Mój Play: Opera Mini 5 i Opera Mobile 10 - wersje finalne - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Opera Mini 5 i Opera Mobile 10 - wersje finalne Finalna wersja znakomitej przeglądarki

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ironman Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 55
  • Rejestracja Wed, 24 Mar 10
  • Miejscowość:Gdynia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:C510
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 01 April 2010 - 23:34

Wiem, że trochę spóźniony zapłon ale widzę, że jeszcze nikt nie napisał.

Tak więc doczekaliśmy się 5 finalnej wersji przeglądarki

- Mając na uwadze potrzeby i oczekiwania naszych 50 milionów użytkowników, zoptymalizowaliśmy w naszych mobilnych przeglądarkach szybkość, funkcjonalność zbliżoną do tej znanej z komputerów i oszczędności związane z transferem danych. Dzisiaj sprawiliśmy, że surfowanie, wyszukiwanie i utrzymywanie kontaktów w sieci stało się jeszcze prostsze – mówi Lars Boilesen, prezes Opera Software.

Opera Mini 5 działa na wszystkich telefonach z Javą oraz na wszystkich modelach Blackberry, a także na telefonach z Androidem i Windows Mobile. Opera Mobile 10 jest dostępna na telefony z systemami Windows Mobile, Symbian i S60.

Screeny z mojego C510

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Warto wspomnieć, że opera przesyła strony przez swoje serwery dzięki czemu transfer danych zmniejsza się o około 90%(nie mylić z prędkością, chodzi o ilość danch)

Aha, zauważyłem jeszcze coś. Mój Sony Ericsson C510(ponoć to samo we wszystkich modelach SE) po załadowaniu strony zrywał połączenie i wznawiał gdy chciałem przejść do kolejnej strony, przez co nawet znikoma ilość danych była zawsze taryfikowana jako 100kb. Nie trudno więc policzyć, że wystarczyło odwiedzić 10 stron aby zeszło nam z konta 1 MB. Jednak jest na to sposób. Wchodzimy w Ustawienia -> Zaawansowane i przestawiamy protokół na Socket. Jeśli nie zadziała od razu(tak jak w moim przypadku) należy wyłączyć i włączyć Operę.

Udostępniona została także funkcja Opera Lik, która pozwala synchronizować swoje zakładki z innymi urządzeniami, np. z komputerem.

Dodatkowo w aplikacji znajdziemy Menedżer pobierania oraz Menedżer haseł. Co ciekawe jest także możliwość zapisania strony w pamięci telefonu, żeby później otworzyć ją bez połączenia z Internetem.

Download

Przez telefon (polecam ściągnięcie bezpośrednio na telefon, ponieważ ściągamy wersję z certyfikatem, dzięki czemu nie musimy po każdym uruchomieniu zezwalać aplikacji na dostęp do Internetu)

W telefonie przechodzimy do m.opera.com

Na komputer i potem instalacja przez USB bądź BT

http://www.opera.com...le/download/pc/ <- wybieramy model i ściągamy

Może komuś się przyda

Pozdrawiam
Przyjemnego surfowania

Do moderatora: nie wiedziałem dokładnie czy dać do do działu Telefony czy do Internetu. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie

Użytkownik ironman edytował ten post 02 April 2010 - 10:01

....a ja dzwonię za darmo do wszystkich w Play :D

Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   RaptoR Ikona

• Philosoraptor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2142
  • Rejestracja Sun, 04 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:stuff
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Longplay Premium
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 02 April 2010 - 00:08

Brak obsługi multitoucha dyskfalifikuje operę na androidach z touchwiz
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   ironman Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 55

Napisano 02 April 2010 - 09:35

Wiadomo, wszystko ma swoje wady i zalety. Ale dla zwykłych telefonów z javą jest bezkonkurencyjna, na Omnii też śmiga aż miło

Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   RaptoR Ikona

• Philosoraptor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2142
  • Rejestracja Sun, 04 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:stuff
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Longplay Premium
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 03 April 2010 - 09:41

Może i na zwykłych jest dobra, ale nie powiedziałbym, że bezkonkurencyjna.

Dziwi mnie ta ogólnopolska promocja z ochami i ahami na temat Opery. Podczas gdy wszyscy prawie jej używają, nie dostrzegają, że toto nic prawie nie ma!

Powiedz mi, po co człowiekowi z pakietem 100 MB na komórce kompresja stron, skoro nieustanne przeglądanie www na komórce bez Opery zżera góra 10 MB miesięcznie?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ironman Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 55

Napisano 03 April 2010 - 18:03

Nie wiem jak ty RaptoR, ale ja na Jave nie znam innych przeglądarek (może mi jakieś wskażesz?). Pozatym co do transferu zawsze lepiej zużyć mniej niż więcej, pozostaje na jakiś YT czy inne sprawy.

Pozatym ja wykupiłem pakiet w dniu w którym aktywowałem sobie Play Fresh. I do dnia dzisiejszego zeszło mi 30MB, ale może to ten pierwszy zachwyt i zabawy z YouTubem. No i jak pisałem nieustawiony protokół socket przez co za każdą stronę taryfikacja 100kb.

BTW, ciekaw jestem co za nową usługę - HIT szykuje Play o której wspomniał Gruszka na blogu

Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1