Strona 1 z 1
SAMSUNG AVILA*GPS GT-S5230G PROBLEM Profile trans.danych
Napisano 06 March 2010 - 19:56
Witam szanownych użytkowników forum
Czy jest ktoś na forum kto posiada nowy model aparatu Avila *GPS GT-S5230G.
Mam taki problem z konfiguracja profilu trans.danych a tak dokładnie z INTERNETEM.
Może posiada ktoś z was poprawne działające ustawienia konfiguracyjne profil INTERNET.
Niestety mam taki problem iż podczas próby połączenia się z funkcja YouTube wybija mi taki komunikat "brak odpowiedzi".Zadzwoniłem z tą sprawa pod *500 i po krótkiej rozmowie dostałem automatyczna "niby" prawidłową konfiguracje pod mój model.Niestety nic to nie pomogło i problem nadal się utrzymuję.Po kolejnej próbuje kontaktu z *500 i krótka rozmową z pani która stwierdziła że musi działać i nie ma możliwości aby nie działało.I po raz kolejny wysłał mi automatyczna konfigurację INTERNETU.
Czy jest ktoś na forum kto posiada taki aparat i mógł by mi podać ręczne ustawienia jakie trzeba wpisać w odpowiednie pola:
Ustaw nazwę ,
Nazwa punktu dostępu,
Typ autoryzacji:Brak,Normalny,Bezpieczny.Identyfikator użytkowania,
Hasło,
Protokół:HTTP,WAP,INNE.
Adres strony domowej,
Adres serwera proxy,
Czas opóźnienia (sek.)
Ustawienia zaawansowane>>>
Liczę na wasza pomoc przy rozwiązaniu tego problemu.Bo niestety *500 nie jest w stanie rozwiązać tego problemu
Pozdrawiam
Czy jest ktoś na forum kto posiada nowy model aparatu Avila *GPS GT-S5230G.
Mam taki problem z konfiguracja profilu trans.danych a tak dokładnie z INTERNETEM.
Może posiada ktoś z was poprawne działające ustawienia konfiguracyjne profil INTERNET.
Niestety mam taki problem iż podczas próby połączenia się z funkcja YouTube wybija mi taki komunikat "brak odpowiedzi".Zadzwoniłem z tą sprawa pod *500 i po krótkiej rozmowie dostałem automatyczna "niby" prawidłową konfiguracje pod mój model.Niestety nic to nie pomogło i problem nadal się utrzymuję.Po kolejnej próbuje kontaktu z *500 i krótka rozmową z pani która stwierdziła że musi działać i nie ma możliwości aby nie działało.I po raz kolejny wysłał mi automatyczna konfigurację INTERNETU.
Czy jest ktoś na forum kto posiada taki aparat i mógł by mi podać ręczne ustawienia jakie trzeba wpisać w odpowiednie pola:
Ustaw nazwę ,
Nazwa punktu dostępu,
Typ autoryzacji:Brak,Normalny,Bezpieczny.Identyfikator użytkowania,
Hasło,
Protokół:HTTP,WAP,INNE.
Adres strony domowej,
Adres serwera proxy,
Czas opóźnienia (sek.)
Ustawienia zaawansowane>>>
Liczę na wasza pomoc przy rozwiązaniu tego problemu.Bo niestety *500 nie jest w stanie rozwiązać tego problemu
Pozdrawiam
Napisano 06 March 2010 - 20:37
Michel, to co ci podałem to są poprawne ustawienia, znajdziesz je nawet na stronie www.playmobile.pl http://www.playmobil...nych/index.html, nie wiem co może być przyczyną takiego błędu
Napisano 07 March 2010 - 15:20
DaNTe,nie działa cały internet.Oczywiście gdy przełączę profil trans.danych na WAP to wszystko śmiga bez problemu.Jednak problem jest w tym że jak ma działać "INTERNET" jeśli wysłane do mnie przez play automatyczne ustawienia są puste.Po kolejnej próbie kontaktu z działem technicznym (*500) uzyskałem informację iż aby wszystko porwanie działało, ustawienia internetu muszą być skonfigurowane ręcznie. Bo jak mają działać ustawienia internetu bez ustawienia odpowiedniego protokółu co wiąże się z podaniem adresu strony domowej wraz z adresem serwera proxy.Jest to nie możliwe aby co kol wiek się mogło połączyło bez odpowiednich ustawień.Dziwne jest tylko to że inne sieci telefonii komórkowej na swych stronach podają dokładne ustawienia a PLAY wysyła automatyczna konfigurację która jest za przeproszeniem że tak powiem nie skonfigurowana.Bo podanie samej nazwy Internet oraz APN to nic nie działa,bo brakuje reszty ustawień do nawiązania połączenia.I bez tych ustawień również nie skonfiguruje się poprawnie działania GPS-U i programu NAVIexpert.Po niżej załączam jak powinna wyglądać prawidłowa konfiguracja która podaje inny operator na swej stronie.Idzie zauważyć że automatyczna konfiguracja wysyłana przez PLAY różnie się od innych operatorów.A jest to ta sama zasada działania.Wiec suma summarum nie rozumiem postawy i koncepcji Play dla czego ich automatyczne ustawienia nie działają.Bo bez tych ustawień ten telefon traci swoją atrakcyjności i zalety bo bez tych ustawień nic nie funkcjonuje jak trzeba.To takie moje skromne zdanie odnośnie tej zaistniałej sytuacji
http://apps.era.pl/p...;productId=1815
[ Dodano: 2010-03-07, 16:01 ]
Podaje prawidłowe ustawienia Trans.danych INTERNET
Nazwa: INTERNET
APN: internet
Typ autoryzacji: Barak
Indy.Użytkowania: brak ( pominąć) !
Hasło: brak (pominąć) !
Protkół: HTTP
Adres Strony: http://www.playmobile.pl
Adres Serwera Proxy: 0.0.0.0:80
Czas opóźnienia (sek.)
300
Dobrze było by żeby ktoś te ustawienia skonfrontował ze swoimi i dał znać ze się nie różnią
Bo co do adresu proxy nie jestem pewien czy nie powinien on wyglądać 0.0.0.0:8080
tak samo adres strony:http://www.playmobile.pl/pl/
http://apps.era.pl/p...;productId=1815
[ Dodano: 2010-03-07, 16:01 ]
Podaje prawidłowe ustawienia Trans.danych INTERNET
Nazwa: INTERNET
APN: internet
Typ autoryzacji: Barak
Indy.Użytkowania: brak ( pominąć) !
Hasło: brak (pominąć) !
Protkół: HTTP
Adres Strony: http://www.playmobile.pl
Adres Serwera Proxy: 0.0.0.0:80
Czas opóźnienia (sek.)
300
Dobrze było by żeby ktoś te ustawienia skonfrontował ze swoimi i dał znać ze się nie różnią
Bo co do adresu proxy nie jestem pewien czy nie powinien on wyglądać 0.0.0.0:8080
tak samo adres strony:http://www.playmobile.pl/pl/
Napisano 07 March 2010 - 16:42
Jeśli chodzi o adres portu to powinien być 8080, jeśli chodzi o pozostałą część adresu proxy, to ciężko mi coś powiedzieć, bo w moim iPhonie się nic takiego nie ustawia dla połączeń internetowych, natomiast są podobne ustawienia do MMS i tu mam adres 10.10.25.8:8080. Oczywiście się tym nie sugeruj. Przy okazji, czy wysyłanie MMS-ów działa Ci prawidłowo?
Napisano 07 March 2010 - 17:31
Może napisze jak skonfigurowałem pocztę e-mail klient GMAIL.
Serwer SMPT:
smpt.gmail.com
Port SMPT:
587
Bezpieczne połączenie:
TSL
Typ serw.poczty przych.
POP3
Serwer POP3
pop.gmail.com nie wiem czy jest to poprawnie i czy nie powinno być pop3.gmail.com
Port POP3:
995
Bezpieczne połaczenie:
SSL
Mój adres
michel.michniewicz@gmail.com
Nazwa Użytkownika:
Hasło:
Uwierzytelnianie SMPT ZAZNACZONE
Logowanie APOP odznaczone
Limit liczby wiadomości:
500
Ustawienie odbierania:
Normalny/tylko nbagłowek
Przechowuj na serw zaznaczone
Serwer POP przed S odznaczone
Tak samo jak POP3/I.. ODZNACZONE
Nazwa Użytkownika:
Hasło:
Połączyło się za pierwszym razem po pobraniu certyfikatu.A w tej chwili trwa pobierania
Serwer SMPT:
smpt.gmail.com
Port SMPT:
587
Bezpieczne połączenie:
TSL
Typ serw.poczty przych.
POP3
Serwer POP3
pop.gmail.com nie wiem czy jest to poprawnie i czy nie powinno być pop3.gmail.com
Port POP3:
995
Bezpieczne połaczenie:
SSL
Mój adres
Nazwa Użytkownika:
Hasło:
Uwierzytelnianie SMPT ZAZNACZONE
Logowanie APOP odznaczone
Limit liczby wiadomości:
500
Ustawienie odbierania:
Normalny/tylko nbagłowek
Przechowuj na serw zaznaczone
Serwer POP przed S odznaczone
Tak samo jak POP3/I.. ODZNACZONE
Nazwa Użytkownika:
Hasło:
Połączyło się za pierwszym razem po pobraniu certyfikatu.A w tej chwili trwa pobierania
Strona 1 z 1

Logowanie