Chcę oddać telefon do serwisu /naprawa gwarancyjna/.
Sprawa dotyczy bardzo krótkiego czasu trzymania baterii (ok. kilka godzin po pełnym naładowaniu). Problem był już wcześniej. Serwis stwierdził, że bateria nadaje się do wymiany ale minęło już 6 miesięcy więc baterię muszę kupić sobie sam.
A więc kupiłem. Zamiennik. Ale problem ciągle istnieje. Bateria jest dobra, w innym telefonie trzyma super.
Jeśli zamierzam oddać baterię do serwisu to czy jeśli oddam ją z tym zamiennikiem to czy nie utracę gwarancji?
Strona 1 z 1
Serwis + nieorginalna bateria a gwarancja.
Napisano 27 February 2010 - 15:23
popek, ryzykowne, powinno się używać oryginalnych części, serwis może uznać że to bateria popsuła telefon bo nie była oryginalna i anulować gwarancję.
[ Dodano: 2010-02-27, 16:03 ]
Jeśli chodzi o Nokie to w gwarancji jest zapis:
"Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje wad lub podejrzewanych wad, które powstały wskutek użytkowania Produktu wraz z/lub wskutek podłączenia go do produktu, akcesoriów, oprogramowania i/lub usługi, które nie zostały wytworzone, dostarczone przez Nokia..."
Przypuszczam że inny producenci mają podobny zapis a to oznacza że nie powinieneś używać nie oryginalnej baterii więc nie liczył bym na naprawę gwarancyjną.
[ Dodano: 2010-02-27, 16:03 ]
Jeśli chodzi o Nokie to w gwarancji jest zapis:
"Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje wad lub podejrzewanych wad, które powstały wskutek użytkowania Produktu wraz z/lub wskutek podłączenia go do produktu, akcesoriów, oprogramowania i/lub usługi, które nie zostały wytworzone, dostarczone przez Nokia..."
Przypuszczam że inny producenci mają podobny zapis a to oznacza że nie powinieneś używać nie oryginalnej baterii więc nie liczył bym na naprawę gwarancyjną.
Napisano 28 February 2010 - 09:57
popek, jeśli mieszkasz w Warszawie, możesz przejść się do serwisu na Siennej i wyłożyć całą sprawę serwisowi... chociaż, jak wspomniał marcinwalczak87, gwarancja na baterię wygasła, więc raczej serwis będzie umywał ręce od odpowiedzialności...
Napisano 28 February 2010 - 12:45
Ale tu problem jest w telefonie, który wpie...a baterie jak małpa kit.
Ja miałem Samsunga G800, który trzymał niecale 2 dni. Sprzedalem koleżance, kupilem jej nową baterie i...to samo ! Czyli telefon do dupy.
Pożycz od kogoś oryginalną baterie i powiesz że to już 3 bateria z ktorą probowałeś i ciągle to samo.
Ja miałem Samsunga G800, który trzymał niecale 2 dni. Sprzedalem koleżance, kupilem jej nową baterie i...to samo ! Czyli telefon do dupy.
Pożycz od kogoś oryginalną baterie i powiesz że to już 3 bateria z ktorą probowałeś i ciągle to samo.
Napisano 24 March 2010 - 21:02
Jestem normalnie wściekły :[
Telefon był już trzeci raz w serwisie, odebrałem go przedwczoraj.
Zawsze robili wymianę oprogramowania + kalibrację, tym razem dodano tajemniczy zapis "wymiana małej płytki" (ciekawe co to jest ta mała płytka)?
Poprzednio telefon trzymał ok. 6 godzin, teraz przy właściwie nieużywaniu wytrzymuje mi niespełna 10 godzin ale to jest ciągle mało.
Dzieje się to zarówno na nowej baterii jak i na starej (tej której serwis wcześniej stwierdził że jest zepsuta, tym razem stwierdzili że jest sprawna).
10 godzin to ciągle za mało. Moje 2 baterie w innych telefonach trzymają po 3-4 dni, inne w moim trzymają za to też kilka godzin!
Co robić? Nie chcę 4 raz pozbywać się telefonu na 3 tygodnie /bo po takim czasie dopiero telefon do mnie wraca/.
Czytając inne fora wiem, że nie jestem sam. Może skontaktować się bezpośrednio z serwisem...?
Telefon był już trzeci raz w serwisie, odebrałem go przedwczoraj.
Zawsze robili wymianę oprogramowania + kalibrację, tym razem dodano tajemniczy zapis "wymiana małej płytki" (ciekawe co to jest ta mała płytka)?
Poprzednio telefon trzymał ok. 6 godzin, teraz przy właściwie nieużywaniu wytrzymuje mi niespełna 10 godzin ale to jest ciągle mało.
Dzieje się to zarówno na nowej baterii jak i na starej (tej której serwis wcześniej stwierdził że jest zepsuta, tym razem stwierdzili że jest sprawna).
10 godzin to ciągle za mało. Moje 2 baterie w innych telefonach trzymają po 3-4 dni, inne w moim trzymają za to też kilka godzin!
Co robić? Nie chcę 4 raz pozbywać się telefonu na 3 tygodnie /bo po takim czasie dopiero telefon do mnie wraca/.
Czytając inne fora wiem, że nie jestem sam. Może skontaktować się bezpośrednio z serwisem...?
Strona 1 z 1

Logowanie