Strona 1 z 1
[Motorol v3xx] pilk do uruchomienie certyfikowanego midletu
Napisano 15 June 2007 - 09:44
Witajcie mam pytanie do wszystkich posiadaczy v3xx którzy korzystali kiedykolwiek z P2KC lub w ogóle otwierali system w v3xx - czy moze mi ktoś podesłać z w/w telefonu plik
j2me_domain_registry.sm
z katalogu
/a/mobile/certs/root/x509/kjava/
moja motorola nie pozwala na jednorazowe zaufanie midletom javy (i za każdym razem musze klikac 'Yes only once' moze dlatego ze nie playowa) a z tego co wiem to plik podpisany jest tym samym certyfikatem w play i tam taka mozliwość jest więc przegranie powinno załątwić sprawę.
Będę wdzieczny za pomoc
j2me_domain_registry.sm
z katalogu
/a/mobile/certs/root/x509/kjava/
moja motorola nie pozwala na jednorazowe zaufanie midletom javy (i za każdym razem musze klikac 'Yes only once' moze dlatego ze nie playowa) a z tego co wiem to plik podpisany jest tym samym certyfikatem w play i tam taka mozliwość jest więc przegranie powinno załątwić sprawę.
Będę wdzieczny za pomoc
Napisano 15 June 2007 - 09:55
Spróbuj ten. Zmień rozszerzenie z gif na sm.
Powinno pomóc także:
Powinno pomóc także:
Download applications to phone memory (/e) Replace a/mobile/certs/root/x509/kjava/j2me_domain_registry.sm with http://www.flexistentialist.org/mot...ain_registry.sm using p2kcommander Edit e/mobile/kjava/installed/j2me*.pat files, changing 01 = Always Ask into 02 = Ask Once using XVI32 hex editor Save, restart, enjoy no java nag while preinstalled apps still work.
Załączone pliki
-
j2me_domain_registry.gif (1.07 KB)
Ilość pobrań: 243
Kinetic Humanoid Responsible for Infiltration and Scientific Sabotage
Napisano 15 June 2007 - 13:08
dzięki ale ten jest dla v536 ze starym certyfikatem (z resztą suma kontrolna na v3xx nie zgadza się) i bez definicji uprawnień dla strefy Third_party tylko dla Untrusted - dlatego potrzebuje oryginał z motoroli v3xx bo tam java jest najnowsza certyfikaty też po wgraniu telefon go poprostu odrzuci i zastosuje ustawienia deny all
(sprawdzone)
Moze ktos jeszcze coś znajdzie ?
Moze ktos jeszcze coś znajdzie ?
Napisano 18 June 2007 - 10:56
nie daje bo ... plik jest podpisany certyfikatem... zmiana powiduje zmianę sumy kontrolnej i telefon go ignoruje wracajac do ustawień fabrycznych które zabraniaja dostepu do wszystkiego 
dlatego jedyna szansa to plik z takiej samej motorolki (lub z nowymi certyfikarami - przykładowo ten z v6 maxx też powinien być ok)
mam nawet firmware w pliku .hs ale nie wiem jak to wyciągnąć stamtąd
dlatego jedyna szansa to plik z takiej samej motorolki (lub z nowymi certyfikarami - przykładowo ten z v6 maxx też powinien być ok)
mam nawet firmware w pliku .hs ale nie wiem jak to wyciągnąć stamtąd
Napisano 18 June 2007 - 13:01
a tak tato, gostek wymyślił sposób zeby stworzyć plik który działa ten plik z paczki rzeczywiście działa natomiast ma tylko i wyłącznie opcje 'allow once' albo 'deny' i wyobraź sobie otwieranie katalogu w mamagerze plików gdzie każdy plik musi byc potwierdzony 'alow once' szlag trafia
Napisano 18 June 2007 - 18:15
zdaje się ze każdy telefon motoroli bez wpisanego modelu w w/w pliku który nie ma starszego oprogramowania niz październik zeszłego roku (z tego czasu jest nowy certyfikat do wszsytkich motoroli) dziwne to troche jest bo mójtelefon nie jest ani z jakiegś T-mobile ani z cingular (coś takiego jak nasz orange czyli blokuja co sie da :-)) a jednak ma całkiem inne ustawienia niz by mozna przewidywać
Napisano 21 June 2007 - 19:07
mam motke v3xx ale...ten folder mam pusty
Napisano 21 June 2007 - 23:48
Cały problem polega na tym ze przy normalnym przegladaniu plki nie są dostępne trzeba użyć P2KCommaner http://s5vi.vxxxstuf...nder-V4.9.D.zip pozwala on na przeglądanie systemu plików i inne wyczyny.
Po drugie musisz miec zainstalowane motorola phone tools - w nich jest sterownik do obsługi telefonu
jeśli masz już wszystko to:
1. Podłaczasz telefon rzecz jasna przez USB
2. odpalasz z rozpakowanego katalogu managera za pomocą P2kCommander.exe
3. po lewej pojawia sie twój system plików po prawej trzeba wybrac z listy rowijalnej na górze system telefonu - /a P2k phone system
4. jeśli już go otworzysz mogą się pojawić .. (dwie kropki) wtedy klikasz na nie aż pojawi się /a i już mozesz zacząć szukac katalogu w którym jest plik
/a/mobile/certs/root/x509/kjava/j2me_domain_registry.sm
kopiujesz plik na lewo (czyli np na pulpit i wysyłąsz do mnie za co jestem wdzięczny
tylko musisz pamiętać - operujesz na systemi plików telefonu co prawda usunięcie certyfikatów z tego katalogu w zasadzie wpływa tylko na jave i da sie je odratować bo są dostępne publiczne ale lepiej niczego nie skasować plik .sm zawiera informacje na temat uprawnień aplikacji java w zależności od tego czy wydawca podpisał aplikację czy też nie sam plik podpisany jest jednym z certyfikatów który daje mu wiarygodność i w ten sposób telefon czyta z niego uprawnienia dla aplikacji plik w nagłówku (przy edycji HEX) zawiera zazwyczaj dane certyfikatów noze być to np T-mobile i tym podobne potem są sekwencje danych uprawnieńzapisane też w hex całość to około 4kb (mój plik ma obecnie 3,5 - w załączniku ze zmienionym rozszerzeniem) plik który wkleił khriss ma np troche ponad 1 kb nie zawiera sekcji uprawnień ale początek podobny
teoretycznie moze nie być wcale róznicy między nimi wystarczy zmiana jednego znkaku i na tym polega problem
swoją drogą dzięki khriss za zainteresowanie sprawą
(plik skopiowano 133 razy
)
samym programem można się posługiwać w wielu przypadkach choćby najprostszy - podmiana loga na małym wyświetlaczu
moze kiedys wcisne moja niebrandową motorole w salonie play do serwisu to mi wgrają polski soft z play
Jak byś mógł mi przesłąc tego plika na mail to by było super
[/code]
Po drugie musisz miec zainstalowane motorola phone tools - w nich jest sterownik do obsługi telefonu
jeśli masz już wszystko to:
1. Podłaczasz telefon rzecz jasna przez USB
2. odpalasz z rozpakowanego katalogu managera za pomocą P2kCommander.exe
3. po lewej pojawia sie twój system plików po prawej trzeba wybrac z listy rowijalnej na górze system telefonu - /a P2k phone system
4. jeśli już go otworzysz mogą się pojawić .. (dwie kropki) wtedy klikasz na nie aż pojawi się /a i już mozesz zacząć szukac katalogu w którym jest plik
/a/mobile/certs/root/x509/kjava/j2me_domain_registry.sm
kopiujesz plik na lewo (czyli np na pulpit i wysyłąsz do mnie za co jestem wdzięczny
tylko musisz pamiętać - operujesz na systemi plików telefonu co prawda usunięcie certyfikatów z tego katalogu w zasadzie wpływa tylko na jave i da sie je odratować bo są dostępne publiczne ale lepiej niczego nie skasować plik .sm zawiera informacje na temat uprawnień aplikacji java w zależności od tego czy wydawca podpisał aplikację czy też nie sam plik podpisany jest jednym z certyfikatów który daje mu wiarygodność i w ten sposób telefon czyta z niego uprawnienia dla aplikacji plik w nagłówku (przy edycji HEX) zawiera zazwyczaj dane certyfikatów noze być to np T-mobile i tym podobne potem są sekwencje danych uprawnieńzapisane też w hex całość to około 4kb (mój plik ma obecnie 3,5 - w załączniku ze zmienionym rozszerzeniem) plik który wkleił khriss ma np troche ponad 1 kb nie zawiera sekcji uprawnień ale początek podobny
swoją drogą dzięki khriss za zainteresowanie sprawą
samym programem można się posługiwać w wielu przypadkach choćby najprostszy - podmiana loga na małym wyświetlaczu
moze kiedys wcisne moja niebrandową motorole w salonie play do serwisu to mi wgrają polski soft z play
Jak byś mógł mi przesłąc tego plika na mail to by było super
[/code]
Załączone pliki
-
j2me_domain_registry.jpg (3.55 KB)
Ilość pobrań: 108
Strona 1 z 1

Logowanie