Witam, od 20 stycznia tego roku mam internet w ramach promocji "Swieta z Play Online w eSchop". Przez 4 miesiace po zlotowce a potem 45zl. Mam limit do 5gb miesiecznie ktory jest odnawiany kazdego 10 danego miesiaca. Po przekraczaniu limitu internet bardzo zwalnia. Chodzi o to ze mam juz 5100mb a internet chodzi nadal z ta sama predkoscia chodz zostalo 5 dni do odnowienia. I teraz nie wiem co to znaczy czy do nastepnego miesiaca juz nabijam limit czy jak? potrafi mi ktos to wytlumaczyc?
Strona 1 z 1
Problem na ręke "cuda na kiju"
Napisano 09 April 2010 - 19:36
Z wikipedii:
Prawidłowo powinno się pisać GiB, MiB itd - mega, giga itd to przedrostki ukladu SI i oznaczają potęgi 10. Gdyby taki wymóg był od zawsze, to nie byłoby takich nieporozumień jak to tutaj.
Cytat
Gibibajt (230, skrót GiB) – jednostka używana w informatyce oznaczająca miliard (a w praktyce częściej 1.073.741.824 ~ 1.000.000.000 = 109) bajtów.
Prawidłowo powinno się pisać GiB, MiB itd - mega, giga itd to przedrostki ukladu SI i oznaczają potęgi 10. Gdyby taki wymóg był od zawsze, to nie byłoby takich nieporozumień jak to tutaj.
Napisano 09 April 2010 - 23:21
Cytat
Prawidłowo powinno się pisać GiB, MiB itd - mega, giga itd to przedrostki ukladu SI i oznaczają potęgi 10
Jednak cennik oferty definiuje (punkt 4.3) 1kB = 1024 B, więc 1MB = 1024 kB i 1GB = 1024 MB według tej definicji.
Ale ciekawa sprawa z tymi gibibajtami. Zainteresowałeś mnie
Strona 1 z 1

Logowanie