Mój Play: WMWiFiRouter i Active Sync - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

WMWiFiRouter i Active Sync

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   preed Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja Fri, 06 Feb 09
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Zainteresowania:telefony, gadżety,komputery,książki,filmy,sport i piłka nożna

Napisano 24 March 2010 - 08:25

Witam. Przeszukałem wątki i nie znalazłem nic na temat mego problemu. Mam mały problem. Otóż odkryłem swietny program WMWiFiRouter.[http://www.wmwifirouter.com/download/WMWifiRouter.cab]Wgrywamy go do i780 i odpalamy.Działa teraz jako router i wysyła sygnał z pakietami danych,czyli jest wykrywalny np. przez laptopa jako sieć wifi niezabezpieczona.Można się połączyć z platformy laptopa bezpośrednio z internetem.Jest jedno ale, sygnał z naszego i780 jest uzależniony od tego,ile mam na koncie u operatora. Chodzi o to, czy jest możliwosć podłączenia naszego i780 do kompa, który ma stałe lącze internetowe, np.przez active sync. Jak wiemy,podłączając fona do kompa, mozemy z platformy smartfona korzystac za darmo z internetu. Chodzi generalnie o to, czy da rade w tym programie WIFIRouter wysyłać pakiety z danymi poprzez active sync,żeby nie płacic operatorowi, czyli zrobić z fona uniwersalny stały router w domu. Jeśli ktoś wie jak, prosze o pomoc. Z góry dziękuję za poswięcony czas. Pozdrawiam.
ok
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167
  • Rejestracja Wed, 21 May 08
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 30 March 2010 - 15:25

Ciężko byłoby Cię zrozumieć, gdyby nie trzecie zdanie od końca. :)
Jak rozumiem, chcesz podłączyć telefon do komputera. Komputer ma podłączenie do Internetu, a Ty nie masz routera Wi-Fi, aby to połączenie współdzielić. Chciałbyś użyć w tym celu telefonu podłączonego zapewne przez USB lub Bluetooth.
Nie wiem tylko czemu chcesz robić takie kosmiczne kombinacje. Zobacz czy nie masz przypadkiem w komputerze karty Wi-Fi Intel 5100, 5150, 5300 lub 5350. Jeśli tak to ściągnij ze strony Intela sterowniki wraz z oprogramowaniem i zainstaluj Intel My WiFi. Pozwoli Ci to używać komputera również jako router.
Poza tym ten program ma opcję USB to Wi-Fi, którą należy skonfigurować tak jak podaje to producent:

Cytat

The easiest way to set it up, is connecting WMWifiRouter in USB to Wifi mode, and wait until WMWifiRouter say it's ready. Now, go to Network Connections on your computer. Find your internet connection in the list, right-click on it and go to Properties. Once there, go to the Advanced tab and enable Internet Connection Sharing. If there is a select box below the the checkbox you use to enable Internet Connection Sharing, select the network called Windows Mobile-based Internet Sharing device.

Once you have done this, you will need to disconnect WMWifiRouter, and reconnect it in USB to Wifi mode. As long as you do not change these settings on your computers, you will not have to do this setup procedure next time you want to use the USB to Wifi connection profile, you can just immediately connect it.

Osobiście myślę, że nawet tani router za 100 zł sprawdzi się lepiej niż telefon w tej roli.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   preed Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja Fri, 06 Feb 09
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Zainteresowania:telefony, gadżety,komputery,książki,filmy,sport i piłka nożna

Napisano 02 April 2010 - 05:57

Wyświetl postUżytkownik DawidMisiak dnia 30 March 2010 - 15:25 napisał

Ciężko byłoby Cię zrozumieć, gdyby nie trzecie zdanie od końca. :)
Jak rozumiem, chcesz podłączyć telefon do komputera. Komputer ma podłączenie do Internetu, a Ty nie masz routera Wi-Fi, aby to połączenie współdzielić. Chciałbyś użyć w tym celu telefonu podłączonego zapewne przez USB lub Bluetooth.
Nie wiem tylko czemu chcesz robić takie kosmiczne kombinacje. Zobacz czy nie masz przypadkiem w komputerze karty Wi-Fi Intel 5100, 5150, 5300 lub 5350. Jeśli tak to ściągnij ze strony Intela sterowniki wraz z oprogramowaniem i zainstaluj Intel My WiFi. Pozwoli Ci to używać komputera również jako router.
Poza tym ten program ma opcję USB to Wi-Fi, którą należy skonfigurować tak jak podaje to producent:

Osobiście myślę, że nawet tani router za 100 zł sprawdzi się lepiej niż telefon w tej roli.

Dziękuję, po prostu jestem gadżeciażem i poprostu zamiast kupic router, wole go sam zrobić, hehe-taka moja słabość. Dziękuję za poswięcony czas:)
ok
0

Strona 1 z 1