Opera Mobile 10 beta na smartphone
Napisano 19 November 2009 - 19:31
po instalacji pojawia się ekran główny z umową - do samego dołu przewijam ekran, strzałka wchodzi na dolny pasek ale ani Accept ani Exit nie działa
Czy ktoś już próbował ten program instalować? Udało się przejść dalej?
Napisano 20 November 2009 - 18:40
Napisano 20 November 2009 - 19:21
lwiczek napisał:
u mnie i na E51 i 6220C działa bez zarzutów
Napisano 20 November 2009 - 19:28
emarcin napisał:
Wow, to nokia zaczęła produkować urządzenia działające na Windows Mobile?! Fajnie!
[ Dodano: 2009-11-20, 21:31 ]
W nawiązaniu do przedniego (pozdrowienia dla GTW
Cytat
(tak dla formalności
Napisano 21 November 2009 - 08:07
A jeżeli chodzi o ten przypadek może to być podobny problem jak u mnie (zła współpraca z klawiszami/brak dotyku). Po prostu aplikacja nie chce działać z tym fonem lub WM5.
/OT: Telefon posiada oryginalnie WM5 może aktualizacja do WM6 dałaby jakiś efekt na plus (ogólnie).
Napisano 21 November 2009 - 09:09
sirauron65 napisał:
W tym przypadku po prostu nie jest powiedziane, że nie będzie działała tylko że nie została przetestowana na Twoim modelu...
Według http://www.gsmarena....g_i600-1807.php ten telefon nie ma ekranu dotykowego, a powiedziane jest że OM10 wymaga takowego (na chwile obecna)...
Napisano 21 November 2009 - 20:34
superfrog napisał:
Nope.
Niemniej to dopiero beta - brakuje jej jeszcze sporo funkcji, więc zapewne i wsparcie dla urządzeń bez ekranu dotykowego też się pojawi
Napisano 24 November 2009 - 22:30
superfrog napisał:
Hmm... Prosiłbym o link potwierdzający tę informację :]
Napisano 24 November 2009 - 23:01
artex92 napisał:
tak *było*! Przypominam, że Opera Desktop także była płatna do bodajże wersji 7.5-8, potem dluuugo były darmowe bety i... teoretycznie aktualna wersja 10.1 powinna wyświetlać banner
Do czego zmierzam -- nie znamy modelu biznesowego OSA na chwilę obecną i nie można z całą pewnością założyć, że finalna wersja będzie płatna. Co więcej, istnieje szereg przesłanek (wybitnie długo rozciągnięty cykl wersji beta, ujednolicenie UI przeglądarek mobilnych w grupie Opera, strona http://www.opera.com/mobile/ na której dokopanie się do informacji, że daaawno temu OM byłą płatna graniczy z cudem, pojawienie się konkurencji) które skłaniałyby mnie w kierunku stwierdzenia, że Opera Mobile 10 będzie darmowa
niemniej jak już pisałem -- na razie to wróżenie z fusów. poza tym zawsze można będzie wtedy używać darmowej wersji beta, która i tak wydaje się być lepsza niż ostatnia stabilna wersja
Napisano 02 December 2009 - 15:04
Btw. dzisiaj pojawiła się nowa wersja beta http://my.opera.com/...-windows-mobile (wreszcie ma OperaLink, yay!), niemniej w Known issues nadal jest:
Cytat
Non-Touch devices are not supported (Smartphone profile)
Ot, trzeba poczekać, bo widać, że idą do przodu i brak obsługi niedotykowych telefonów zakwalifikowany jest jako "isse"
Napisano 02 April 2010 - 00:00
Opera Mini & Opera Mobile Samsung SGH-i600

Logowanie