Dobry,
dwa dni temu skorzystałem z re-play i kupiłem Samsunga Galaxy. Okazało się, że po podłączeniu telefonu do komputera i uruchomieniu najnowszej wersji programu New PC Studio (pobrany ze strony samsung.com/pl/) telefon nie może być zsynchronizowany z komputerem albowiem pokazuje się błąd "Nieobsługiwane urządzenie" oraz "Włóż dysk do napędu I:". Wersja softu I7500XXIH9 a z tego co już mi się udało dowiedzieć, NPS obsługuje wersje do H4. No i teraz jest lipa, bo nie jestem w stanie nic wgrać na telefon ani zrobić jakiejkolwiek kopii zapasowej (kontakty, multimedia itd.) ani nie sprawdzić aktualizacji telefonu.
Słaba bateria to już inna sprawa, ale nie jakieś specjalne zmartwienie.
Salon w którym kupiłem telefon za jedyne rozwiązanie uznaje ekspertyzę serwisową (10 dni) i złożenie reklamacji. Z tego co czytałem na forach o Androidzie, problem występuje u bardzo wielu osób jednak Samsung nic sobie z tego nie robi.
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Salon nie chce wymienić telefonu na inny model, zasłania się ekspertyzą, która jak wiem z doświadczenia zostanie sporządzona na korzyść operatora.
Przypuszczam, że każdy kto zakupił ten model w Play ma podobny problem. Udało się Wam coś na to poradzić?
Strona 1 z 1
[Samsung-I7500] - Nieobsługiwane urządzenie
Napisano 07 January 2010 - 22:07
Cytat
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Salon nie chce wymienić telefonu na inny model, zasłania się ekspertyzą, która jak wiem z doświadczenia zostanie sporządzona na korzyść operatora.
Przypuszczam że nie jesteś w stanie nic zrobić. Musisz poczekać aż Samsung wyda wersje programu do twojego telefonu... Operator nie jest niczego winien, co najwyżej Samsung że wypuszcza telefony do których nie ma oprogramowania.
Napisano 08 January 2010 - 13:28
Dodam, że już miałem podobny przypadek. Albo do partii telefonów Samsung dał nieprawidłowe oprogramowanie... albo do wszystkich.
Strona 1 z 1

Logowanie