Zupełnie przez przypadek trafiłem na tą stronę
Cytat
Super oferta, nawigacja też niczego sobie, jednak coś mnie, lekko mówiąc, zdenerwowało. Napisane jest na stronie, że po zainstalowaniu tej aplikacji, przez tydzień będę ją mógł testować nie ponosząc żadnych(!) kosztów. I jakie było moje zdziwienie, kiedy po 3 dniach zauważyłem, że po WAPie(tak łączy się NE) nabiło mi prawie 3zł. Kwota może nie jest wielka, ale jednak czuje się oszukany. Jak mam nie ponosić żadnych kosztów to żadnych. Bez wyjątków. Dodatkowo mam problem z interpretacją regulaminu (nie wiem, czy doszukuje się haczyka czy faktycznie on tam jest). Pkt 5, części IV regulaminu korzystania z usług systemu NE w play
Cytat
5. Użytkownik może korzystać z Aplikacji oraz Danych Cyfrowych także bez wykorzystania połączenia z odbiornikiem GPS, uruchamiając zainstalowaną Aplikację, w tym Dane Cyfrowe na telefonie komórkowym.
Korzystając z Aplikacji oraz Danych Cyfrowych w ten sposób, Użytkownik może skorzystać między innymi z następujących funkcji Aplikacji:
a. pobieranie map, w tym planów miast z możliwością wyszukiwania ulic,
b. przeglądanie map, w tym dokładne lokalizowanie dowolnego adresu lub interesującego punktu (POI),
c. układanie trasy przejazdu, w tym najszybszej lub najkrótszej trasy przejazdu,
d. korzystanie z bazy interesujących punktów (POI).
Korzystanie z niektórych funkcji Aplikacji w sposób opisany powyżej wymaga połączenia z serwerem
Usługodawcy za pośrednictwem WAP lub Transmisja Danych.W ofercie NaviExpert w Playopłaty z tego tytułu są wliczone w cenę Abonamentu, z wyjątkiem opłat za pobieranie innej wersji (upgrade) NaviExpert w Play oraz z wyjątkiem opłat za korzystanie z transmisji danych poza siecią Play, a w szczególności poza granicą Rzeczpospolitej Polskie.
Chodzi o ten wytłuszczony fragment. Nie będę ponosił żadnych kosztów, jeśli będę w zasięgu nadajników PLAY? A jeśli w roamingu to dostane już po kieszeni? Tak jak w przypadku pakietów PlayOnline na telefon? No chyba, że zablokuje transfer poza strefą taniego internetu, ale wtedy nawigacja w trasie jest bezużyteczna :/
//Poprawiono zawijanie tekstu (ddluk)

Logowanie