Tak więc doczekaliśmy się 5 finalnej wersji przeglądarki
- Mając na uwadze potrzeby i oczekiwania naszych 50 milionów użytkowników, zoptymalizowaliśmy w naszych mobilnych przeglądarkach szybkość, funkcjonalność zbliżoną do tej znanej z komputerów i oszczędności związane z transferem danych. Dzisiaj sprawiliśmy, że surfowanie, wyszukiwanie i utrzymywanie kontaktów w sieci stało się jeszcze prostsze – mówi Lars Boilesen, prezes Opera Software.
Opera Mini 5 działa na wszystkich telefonach z Javą oraz na wszystkich modelach Blackberry, a także na telefonach z Androidem i Windows Mobile. Opera Mobile 10 jest dostępna na telefony z systemami Windows Mobile, Symbian i S60.
Screeny z mojego C510

Warto wspomnieć, że opera przesyła strony przez swoje serwery dzięki czemu transfer danych zmniejsza się o około 90%(nie mylić z prędkością, chodzi o ilość danch)
Aha, zauważyłem jeszcze coś. Mój Sony Ericsson C510(ponoć to samo we wszystkich modelach SE) po załadowaniu strony zrywał połączenie i wznawiał gdy chciałem przejść do kolejnej strony, przez co nawet znikoma ilość danych była zawsze taryfikowana jako 100kb. Nie trudno więc policzyć, że wystarczyło odwiedzić 10 stron aby zeszło nam z konta 1 MB. Jednak jest na to sposób. Wchodzimy w Ustawienia -> Zaawansowane i przestawiamy protokół na Socket. Jeśli nie zadziała od razu(tak jak w moim przypadku) należy wyłączyć i włączyć Operę.
Udostępniona została także funkcja Opera Lik, która pozwala synchronizować swoje zakładki z innymi urządzeniami, np. z komputerem.
Dodatkowo w aplikacji znajdziemy Menedżer pobierania oraz Menedżer haseł. Co ciekawe jest także możliwość zapisania strony w pamięci telefonu, żeby później otworzyć ją bez połączenia z Internetem.
Download
Przez telefon (polecam ściągnięcie bezpośrednio na telefon, ponieważ ściągamy wersję z certyfikatem, dzięki czemu nie musimy po każdym uruchomieniu zezwalać aplikacji na dostęp do Internetu)
W telefonie przechodzimy do m.opera.com
Na komputer i potem instalacja przez USB bądź BT
http://www.opera.com...le/download/pc/ <- wybieramy model i ściągamy
Może komuś się przyda
Pozdrawiam
Przyjemnego surfowania
Do moderatora: nie wiedziałem dokładnie czy dać do do działu Telefony czy do Internetu. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie
Użytkownik ironman edytował ten post 02 April 2010 - 10:01

Logowanie