Weźmy do rozważenia konkretny przypadek:
Mamy abo Firmowy 50, ze 170 minut do wszystkich sieci i 2000 na stacjo i Play.
Jeżeli włączymy usługę 1za2 to koszt miesięczny abonamentu wzrośnie nam o 5 zł netto.
W zamian dostaniemy funkcjonalność "odbierania minut". Wszystko póki co jest ok.
Zgodnie z regulaminem "10. Minuty przyznawane w ramach usługi „Zbieraj Minuty w Firmie” są rozliczane w pierwszej kolejności przed
minutami przyznanymi w ramach Pakietu Minut i Pakietu Minut Play." Zakładamy, że ktoś do nas zadzwonił i w zamian za to dostaliśmy minutę do wykorzystania. Zaraz po tej rozmowie nawiązujemy połączenie na jakiś numer stacjonarny lub Play. Pierwsza minuta jest rozliczona z pakietu zebranego w usłudze 1za2 a dopiero kolejne z pakietu 2000. Efekt tego jest taki, że minuta która byłaby warta 24 grosze przy zużyciu jej na rozmowę do innych sieci, jest zużyta w zamian za te z pakietu, którego ciężko jest wykorzystać.
Nie wiem jak u Was, ale ja prześledziłem swój biling (rozmawiam około 250 do wszystkich i 500 do play/stacjo), i nie na siły, żeby te wydane 5zł w jakikolwiek się zwróciło.
Pomijam sytuacje, kiedy to specjalnie wykorzystywałoby się "zarobioną" minutę - bo to jest dobra dla gimnazjalistów, a nie ludzi z abonamentami firmowymi.
Czy ktoś z Was korzysta z tej usługi ? Czy przykład, który podałem jest zgodny z rzeczywistością ? Może jednak rozliczanie ma korzystniejszą formę ?
Strona 1 z 1
1 za 2 w abo firmowy - gdzie jest sens ?
Napisano 31 January 2010 - 09:46
z tego co mi wiadomo tak niestety jest i nie dałoby radę tego zmienić
musisz sobie przekalkulować czy zbieraj minuty w takiej formie Ci się opłaca i tak naprawdę ile netto wykorzystujesz minut do wszystkich sieci a nie są one 'marnowane' z tej usługi na połączenia wewnątrzsieciowe/ stacjonarkę.
jeżeli się nie kalkuluje to po co płacić 5zł
musisz sobie przekalkulować czy zbieraj minuty w takiej formie Ci się opłaca i tak naprawdę ile netto wykorzystujesz minut do wszystkich sieci a nie są one 'marnowane' z tej usługi na połączenia wewnątrzsieciowe/ stacjonarkę.
jeżeli się nie kalkuluje to po co płacić 5zł
Chcesz otrzymać za darmo 100 zł?? Wystarczy być osobą pełnoletnią i wysłać wiadomość na mój adres e-mail krzychu.pl@wp.pl podany w profilu i wyślę zaproszenie wraz z wyjaśnieniem całej sytuacji bądź kliknąć na ten link: https://ty.i.sync.pl/inv/nd0bWDWjWW
Nie jest to żaden łańcuszek szczęścia ani nic z tych rzeczy.
Nie jest to żaden łańcuszek szczęścia ani nic z tych rzeczy.
Napisano 31 January 2010 - 16:08
Ja zaczałem korzytac w tym miesiącu ze Zbieraj Minuty na swoim głownym numerze. Ale musiałem uruchomic drugi dodatkowy starter na którym korzystam z pakietów play i stacjonarne. Minuty ze "Zbieraj MInuty" sa zbyt cenne co by dzwonic z nich na Play i stacjo w duzych ilosciach. W tym miesiącu udało mi sie nazbierac ok 100 minut , wydzwonilem 250 do W3. Dla mnie to spora oszczednosc.
Strona 1 z 1

Logowanie