Strona 1 z 1
[Samsung z370] Simlock i z tym problem
Napisano 11 June 2007 - 22:45
Ello Zdjęłem ostatnio simlocka z samsunga z 370 i przed jedo zdjeciem wszystko było ok.Po zdjęciu jak kazdy kto do mnie dzwoni pokazuje sie jak by kazdy miał numer zastrzezony( sprawdzałem na swoim drugim a na swoim nie mam zastrzezonego).Czy ktos w was moze spotkal sie z czyms takim?jak tak to prosze o pomoc albo o jakies sugestie. z góry dzięki
Napisano 12 June 2007 - 14:21
własnie o tym pomyslałem.poszedłem do nich z powtorem zeby cos poradzili.Powiedzieli ze to nie ich wina (kto by sie przyznał) softu nowego raczej tez nie grają - choc powiedzieli ze pomyslą.Dzwoniłem do BOK PLAY i powiedziełm ze cos jest nie tak.Podawali mi jakies kody ale to nic nie pomogło.Kazali mi oddac telefon na gwarancję i cos poradzą, ale telefon nie ma simlocka i jak sie z czja to bedzie lipa. Pomyslałem sobie ze pojde w Wawie do sieci samsunga w Wawie omijajac PLAY moze oni coś poradzą ale wolałeem zapytac was co Wy o tym sadzicie.Moze ktos z was wgrywa soft, albo wie jak to zrobic w domu:) pozdro
Napisano 16 June 2007 - 00:03
to nie wina telefonu tylko zmieniły się ustawienia wyświetlania. miałem identyczny problem po zdjęciu sim-locka. nie wiem cyz dokładnie tak to robiłem, a nie mam drugiego telefonu w tej chwili, aby to sprawdzić.
ustawienia-->wyświetlacza-->pokaż identyfikator--> włącz
ta opcja musi być włączona.
jutro to sprawdzę i jeśli będzie inaczej to napiszę.
ustawienia-->wyświetlacza-->pokaż identyfikator--> włącz
ta opcja musi być włączona.
jutro to sprawdzę i jeśli będzie inaczej to napiszę.
Napisano 18 June 2007 - 22:51
To nie to uswawienie to po pierwsze. Pokaż identyfikator to ukrywanie twojego numeru jak dzwonisz.
To co dolega temu fonowi to zmienione ustawienie w ustawieniach książki telefonicznej. Tam jest opcja po właczeniu której nie wida kto dzwoni - taki trik jak ktoś patrzy ci na ekran telefonu.
Co do softu to pewnie Ci wgrają ale odpłatnie bo usunołeś blokadę.
To co dolega temu fonowi to zmienione ustawienie w ustawieniach książki telefonicznej. Tam jest opcja po właczeniu której nie wida kto dzwoni - taki trik jak ktoś patrzy ci na ekran telefonu.
Napisano 21 June 2007 - 16:08
Laserek napisał:
To nie to uswawienie to po pierwsze. Pokaż identyfikator to ukrywanie twojego numeru jak dzwonisz.
kolego chyba nie wiesz co mówisz. :shock: jeśli masz dostęp do dwóch telefonów to zmień te ustawienia tak jak napisałem i zobaczymy kto ma rację! chyba nie do końca przetestowałeś funkcje aparatu. :/
Napisano 28 June 2007 - 08:40
Laserek napisał:
No właśnie sprawdź. To nie rozmowa wychodząca jest z ukrytym ID tylko nie przyporzątkowywuje dzwoniącego do wpisów w książce.
Sprawdź sam czy pisze prawdę używam samsunga do dawna i tak to działą
Sprawdź sam czy pisze prawdę używam samsunga do dawna i tak to działą
:evil: naprawdę brak mi słów, ciężko Ci sprawdzić to co napisałem? ja nie proponowałem zmiany pokazywania nr telefonu, z którego dzwonimy tylko pokazywania numerów osób do nas dzwoniących. po tych zmianach nr osoby dzwoniącej nie jest u mnie wyświetlany i pokazuje tak jakby ktoś dzwonił z numeru zastrzeżonego! miałem ten problem po zdjęciu sim-locka i zmiana tych ustawień pomogła i teraz już wiem kto dzwoni!! brak mi słów!!! :evil: :!: :?:
Napisano 26 July 2007 - 19:38
Zdjołes simloka w jakims saloniku pseudo w tesco wiec masz teraz problemy z fonem jak juz sie bierze za zdejmowanie to w renomowanych serwisach. Teraz mozesz jedynie wymienic soft albo w serwisie dowiedziec sie czy przy zdjeciu ci nic nie uszkodzili i oczywiscie wybulic za to.
Strona 1 z 1

Logowanie