Mój Play: Kilka pytań - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kilka pytań

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   elo12 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Sun, 21 Mar 10
  • Operator:PLAY
  • Telefon:SE d750
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 21 March 2010 - 20:32

Witam,
Chcę kupić internet play online na kartę razem z modemem (ten zestaw za 129zł) i w związku z tym mam kilka pytań.

1. Czy na modem huawei 159g jest zakładany simlock i jeśli jest to czy zdejmą mi go za darmo (mam jakiś program do tego ale po co tracić gwarancję) ?
2. Czytałem że modem ma slot kart pamięci micro-sd , czy będzie mógł obsłużyć kartę 8gb ?
3. Mam 13 lat (w sierpniu 14) i jeśli chciałbym zarejestrować modem czy kartę lub oddać na gwarancję to nie będzie jakiś problemów ?
4. Modem będzie współpracował z systemem Xubuntu 9.10 bez większej męczarni z konfiguracją ?
5. Jak zmienić dashboard z play'a na normalny i gdzie takowy znajdę ?
6. Czy do kupna tego zestawu i w razie czego oddania na gwarancję będzie potrzebna jakaś zgoda opiekuna (modem kupuję tylko dla siebie) ?
7. Czy karta play'a wystarczy mi do grania w Polskiego lub Chińskiego metina ?
8. Czy jest możliwość złapania zasięgu na jakiś wsiach na których według mapki play nie ma zasięgu ?

Przepraszam że tyle pytań ale to będzie mój pierwszy mobilny internet jaki kupuję więc wolę się upewnić
Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 21 March 2010 - 20:40

1. Wiem że niektórzy kupili i nie mieli sim-locka
2. Nie wiem do ilu czyta, ale myślę że bez problemu obsłuży 8GB
3. Nie powinno być problemu z zarejestrowaniem, jeśli nie będzie problemu z rejestracją to tym bardziej z oddaniem na gwarancje
4. Jeśli znajdziesz odpowiednie sterowniki (chyba są na stronie www.playmobile.pl)
5. Nie wiem ;)
6. Możesz kupić na siebie, rejestracja powinna być bez problemu (a nawet nie trzeba rejestrować jak się nie chce)
7. Nie znam gry, nie wiem ile pobiera danych, internet działa tyle na ile wykupisz kartę (2 lub 4 GB limitu wysłanych i odebranych danych)
8. Jeśli zasięg jest w pobliżu to tak, dokupując dodatkową antenę

PS. Nie wiem czy ten zestaw jest jeszcze dostępny w sklepach :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   elo12 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Sun, 21 Mar 10
  • Telefon:SE d750

Napisano 21 March 2010 - 20:50

Cytat

7. Nie znam gry, nie wiem ile pobiera danych, internet działa tyle na ile wykupisz kartę (2 lub 4 GB limitu wysłanych i odebranych danych)

Gra pobiera jedynie informacje kto gdzie jest bo resztę mam na dysku i aktualizacje czasami, bardziej chodziło mi o to czy będzie ostro lagować, jak będę korzystał z modemu to doładuję 2gb

Cytat

8. Jeśli zasięg jest w pobliżu to tak, dokupując dodatkową antenę

według zumi.pl to moje miasto jest 13km od tej wsi ale 8km przed tą wsią jest zasięg play'a (na 99% 3g)

Cytat

PS. Nie wiem czy ten zestaw jest jeszcze dostępny w sklepach :)

Jak byłem to było jeszcze 5 albo i 6 po 129 ale miałem czas aby się tylko zapytać o parę drobnych spraw bo się śpieszyłem
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   broda Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Thu, 05 Mar 09
  • Taryfa:One Play

Napisano 22 March 2010 - 20:30

Cytat

4. Modem będzie współpracował z systemem Xubuntu 9.10 bez większej męczarni z konfiguracją ?

Będzie działał. Ja go używam na Debianie Lenny. Poza tym: o jakiej męczarni mowa? :P

Modem bez problemu jest wykrywany przy jądrze powyżej 2.6.20 lub 2.6.26 o ile dobrze pamiętam...jak je znaleźć - pewnie wiesz (dpkg, dselect, apt-get, aptitude, synaptic).

Doinstalowujesz pakiet, który pozwoli Ci w przyjazny sposób skonfigurować połączenie telefoniczne i już. Ja używam wvdial, ale to kwestia tego co wolisz, bo może Tobie akurat pasuje bardziej konfiguracja spod KDE przez kppp.

Bardzo proste.

Możesz też poszukać programu global-3g, ale praktycznie to np. przez wspomniany wvdial też się łączysz i działa. I nie masz (jak w ostatnich dostępnych wersjach global-3g) żadnego czekania kilka minut na zestawienie połączenia (mówię o wersji freeware, bo właśnie tak jest to w niej zorganizowane).
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   baka Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 6
  • Rejestracja Thu, 11 Feb 10
  • Miejscowość:Jelenia Góra
  • Zainteresowania:Muzyka
  • Telefon:Nokia E71
    Samsung SGH-L760
    Samsung SGH-F480
    Sony Ericsson C510
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 20 April 2010 - 00:52

3. Rejestracji może dokonać tylko osoba pełnoletnia legitymująca się dowodem osobistym. Numer dokumentu jest niezbędny w procesie rejestracji.

Dla zainteresowanych przyczyną takich unormowań:

Zgodnie z prawem osoba:

<13 lat nie posiada zdolności do czynności prawnych (jakikolwiek zakup dokonany przez małoletniego jest nieważny)>>>gówniarz kupi telefon a po tygodniu zabawy ojciec żąda zwrotu hajsu

13<x<18 ograniczona zdolność do czynności pr. ("umowy powszechnie zawierane w drobnych bieżących sprawach życia codziennego" - zakup jest możliwy; rejestracja, podpisanie umowy itp. NIE)

>18 pełna zdolność do czynności pr. (możesz wszystko)

6. Kupić możesz (j.w.) ale rejestracji wymaganej m. in. do korzystania z gwarancji dokonać musi rodzic badz prawny opiekun

7. Nie wiem jak chiński:) ale w polskiego metina1 i 2 spokojnie ogarnie.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1