Strona 1 z 1
Blokada internetu
Napisano 16 January 2010 - 22:53
Witam
Telefon próbuje mi się połączyć co godzinę z internetem. Myślałem ze tylko próbuje ale jednak zjada 0,12 groszy tzn w historii połączeń jest widocznie połączenie - 0,10 kb - 0,12 PLN. powtarza się to co godzine. Chciałbym zablokować połączenie telefonu z internetem całkowicie czy istnieje taka możlwiość ?
Telefon próbuje mi się połączyć co godzinę z internetem. Myślałem ze tylko próbuje ale jednak zjada 0,12 groszy tzn w historii połączeń jest widocznie połączenie - 0,10 kb - 0,12 PLN. powtarza się to co godzine. Chciałbym zablokować połączenie telefonu z internetem całkowicie czy istnieje taka możlwiość ?
Napisano 17 January 2010 - 10:46
Ustawienia tel. -> Połączenie -> Sieci docelowe.
Usuwasz ustawienia o nazwie "Internet" oraz "Wap".
Usuwasz ustawienia o nazwie "Internet" oraz "Wap".
Napisano 17 January 2010 - 15:04
Ustawiłem hasła dla wszystkich polaczen i już gdy program ( jakiś ? nadal nie wiem jaki) chciał się łączyć prosił o hasło, nie dostał i nie następowało połączenie.
Natomiast po waszych odpowiedziach, usunąłem ustawienia Internet i Wap i problemu juz nie ma.
Pozostał natomiast jeszcze jeden, ponieważ dalej coś w systemie proboje mi sie łączyć co jakis czas 1-2h z internetem lecz wyświetla się wybór Wifi lub internet. biorę anuluj i jest ok, żadnego naliczania zł. Jedynie jest to meczące. Jak tego się pozbyć?
Zaznaczam że we
ust telefonu -sieci docelowe -> mam:
- Punkt dostępu,
- Internet( 2*wifi - internet i wap usunąłem)
- Wiadomość MMS (1punkt)
- Usługi Wap
- Intranet
Natomiast po waszych odpowiedziach, usunąłem ustawienia Internet i Wap i problemu juz nie ma.
Pozostał natomiast jeszcze jeden, ponieważ dalej coś w systemie proboje mi sie łączyć co jakis czas 1-2h z internetem lecz wyświetla się wybór Wifi lub internet. biorę anuluj i jest ok, żadnego naliczania zł. Jedynie jest to meczące. Jak tego się pozbyć?
Zaznaczam że we
ust telefonu -sieci docelowe -> mam:
- Punkt dostępu,
- Internet( 2*wifi - internet i wap usunąłem)
- Wiadomość MMS (1punkt)
- Usługi Wap
- Intranet
Napisano 17 January 2010 - 15:55
Możesz też w telefonie przytrzymać klawisz Symbiana (z logiem) - pokaże ci wszystkie włączone aplikacje.
Przydatne, na przykład aplikacja Google w symbianowcach po naciśnieciu "zamknij" wcale się nie zamyka i łączy się dalej
Trzeba ją bardziej agresywnie - przycisk cancel w trakcie przeglądania menu otwartych aplikacji.
Przydatne, na przykład aplikacja Google w symbianowcach po naciśnieciu "zamknij" wcale się nie zamyka i łączy się dalej
Strona 1 z 1

Logowanie