Witam
Mam taki problem - kilka miesięcy temu podpisałem z Play umowę na dostęp do bezprzewodowego internetu. Z usług byłem zadowolony, ale musiałem wyjechać z kraju. Abonament miała płacić moja babcia. I tu jest problem- rachunki nie przychodziły na wskazany adres (nie przyszedł ani jeden). Interweniowałem w tej sprawie - dzwoniąc z Anglii - do Biura Obsługi Abonenta i pani powiedziała że takie zeczy się zdażają. Prosiłem o naprawienie tego. Ale rachunki nie przychodziły dalej ( babcia jest osobą starszą i nie potrafi zrobić przelewu elektronicznego).
No i zonk - dostałem teraz pismo że muszę zapłacić karę umowną - jest tego 1000 złotych. To pismo akurat udało im się wysłać;P
Mam pytanie - czy mogę coś z tym zrobić? Bo to dosyć dużo pieniędzy jest. A niepłacenie rachunków nie jest moją winą.
Sprawę tą opisałem i wysłałem listownie do Playa ale otrzymałem odpowiedź negatywną.
Czy mogę coś z tym zrobić? Zaistniała sytuacja nie jest moją winą. Gdyby rachunki przychodziły były by płacone o czasie.
Proszę o pomoc
Strona 1 z 1
Kara umowna za abonament
Napisano 25 November 2009 - 22:58
Fanie Chelsea, to jest twoja wina, mogłeś opłacić abo z góry, nawet na rok... albo samemu robić przelewy choćby z Antarktydy!
Napisano 27 November 2009 - 20:45
Niestety, ale nieotrzymywanie faktur nie upoważnia cię do ich niepłacenia. Jest wieloraka możliwość sprawdzenia faktur - przez kod USSD, z zakładki Mój Play na stronie playmobile.pl, ustanawiając polecenie zapłaty... Rozumiem twoje zaskoczenie, kiedy sie dowiedziałeś, że pierwsza faktura nie przyszła. Ale nie rozumiem, czemu nic nie zrobiłeś, kiedy nie przyszła kolejna i kolejna.
Dostałeś karę, ponieważ nie wywiązałeś się z warunków umowy. Teraz musisz ją zapłacić. Przykro mi.
Dostałeś karę, ponieważ nie wywiązałeś się z warunków umowy. Teraz musisz ją zapłacić. Przykro mi.
Napisano 28 June 2010 - 14:10
Witam. Mam takie pytanie. Otóż w kwietniu nie uregulowałem faktury w play. Miesiąc później zablokowali mi odbieranie połączeń. W czerwcu zapłaciłem zaległą należność wraz z bieżącym rachunkiem. Połączenia zostały odblokowane, ale dzisiaj, tj. w poniedziałek 28 czerwca zadzwoniła do pani z Play i poprosiła o dane mojego telefonu. Spytałem o powód telefony, odpowiedziała, że chodzi o zaległe płatności. Powiedziałem, że zapłaciłem i na tym rozmowa się skończyła.
Znając jednak niektóre "wyczyny" Play wszystkiego można się spodziewać. Czy mimo uregulowanie jednej, zaległej należności i odblokowania połączeń, może mnie spotkać niespodzianka w postaci kary umownej ?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Znając jednak niektóre "wyczyny" Play wszystkiego można się spodziewać. Czy mimo uregulowanie jednej, zaległej należności i odblokowania połączeń, może mnie spotkać niespodzianka w postaci kary umownej ?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1

Logowanie