play vs. era jaki internet wybrać
Napisano 27 March 2010 - 10:59
mam dylemat, który będzie lepiej chodził, bo playowy w tak niskim abo, to tylko 512kb/s, a era daje chyba bez względu na wysokość abo 1Mbit/s, z możliwością osiągnięcia nawet lepszego wyniku, uzależnionego od miejsca, siły sygnału, pory itd. itp.
co o tym myślicie, może ktoś już miał okazje posiadać ere i playa ? tylko nie piszcie, że play lepszy, bo jak wiadomo sympatyków tej sieci na tym forum nie brakuje. mamy z żoną dwa abo w playu i nie najniższe, ale co do neta, to dostawca jest mi obojętny, raczej jakość usługi.
może coś doradzicie, czym się kierować, na co zwracać uwagę.
Napisano 27 March 2010 - 11:25
Napisano 27 March 2010 - 11:26
Miałem już blueconnecta, teraz mam online. Blueconnect nie dość, że miał problemy z instalacją na moich wszystkich kompach (gość w salonie podpiął do swojego kompa, powiedział, że działa i olał sprawę :/), jak się udało uporać z kwestią wykrywania modemu, to zasięg być beznadziejny, a przesył danych oscylował w granicach 256 kbitów. Umowa na szczęście się kończy za 3 miechy, tak to był tylko kołem ratunkowym, na wypadek gdyby Online zjadł cały przesył.
Napisano 28 March 2010 - 21:36
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 30 March 2010 - 15:43
Możesz też wziąć zestaw na próbę z Ery i Playa, przetestować przez kilka dni i oddać jeśli Ci żaden nie odpowiada.
Play na kartę jest naprawdę OK. Zero zobowiązań, a do tego można chyba kupić zestaw startowy z modemem za 129 zł.
Jeśli natomiast zależy Ci na szybkości, chociaż jak sam piszesz nic wielkiego nie ściągasz, więc nie wiem po co, to zainteresuj się ofertą Polsatu Cyfrowego w technologii HSPA+.
Napisano 30 March 2010 - 16:31
Cytat
Napisano 31 March 2010 - 18:44
Napisano 01 April 2010 - 10:56
Użytkownik Jarem dnia 01 April 2010 - 11:38 napisał
5Mbit/s, to jest predkosc w telefonie?! Przeciez to jest ok. 0,5Mb/s
Napisano 01 April 2010 - 23:58
Napisano 11 April 2010 - 17:45
no chyba jednak wierny playowi, wezmę z playa
internet przez telefon odpada, ma to służyć nie tyko mi, i ma być proste w obsłudze, nie tylko dla mnie, a ja sam wolę mieć modem do lapa, a fona do dzwonienia.
rapror, przeglądam speedtesta, dobrze to wygląda.
wszystkim dziękuję za odpowiedzi.

Logowanie