Mix -> Fresh -> Koniec umowy
Napisano 23 December 2009 - 21:19
Podpisałem umowę z Play w ofercie Mix, która zakończy mi się 31.12.2009. Poszedłem do punktu Play gdzie zostały wszystkie formalności wypełnione dowiedzieć się co dalej. Był listopad, ponad miesiąc przed końcem umowy. Powiedziano mi, że automatycznie przejdzie moja taryfa do Play Fresh i, że nie muszę nic robić. Tymczasem na forum widzę, że jest inaczej... Jak to naprawdę jest?
Napisano 23 December 2009 - 21:21
Napisano 23 May 2010 - 02:23
Czy przy przejsciu z Mixa na Fresh ( oczywiscie po spłaceniu zobowiązania ) środki na koncie głownym przechodzą na fresh czy przepadają ?? Przewertowałam wczesniejsze posty na ten temat i jedni pisze ze tak a inni ze nie. Wiec jak jest naprawde ??? Z BOKu Play dostałam odpowiedz mailową ze wogóle nie ma możliwosci przechodzenia między taryfami ale ich odpowiedzi można sobie w kiblu spóścić bo juz wielokrotnie dostawałam od nich błedne odpowiedzi. Dzwonic do nich tez nie ma sensu bo jest taka sama tragiczna obsługa. Wiec prosze o odpowiedz kogos kto jest juz po takim przejsciu i czy kwota została przeniesiona ???
Napisano 23 May 2010 - 23:02
Dzieki za odp. ale "powinien" to troche niepewna odp.
A skąd Ci sie wzieło ze złotówki przechodza jako pakiet minut ?? Tak podobno jest jesli przechodzi sie na abonament.
Napisano 02 June 2010 - 23:29
Użytkownik Eon dnia 23 May 2010 - 23:02 napisał
Dzieki za odp. ale "powinien" to troche niepewna odp.
A skąd Ci sie wzieło ze złotówki przechodza jako pakiet minut ?? Tak podobno jest jesli przechodzi sie na abonament.
temat wyżej Play4You1 napisał:
" Napisano 24 May 2010 - 13:33
Środki z mixa będące na koncie głównym z doładowań przechodzą na Play Fresha " tak więc przechodzą. A jeżeli chodzi o zamianę na minuty to dotyczy zmiany na Abonament-Regulamin Mixa paragraf 10 pkt 19d)-masz na stronie www.playmobile.pl-zakładka Regulaminy.
Pzdr
Napisano 02 August 2010 - 18:25
Użytkownik kanciara dnia 02 June 2010 - 23:29 napisał
" Napisano 24 May 2010 - 13:33
Środki z mixa będące na koncie głównym z doładowań przechodzą na Play Fresha " tak więc przechodzą. A jeżeli chodzi o zamianę na minuty to dotyczy zmiany na Abonament-Regulamin Mixa paragraf 10 pkt 19d)-masz na stronie www.playmobile.pl-zakładka Regulaminy.
Pzdr
a możecie podać który to regulamin mówi że można przenieś mixa do fresha z całą kwotą co zostało w mixie ?
bardzo mi zależy bo właśnie mam już koniec umowy zobowiązania mix a czas na wychodzące mam do lutego 2013roku czyli to tego roku nie musze już doładowywać konta skoro juz mam 900zl na kącie
Napisano 04 August 2010 - 09:33
Użytkownik anetaaneta5 dnia 02 August 2010 - 22:33 napisał
Witam,
z oferty Play Mix czy Play Mixtura MOŻNA przejśc na ofertę Play Fresh, a środki zgromadzone na koncie przechodzą i sa ważne przez 30 dni.
Pozdrawiam,
P4Y1
Napisano 04 August 2010 - 09:34
Napisano 05 August 2010 - 11:17
Użytkownik anetaaneta5 dnia 05 August 2010 - 11:17 napisał
Szanowna Pani, dziękuję za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 2 sierpnia 2010 r., dotyczące wypowiedzenia umowy w taryfie Play Mixtura II 30 oraz warunków przejścia na taryfę Play Fresh na kartę. W odpowiedzi uprzejmie informuję, że rezygnacja z korzystania z usług świadczonych przez Play powinna wpłynąć na 30 dni przed wygaśnięciem kontraktu (liczone od daty otrzymania dokumentu). Pragnę przy tym poinformować, że we wspomnianym piśmie należy zawrzeć następujące informacje: numer telefonu, hasło abonenckie, własnoręczny podpis. Dokument zawierający prośbę o rozwiązanie Umowy o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych należy przesłać na adres korespondencyjny: P4 sp. z o.o. skrytka pocztowa 4 62-056 Komorniki P204 (z dopiskiem „Rezygnacja”). Proszę zawrzeć w piśmie również dyspozycję przejścia na taryfę Play Fresh na kartę. W razie pytań i wątpliwości zachęcam do kontaktu z Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas. Z poważaniem xxxxxxxxxxxxxxx konsultant back office ds. obsługi klienta
Napisano 09 September 2010 - 16:17
Użytkownik play4you1 dnia 04 August 2010 - 09:33 napisał
z oferty Play Mix czy Play Mixtura MOŻNA przejśc na ofertę Play Fresh, a środki zgromadzone na koncie przechodzą i sa ważne przez 30 dni. Zeby nie przepadły należy doładowac konto dowolna kwotą i ważnośc srodków zostanie wydłużona o rok.
Pozdrawiam,
P4Y1
nie przechodza do glównego konta tylko do promocyjnych i wazne są tylko 30 dni i nie da sie ich przedłużyc własnie pisze reklamację do BOK bo mnie źle poinformowano
Napisano 26 October 2010 - 03:52
Użytkownik play4you1 dnia 22 October 2010 - 12:11 napisał
tak to prawda, ważność nie jest przedłużona. Zgromadzone środki przechodzą na promocyjne konto i ich ważnośc wynosi 30 dni. Zajmę się Twoją sprawą.
Pozdrawiam,
P4Y1
Dzisiaj przeniesiono mój drugi numer do taryfy fresh i taj jak anetaaneta5 moje środki z konta głównego zostały przeniesione na konto promocyjne. Proszę o pomoc (nr. zgłoszenia 23141320).

Logowanie