie jakiejś Opery Mini i próbować przy tej pomocy połączyć się z moim kontem. Nie należę do lubiących ryzyko i zabawę. Zastanawia mnie, jak płacisz rachunki. Z rachunku karty? Czy gotówką w "okienku"?

@gremlin, wiesz jak dotąd nie byłam jeszcze prawdziwą pracowniczką banku i nie wiadomo, czy kiedykolwiek będę, nie mówiąc o zajęciu stanowisk, na których mogłabym zrealizować twoje postulaty. To znaczy pewnie nie wszystkie bym mogła. Jeżeli chodzi o szybsze przelewy, to może coś się ruszy w następnym roku, ale nie wiadomo jak zapowiadane zmiany wypadną, jak długo będą wdrażane i które banki przystąpią od razu, a które będą maruderzyć. O nowym "produkcie" KIR, czyli systemie rozliczeń natychmiastowych możesz poczytać/posłuchać np. TU.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 08 December 2011 - 19:13

Wyświetl postUżytkownik annika dnia 08 December 2011 - 18:49 napisał

Witam ponownie. Och nie zaglądałam przez jakiś czas na wątek, który sama reaktywowałam, ale wytłumaczę się, że jest to po części związane z koniecznością napisania wspomnianego przeze mnie opracowania, a po części spowodowane specyficznymi cechami tego forum, konkretnie tym, że jeśli raz wejdzie się w "nieprzeczytane posty" i nie przeczyta wszystkich, to pozostałe przy następnej okazji nie zostaną już wyświetlone. Nie jest to dla mnie wygodne, ale trudno.

Ustaw sobie powiadomienie email do każdego wątku.
Jeśli tylko ktoś napisze coś nowego w watko który obserwujesz, bądź w którym zabierałaś głos dostaniesz o tym powiadomienie mailem.
Bez tego ja bym nie ogarnął tego forum.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 08 December 2011 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik Quetzal dnia 08 December 2011 - 19:13 napisał

Ustaw sobie powiadomienie email do każdego wątku.
Jeśli tylko ktoś napisze coś nowego w watko który obserwujesz, bądź w którym zabierałaś głos dostaniesz o tym powiadomienie mailem.
Bez tego ja bym nie ogarnął tego forum.

A nie to raczej nie zda egzaminu (rzadko jestem na tym mailu). Ale znalazłam inny sposób (tak odkopałam ten wątek). Daje na wyszukiwanie moich postów i wychodzi na to samo, bo pokazuje czy jest coś nowego na wątkach, na których pisałam. Tylko pozostałe gdzieś wiszą i czekają na przeczytanie na święte nigdy.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2