Mój Play: Pakiet 100MB a Playnet - strona główna gratis - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pakiet 100MB a Playnet - strona główna gratis Po włączeniu pakietu pobiera opłatę za wejście na stronę Playnet

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   cooba75 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Fri, 14 Mar 08
  • Miejscowość:Będzin
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung GT-S7350i Ultra
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 05 April 2010 - 21:53

Witam.

Z góry przepraszam jeśli podobny temat już istnieje.

Po włączeniu pakietu: Play Online w telefonie 100MB , zaczęło mi naliczać po 12 lub wielokrotność 12 gr za wejście na stronę: Playnet - strona główna gratis.

Transfer poza strefę taniego internetu - zablokowany

Przy wejściu na inne strony zalicza na poczet pakietu 100MB.

Abonament: Longplay 49

Czy ktoś miał taki problem, czy to jest normalna rzecz po włączeniu takiego pakietu, czy to błąd systemu.

PS. Brat ma ten sam problem.

Załączony plik  d_i_p.JPG (67.18 KB)
Ilość pobrań: 44
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ironman Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 55
  • Rejestracja Wed, 24 Mar 10
  • Miejscowość:Gdynia
  • Telefon:C510
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 05 April 2010 - 22:40

U mnie "Błąd sieci, skontaktuj się z operatorem"
....a ja dzwonię za darmo do wszystkich w Play :D

Dołączona grafika
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2022
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Telefon:Nokia E51
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 05 April 2010 - 23:20

cooba75, pozostaje zgłoszenie do BOK żeby cofnęli pieniądze błędnie naliczone i naprawili problem na Twoim koncie.
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   PlayP4 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 30
  • Rejestracja Sat, 24 Nov 07
  • Miejscowość:woj. opolskie
  • Telefon:Samsung GT-5230G
  • Taryfa:Longplay Premium

Napisano 28 April 2010 - 17:37

Wyświetl postUżytkownik cooba75 dnia 05 April 2010 - 22:53 napisał

Witam.Z góry przepraszam jeśli podobny temat już istnieje.Po włączeniu pakietu: Play Online w telefonie 100MB , zaczęło mi naliczać po 12 lub wielokrotność 12 gr za wejście na stronę: Playnet - strona główna gratis.Transfer poza strefę taniego internetu - zablokowanyPrzy wejściu na inne strony zalicza na poczet pakietu 100MB.Abonament: Longplay 49Czy ktoś miał taki problem, czy to jest normalna rzecz po włączeniu takiego pakietu, czy to błąd systemu.PS. Brat ma ten sam problem.Załącznik d_i_p.JPG

Cooba75, i jak problem rozwiązany? bo u mnie tak samo nalicza neta i też mam ten sam pakiet.
1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   cooba75 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 05 May 2010 - 12:37

Wyświetl postUżytkownik PlayP4 dnia 28 April 2010 - 18:37 napisał

Cooba75, i jak problem rozwiązany? bo u mnie tak samo nalicza neta i też mam ten sam pakiet.

Problem dalej jest nierozwiązany.

Moje zgłoszenie do BOK-a z dnia 06.04.2010 dalej ma status: rozpatrywane. (nie jestem pewny czy w takim wypadku też nie mają 30 dni na rozpatrzenie reklamacji)

Jeśli do jutra się nic nie zmieni wysyłam im maila z reklamacją faktury, oraz informuje ich, że opłacam fakturę w wysokości niekwestionowanej przeze mnie.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Shani Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 350
  • Rejestracja Thu, 01 Apr 10
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Zainteresowania:Tłumaczenie pokrętnych zasad działania BOK
  • Telefon:Samsung B2100
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 05 May 2010 - 13:23

Cytat

Moje zgłoszenie do BOK-a z dnia 06.04.2010 dalej ma status: rozpatrywane. (nie jestem pewny czy w takim wypadku też nie mają 30 dni na rozpatrzenie reklamacji)

Jeśli do jutra się nic nie zmieni wysyłam im maila z reklamacją faktury, oraz informuje ich, że opłacam fakturę w wysokości niekwestionowanej przeze mnie

Kiedyś zmieni status na rozpatrzone. Po przekroczeniu 30 dni twoje racje zostaną automatycznie uznane. Z opłaceniem faktury w wysokości niekwestionowanej nie radzę ryzykować - uznanie twoich racji spowoduje i tak wystawienie faktury korygującej, a możesz narazić się na blokadę konta (niezapłacenie pełnej wysokości faktury powoduje, że faktura się nie domyka i rusza system ponagleń).
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   cooba75 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8

Napisano 05 May 2010 - 14:29

Wyświetl postUżytkownik Shani dnia 05 May 2010 - 14:23 napisał

Kiedyś zmieni status na rozpatrzone. Po przekroczeniu 30 dni twoje racje zostaną automatycznie uznane. Z opłaceniem faktury w wysokości niekwestionowanej nie radzę ryzykować - uznanie twoich racji spowoduje i tak wystawienie faktury korygującej, a możesz narazić się na blokadę konta (niezapłacenie pełnej wysokości faktury powoduje, że faktura się nie domyka i rusza system ponagleń).

Dzisiaj mija 30 dzień na rozpatrzenie mojej reklamacji.

W takim razie zapłacę im żądaną kwotę, tylko trochę przeredaguję pismo reklamacyjne i zażądam (poproszę) o wystawienie faktury korygującej.

Tylko problem polega na tym, że nic się nie zmieniło. Dalej mi w ten sposób naliczają.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   PlayP4 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 30
  • Rejestracja Sat, 24 Nov 07
  • Miejscowość:woj. opolskie
  • Telefon:Samsung GT-5230G
  • Taryfa:Longplay Premium

Napisano 12 May 2010 - 12:25

Wyświetl postUżytkownik cooba75 dnia 05 May 2010 - 13:37 napisał

Problem dalej jest nierozwiązany.

Jeśli do jutra się nic nie zmieni wysyłam im maila z reklamacją faktury, oraz informuje ich, że opłacam fakturę w wysokości niekwestionowanej przeze mnie.

Raz już reklamowałem w/w problem i po ok dwóch tygodniach otrzymałem takie pismo (oczywiście pakiet Play online jest zablokowany poza strefą taniego internetu):

Cytat

Witamy serdecznie, informujemy, iż niniejsze pismo zostanie wysłane na adres korespondencyjny. Warszawa, dnia 22 kwietnia 2010 roku Pan xxxxxxxxx ul. xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx Nr zgłoszenia: xxxxxxxxxx Nr telefonu: xxxxxxxxxxx Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie dotyczące sposobu rozliczania transmisji danych, które wpłynęło do nas 9 kwietnia 2010 roku za pośrednictwem Telefonicznej Obsługi Klienta. Zapewniamy, że bardzo dokładnie zapoznaliśmy się z opisaną sytuacją. Sprawa została poddana szczegółowej analizie. Pragniemy poinformować, że przeprowadzona ekspertyza nie wykazała jakichkolwiek nieprawidłowości w sposobie rozliczenia transmisji danych (tak było również 9 kwietnia 2010 roku). Na koncie numeru Zapewniamy, że bardzo dokładnie zapoznaliśmy się z opisaną sytuacją. Sprawa została poddana szczegółowej analizie. Pragniemy poinformować, że przeprowadzona ekspertyza nie wykazała jakichkolwiek nieprawidłowości w związku z możliwością wykonywania połączeń głosowych z numeru 48793688262 aktywny jest „Pakiet Play Online w telefonie”. Zgodnie z punktem 22. Regulaminu Oferty Promocyjnej „Pakiety Play Online w telefonie”, Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play. Zarówno od strony sieciowej, jak i rozliczeniowej wszystko odbywa się w sposób prawidłowy. W związku z tym Pana reklamacja została uznana za niezasadną. Ponadto, w celu zablokowania zablokować transferu poza strefą taniego Internetu należy: a. wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod *111*51*1#; b. wejść na serwis na stronie https://www.24.playmobile.pl i następnie wybrać odpowiednią opcję w zakładce Usługi. Żywimy głęboką nadzieję, iż niniejsze pismo w pełni wyczerpuje poruszane przez Pana kwestie. W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Obsługą Klienta za pośrednictwem konta "Play24", listownie, e-mail: ok@pomocplay.pl, fax: (22) 319-44-11 lub telefonicznie: *500 z numerów Play lub spoza Play 790-500-500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem xxxxxxxxxxxx starszy specjalista ds. obsługi klienta Powyższa odpowiedź wyczerpuje drogę postępowania reklamacyjnego. Informujemy, iż przysługuje prawo wniesienia odwołania od podjętej decyzji do Działu Rozpatrywania Odwołań od Reklamacji w terminie 30 dni od daty otrzymania niniejszego pisma. Zgodnie z §7 ust. 2 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r. w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. nr 226 poz. 2291) dalszych roszczeń można dochodzić również w postępowaniu sądowym przed sądem powszechnym właściwym dla miejsca zawarcia umowy, w postępowaniu mediacyjnym przed Prezesem UKE, lub przed Stałym Polubownym Sądem Konsumenckim przy Prezesie UKE.

Numer podany w odpowiedzi nie należy do mnie , nie wiem skąd go wzięli, pewnie nagminnie używają opcji kopiuj/wklej, żenada. Wysłałem jeszcze jeden e-mail wraz z załączonymi zrzutami ekranowymi z mojego konta playmobile. Zobaczymy co wymyślą mega "specjaliści".
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 513
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 12 May 2010 - 19:50

Cześć,
chciałbym zapewnić, że przyjrzymy się tej sprawie.
Dzięki za zwrócenie uwagi!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   seba12a Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 185
  • Rejestracja Wed, 21 Apr 10
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 13 May 2010 - 11:03

To sposób na naciąganie. Nie łączysz się z netem ale pobiera bo próbowałęś się połączyć. Tylko Play ma takie poj... zasady.
Nie pracuje w konkurencyjnej firmie.

Piszę tak jak jest i co mi nie podoba się w PLAY. Że Ty dajesz kopać się w dupę za to, że masz 29gr/min to już Twoja sprawa.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287
  • Rejestracja Mon, 17 Dec 07
  • Miejscowość:mazowsze
  • Operator:inne
  • Telefon:SGS2
  • Taryfa:Brak

Napisano 13 May 2010 - 11:48

@seba12a jakby nie łączyło to i by nie pobierało, a skoro pobrało to musiało się w jakiś sposób połączyć i koniec kropka.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   greenflash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja Tue, 28 Aug 07
  • Miejscowość:Mazowsze

Napisano 03 July 2010 - 07:20

Miałem taki przypadek już trzy razy. Za każdym razem składałem reklamację. Za pierwszym razem reklamacja uznana za zasadną. Pieniędzy nie zwrócili, w ramach rekompensaty zaproponowali 5 minut do wszystkich sieci do wykorzystania przez 30 dni. Zgodziłem się. Sprawa załatwiona. Za drugim razem to samo. Naliczona kwota po za abonamentem pomimo posiadania pakietu "Tani Internet". Reklamacja uznana, przyznane 5 minut jako rekompensatę. Kolejny raz identyczna sytuacja. Tym razem reklamacja uznana za niezasadną :excl: :blink: W uzasadnieniu było napisane, że na pewno połączenie było wykonane po za strefą taniego internetu i dlatego naliczono po za pakietem. Ale zaraz, chwileczkę. Posiadam pakiet "Tani Internet" za 5zł i działa od zarówno na BTS'ach Playa jak też w roamingu Plusa! Nie tłumaczyłem tego w kolejnym moim piśmie do BOK (przecież ja nie będę nikogo doszkalał) po prostu złożyłem jeszcze raz taką samą reklamację w tej samej sprawie (ten sam tekst jeszcze raz). Odpowiedź - reklamacja zasadna proponujemy 5 minut :wacko: Za każdym razem dostawałem odpowiedzi chyba z szablonu. Oczywiście wszystko dobre co się dobrze kończy jednak gdzieś w trakcie chyba zabrakło czyjejś kompetencji... :huh: Chociaż, w sumie pod każdą korespondencją w podpisie widniało inne nazwisko.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   konba Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sun, 29 Aug 10

Napisano 29 August 2010 - 19:32

mam ten sam problem - mam ustawioną stronę startową na "darmową" stronę playnet gratis. Mam promocyjny pakiet "Internet w telefonie 250MB - promocja". Tymczasem raz strona jest zaliczana jako "playnet - strona główna gratis", innym razem jako "transmisja danych strefa play" - i ciągnie kasę. Wysłałem jedno zgłoszenie - odpisali tak:

Cytat

(...)Uprzejmie informuję, że póki strona nie zostania cała załadowana połączenie nie zostanie zaklasyfikowane jako bezpłatne. Strona musi zostać wczytana w całości, wówczas połączenie z internetem zostaniem odnotowane jako bezpłatne. Ponadto proszę zwrócić baczną uwagę na „aktualizacje RSS”. Powinna być wyłączona, aby uniknąć niekontrolowanych połączeń telefonu z internetem(...)

Oczywiśnie nie mam RSS a strona zciąga się w całości.

Pewnie trzeba będzie reklamować - podobnie jak Wy. Przy okazji mam pytanie - reklamowaliście przez telefon w BOKu, przez stronkę czy osobiście w salonie?
1

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 513
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 09 September 2010 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik konba dnia 29 August 2010 - 20:32 napisał

mam ten sam problem - mam ustawioną stronę startową na "darmową" stronę playnet gratis. Mam promocyjny pakiet "Internet w telefonie 250MB - promocja". Tymczasem raz strona jest zaliczana jako "playnet - strona główna gratis", innym razem jako "transmisja danych strefa play" - i ciągnie kasę. Wysłałem jedno zgłoszenie - odpisali tak:

Oczywiśnie nie mam RSS a strona zciąga się w całości.

Pewnie trzeba będzie reklamować - podobnie jak Wy. Przy okazji mam pytanie - reklamowaliście przez telefon w BOKu, przez stronkę czy osobiście w salonie?

Witam,

proszę zrób zgłoszenie przez P24 z opisem sprawy i podaj mi jego numer na PW. Spróbuję wyjasnić sytuację.

pozdrawiam,
p4Y1
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   medyk Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 12 Mar 10
  • Miejscowość:Śląsk