Strona 1 z 1
Cesja z abo. indywidualn. na firmowy w okresie zastrzeżonym.
Napisano 20 February 2010 - 14:29
Dostałem dwie sprzeczne odpowiedzi, konsultant na infolini twierdzi,że robiąc cesję mogę przejść na abo. dla firm (nie mniejszy jak w indywidualnym ponieważ kontrakt trwa )
Pracownik w salonie twierdzi,że nie - zostanie zmieniona jedynie faktura a abonameny taki jak w indywidualnej.
Teraz meritum , chodzi mi głównie o to czy przechodząc w okresie zasztrzeżonym z 25 indywid. na 25 netto firma dostane pakiet minut na stacjonarne ?
Pracownik w salonie twierdzi,że nie - zostanie zmieniona jedynie faktura a abonameny taki jak w indywidualnej.
Teraz meritum , chodzi mi głównie o to czy przechodząc w okresie zasztrzeżonym z 25 indywid. na 25 netto firma dostane pakiet minut na stacjonarne ?
Napisano 20 February 2010 - 16:41
piotrekbb, dokonując cesji na firmę zmieniasz tylko właściciela. Zmianę taryfy możesz dokonać gdy cesja będzie już zatwierdzona. zgodnie z cennikiem oferty Firmowa w taryfie Firmowa 25 do wykorzystania masz 70 minut do wszystkich sieci komórkowych oraz 1000 minut na połączenia do PLAY i numerów stacjonarnych....więc takie pakiety minut otrzymasz
Napisano 20 February 2010 - 20:01
Cytat
Jeśli firma (nowy abonent po cesji) nie będzie miała tego 1000minut to nie mam celu robić cesji.
wtedy zawsze możesz odliczać VAT i mieć promo biznesowe przy przedłużaniu umowy. A 1000minut i tak dostaniesz. ZAPEWNIA CI TO CENNIK OFERTY !! Do tego nie trzeba być pracownikiem, aby czytać ze zrozumieniem
Napisano 20 February 2010 - 20:14
Czytałem ze zrozumieniem i miom zdaniem powinienem mieć te 1000minut ale pracownik w salonie powiedział,że nie.
Co do odliczania VAT to całkowicie się nie opłaca ponieważ taryfy firmowe są w cenie netto.
Przy działalności na podstawie wpisu do ewidencji gosp. VAT można odliczyć również z abonamenu indywidualnego jeśli jest na właściciela firmy (ten sam NIP oraz imię i nazwisko na fakturze)
Dzięki za rady zrobię cesje i powiem co wyszło
Co do odliczania VAT to całkowicie się nie opłaca ponieważ taryfy firmowe są w cenie netto.
Przy działalności na podstawie wpisu do ewidencji gosp. VAT można odliczyć również z abonamenu indywidualnego jeśli jest na właściciela firmy (ten sam NIP oraz imię i nazwisko na fakturze)
Dzięki za rady zrobię cesje i powiem co wyszło
Napisano 20 February 2010 - 20:47
piotrekbb napisał:
wiem, że można....ale musisz do tego celu zrobić cesję...a napisałeś, że się nie opłaca...przy indywidualnym to zawsze odliczenie z 25zł brutto
[ Dodano: 2010-02-20, 20:50 ]
piotrekbb napisał:
Czytałem ze zrozumieniem i miom zdaniem powinienem mieć te 1000minut ale pracownik w salonie powiedział,że nie.
ponieważ w salonach pracują osoby które są nastawiane na sprzedaż nowych aktywacji a nie rozwiązanie problemów abonentów. Oczywiście nie wszyscy....niestety zdecydowana większość, bo po co ma tracić czas na robienie cesji czy pisanie reklamacji skoro nie ma z tego tytułu prowizji którą można zarobić w tym czasie spisując kolejną aktywację
Strona 1 z 1

Logowanie