Strona 1 z 1
Wymiana karty SIM wygranej na Onecie
Napisano 20 June 2007 - 13:08
W pierwszej edycji konkursu na Onecie wygralem starter Playa. Nie wkladalem go do telefonu, bo nie chcialem go aktywowac przez przypadek. Wczoraj chcialem go sprzedac znajomemu, ale okazalo sie ze starter jest wadliwy. Moj Z630 zacina sie na nim przy logowaniu do sieci, a SE K800i znajomego strasznie dlugo sie wlacza po czym nie widzi karty. Na obu telefonach bez problemu dziala inna karta z Playa (ta ktorej aktualnie uzywam). Poszedlem dzisiaj do Empika w Sosnowcu (Plejada) i okazalo sie ze mi nie wymienia karty SIM, bo nie mam paragonu do niej. Powiedzialem sprzedawcy, ze w RŚUT dla uzytkownikow pisze, ze gdy karta jest uszkodzona przysluguje mi prawo wymiany, to on mi odpowiedzial ze bez paragonu nie moze wymienic, bo musi wprowadzic zwrot na kase. I teraz mam pytanie: gdzie moge wymienic ta karte wygrana na Onecie?
EDIT:
Wlasnie zadzwonilem do OK - powiedzieli mi ze kazdy punkt sprzedazy Play ma obowiazek wymienic mi ta karte i jesli nie beda chcieli to mam kazac sprzedawcy dzwonic do OK. Jutro wybiore sie tam jeszcze raz i zobaczymy co powiedza...
EDIT:
Wlasnie zadzwonilem do OK - powiedzieli mi ze kazdy punkt sprzedazy Play ma obowiazek wymienic mi ta karte i jesli nie beda chcieli to mam kazac sprzedawcy dzwonic do OK. Jutro wybiore sie tam jeszcze raz i zobaczymy co powiedza...
Napisano 20 June 2007 - 13:20
A po co paragon do wymiany SIM. Przychodzi klient, ja rejestruje karte na niego, a potem dokonuje wymiany. Standardowa procedura... Musi mieć jedynie ze sobą PUK.
hmm z opisu wynika, jakoby ten Empik sprzdawał tylko prepaid i nie miał dostępu do systemu NASA. Ale ze strony Playa wynika, że są również punktem aktywującym normalny postpaid, więc nie widzę problemu.
hmm z opisu wynika, jakoby ten Empik sprzdawał tylko prepaid i nie miał dostępu do systemu NASA. Ale ze strony Playa wynika, że są również punktem aktywującym normalny postpaid, więc nie widzę problemu.
Napisano 20 June 2007 - 13:25
hahah paragon ? skąd oni sobie taką procedurę wymyślili...?? a może mają wewnętrzną procedurę że mogą wymieniać tylko karty kupione w empikach? w sumie wszystko możliwe...
[ Dodano: 2007-06-20, 18:18 ]
ms93, zażądaj wymiany karty sim.
z400 miało problem z działaniem z jedną partią kart sim.
jeżeli nie chcą Ci wymienić (dARYL) mi powiedział to idź z kodem puk i powiedz że zgubiłeś i muszą dać CI nową.
oni nie mają nic do gadania - Ty masz ochotę wymienić na nową i oni muszą Ci wymienić
[ Dodano: 2007-06-20, 18:18 ]
ms93, zażądaj wymiany karty sim.
z400 miało problem z działaniem z jedną partią kart sim.
jeżeli nie chcą Ci wymienić (dARYL) mi powiedział to idź z kodem puk i powiedz że zgubiłeś i muszą dać CI nową.
oni nie mają nic do gadania - Ty masz ochotę wymienić na nową i oni muszą Ci wymienić
Napisano 22 June 2007 - 10:43
Cos musieli krecic, bo w Empikach od reki mozna wymienic karte sim na nowa. Nawet nie trzeba puku podawac.
Napisano 22 June 2007 - 17:59
dARYl napisał:
RaptoR, NASA nie przyjmie Ci karty bez PUKu. 
Strona 1 z 1

Logowanie