Mój Play: Zrobiony w "bambuko" ? - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Zrobiony w "bambuko" ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja Fri, 26 Oct 07
  • Miejscowość:g-wo

Napisano 07 October 2009 - 15:06

Witam wszystkich. Jestem urzytkownikiem sieci play od ponad 2 lat (abonament) Przez ten czas nie powiedzialem ani jednego zlego slowa na temat tej sieci. Jednak wszystko co dobre szybko sie konczy i na dzien dzisiejszy moge tylko powiedziec ze PLAY zdziera pieniadze ze mnie jak moze.
Wszystko zaczelo sie od momentu gdy przedluzylem umowe o kolejne 2 lata. Chociaz kilka tygodni przed koncem umowy bylo podobnie jak teraz. Przedluzajac umowe wyraznie zaznaczylem ze chce pozostac przy takich samych warunkach z tym ze w wiekszym abonamencie. Babka na to- "OK, nie ma problemu..." Tak wiec czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego w chwili obecnej za kazde polaczenie z internetem musze oddzielnie placic ? Przeciez wczesniej za ta usluge obcinalo tylko z tego co mialem wliczone w abonamencie. Kolejna sprawa to zakupone aplikacje poprzez telefon ze strony PLay. W tej chwili rozniez nalicza mi koszty na minus (poprzednio sciagalo mi z abonamenu). Nastepna sprawa to 1darmowa minuta w zamian za rozmowe z kims z innej sieci przez min 2minuty. Tego teraz tez nie mam. JEdynie przychodza smsy abym aktywowal ta usluge za 5zl miesiecznie. Z jakiej niby paki mam oddzielnie placic skoro obiecywano mi cos co mialem wczesniej. JEzeli sprawy sie maja tak to po jakiego grzyba brac abonament skoro za wszystko inne niz rozmowy i smsy musze placic spore pieniadze pazernym zdziercom ? Jaki jest tego sens ? przeciez mozna by bylo sobie kupic starter na karte i bylo by o niebo lepiej.
PLAY obiecywal mi zlote gory a co do czego otrzymalem cos co budzi pomste do nieba.
Czy taka jest taktyka tej sieci ? Najpierw obiecywac a pozniej rabac na prawo i lewo ?!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 October 2009 - 15:23

santix napisał:

Tak wiec czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego w chwili obecnej za kazde polaczenie z internetem musze oddzielnie placic ? Przeciez wczesniej za ta usluge obcinalo tylko z tego co mialem wliczone w abonamencie.

dlatego ze miałeś starą taryfę a teraz przeszedłeś na OnePlay gdzie ineternet jest rozliczany poza abonamentem, było trzeba nie zmieniać tylko pozostać przy starym abonamencie

santix napisał:

Kolejna sprawa to zakupone aplikacje poprzez telefon ze strony PLay. W tej chwili rozniez nalicza mi koszty na minus (poprzednio sciagalo mi z abonamenu).

odpowiedź taka sama jak wyżej

Odpowiedź na wszystko jest taka sama, zamieniłeś Play Abonament na OnePlay, zanim to zrobiłeś mogłeś się zapoznać z cennikami a nie podpisywać szybko umowę byle dostać nowy telefon a teraz narzekać.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 07 October 2009 - 15:54

marcinwalczak87 napisał:

Odpowiedź na wszystko jest taka sama, zamieniłeś Play Abonament na OnePlay, zanim to zrobiłeś mogłeś się zapoznać z cennikami a nie podpisywać szybko umowę byle dostać nowy telefon a teraz narzekać.

Akurat mi nie chodzilo o nowy telefon tylko takie same warunki jakie mialem do tej pory. Nowy telefon kupilem sobie na wlasna reke i z dala od salonu Play.
To powiedz mi prosze od czego sa te tepe ekspedientki w sklepach ? Aby nawijac makaron na uszy klientom jak im to przelozeny nakazal ? Ich zas... obowiazkiem jest pomoc, doradzic i rozwiac wszelkie watpliwosci. Skoro powiedzialem ze chce tak jak mialem to dlaczego mi wcisnela taki szmelc twierdzac ze to dla mnie kozystniejsze jeszcze bardziej niz stary abonament ? Jak do tej pory nie widze w tym ani krzty kozysci jakie mi obiecywala
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 07 October 2009 - 16:07

Na przyszłość mniej zaufania do innych a więcej samodzielności, zanim się coś podpisuję to się czyta :!: Teraz już nic nie zrobisz. Twój błąd, masz nauczkę na przyszłość.

A tak na marginesie skoro nie chodziło o telefon to po co podpisywałeś umowę skoro telefon kupiłeś na własną rękę, było trzeba zamiast abonamentu kupić play fresh i nie było by teraz problemu
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Jose Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 572
  • Rejestracja Tue, 14 Jul 09
  • Miejscowość:Polska
  • Telefon:HD2
  • Taryfa:Inna

Napisano 07 October 2009 - 16:58

albo abo bez tel

http://www.carpolska.pl
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Rafik14 Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 272
  • Rejestracja Fri, 24 Apr 09
  • Miejscowość:Legnica
  • Zainteresowania:Róźne
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 07 October 2009 - 17:06

Jak tak będziesz słuchać ekspedientek w Playu to w zimie będziesz chodzić w trampkach.

Mniej ufności, a przeczytanie regulaminu z wielką uwagą i przeanalizowaniem tekstu to 10 minut.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 October 2009 - 18:57

santix napisał:

JEzeli sprawy sie maja tak to po jakiego grzyba brac abonament skoro za wszystko inne niz rozmowy i smsy musze placic spore pieniadze pazernym zdziercom ? Jaki jest tego sens ? przeciez mozna by bylo sobie kupic starter na karte i bylo by o niebo lepiej.

Święte słowa!

santix napisał:

Przedluzajac umowe wyraznie zaznaczylem ze chce pozostac przy takich samych warunkach z tym ze w wiekszym abonamencie. Babka na to- "OK, nie ma problemu..."

Przykro mi to mówić ale pretensje możesz kierować TYLKO do siebie. Konsultantka w salonie zrobiła Cię w klasycznego "wała". Gdybyś przeczytał to co Ci podsunęła do podpisania to na pewno by się to jej nie udało.

santix napisał:

Skoro powiedzialem ze chce tak jak mialem to dlaczego mi wcisnela taki szmelc twierdzac ze to dla mnie kozystniejsze jeszcze bardziej niz stary abonament ?

Skoro złożyłeś podpis pod umową to chyba udało jej się Cię przekonać że będziesz miał lepiej. :-?

Stare taryfy były niezbyt korzystne dla Play więc konsultanci mają robić wszystko, żeby klient przedłużając umowę nie zdecydował się na pozostanie w nich. Niektórzy posuwają się nawet do, hmm... niewielkiego podkolorowania stanu faktycznego.

Być może ta nowa taryfa rzeczywiście byłaby dla Ciebie korzystniejsza jednak wszystko zależy od, że się tak wyrażę, "profilu korzystania". W Twoim przypadku to chyba się nie udało.

Nieodmiennie zadziwia mnie naiwność ludzi, którzy myślą że Play (czy jakikolwiek inny operator) to dobry wujek, który wciska w rękę komórkę i mówi z uśmiechem: "dzwoń dziecię, będziesz miało taniutko, fajniutko i niczym się nie przejmuj". Relacje operator-klient abonamentowy to nie "kolega-kolega" tylko "myśliwy-zwierzyna"! Oni chcą jak najmniejszym kosztem wyrwać z naszych kieszeni jak największą kasę. Na tym właśnie polega biznes. W momencie kiedy człowiek to zrozumie, nic już nie przyjmuje na wiarę.

PRZED PODPISANIEM CZYTAMY!
(cała Polska czyta regulaminy i umowy :P )
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Misiek Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 144
  • Rejestracja Sun, 20 May 07
  • Miejscowość:Z kraju Cudów
  • Telefon:hd2
  • Taryfa:Inna

Napisano 07 October 2009 - 20:28

Sam się skusiłem... teraz ku....rcze jestem trochę na siebie zły, ale bez przesady:)
Dobrze, że przewidziałem taką sytuację - wziąłem mniejszy abonament - bo chciałem domówić parę usług zmniejszających koszta - smsy do wszystkich sieci/minuty do play i stacjonarne/minuty do innych sieci :) i to polecam innym, którzy czują się pokrzywdzeni;)

Pozdrawiam

P.S. Przedłużam za pół roku kolejny numer w play - więc prawem konkurencyjności przejdę do innej sieci, jeśli nie będzie ciekawszych promocji, od tych 3 miesiące gratis;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja Thu, 10 May 07
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 07 October 2009 - 20:53

Misiek napisał:

przejdę do innej sieci, jeśli nie będzie ciekawszych promocji, od tych 3 miesiące gratis;)

już są ciekawsze :)

santix napisał:

Tak wiec czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego w chwili obecnej za kazde polaczenie z internetem musze oddzielnie placic ?

możesz kupić pakiet 500MB za 15zł....w starym abo tego nie ma :) no i pakiety minut o których sam już napisałeś :)
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 07 October 2009 - 22:26

DaNTe napisał:

możesz kupić pakiet 500MB za 15zł....w starym abo tego nie ma :) no i pakiety minut o których sam już napisałeś :)

Raczej nie widze sensu przy zakupie owego pakietu bo przeciez i tak bym musial oddzielnie placic, a akurat tego nie chce. No chyba ze te 15zl odciaga mi z tego co mam na wykozystanie w ramach abonamentu.
Fakt, moja wina ze dalem sie zrobic w kulki. Nie pozostalo mi nic innego niz zacisnac szczeke i ciagnac tak do konca umowy.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 07 October 2009 - 22:33

santix napisał:

No chyba ze te 15zl odciaga mi z tego co mam na wykozystanie w ramach abonamentu.

jest doliczane...ale skoro tak bardzo przeszkadza Ci zwykłe naliczanie opłaty za korzystanie z netu do abo gdzie 1MB kosztuje 5zł to lepiej zapłacić 15zł i mieć paczkę 500MB :).....chyba, że nie korzystasz z netu w telefonie i tylko płaczesz o sposobie naliczania opłaty :)
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   typ009 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 2694
  • Rejestracja Tue, 20 Mar 07
  • Miejscowość:Rybnik
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 07 October 2009 - 23:35

DaNTe, czepiasz się. nie rozumiesz, że lepiej jest płacić 5 zł za 1mb w kwocie abonamentu niż wydać szalone 5 zł za 5mb do abonamentu? :-?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 08 October 2009 - 05:26

typ009 napisał:

...lepiej jest płacić 5 zł za 1mb w kwocie abonamentu niż wydać szalone 5 zł za 5mb do abonamentu? :-?

Lepiej, w przypadku gdy ktoś mieścił się w pakiecie złotówek. Jest zresztą jeszcze kilka rzeczy stanowiących o wyższości starych taryf nad nowymi.
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 08 October 2009 - 06:30

DaNTe napisał:

[.....chyba, że nie korzystasz z netu w telefonie i tylko płaczesz o sposobie naliczania opłaty :)

Kozystalem do tej pory az przyszedl pierwszy rachunek z nowego abonamentu. Czasami bylo tak ze nie wykorzystywalem minut wliczonych w abonamencie, wiec przed koncem miesiac kupowalem aplikacje poprzez internet w telefonie. Jezeli zeruja to waro by to jakos jeszcze wykozystac.
Teraz niestety jedyna forma wyczyszczenia konta sa tylko rozmowy i sms-y.
Czy ktos widzi w tym jakies kozysci ? bo ja nie. Zwykle zdzierstwo i tyle.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 08 October 2009 - 08:14

santix napisał:

Czasami bylo tak ze nie wykorzystywalem minut wliczonych w abonamencie, wiec przed koncem miesiac kupowalem aplikacje poprzez internet w telefonie.

ale w abonamencie nie było minut tylko pakiet złotówek (z resztą tak samo jak teraz). Jeżeli masz za wysoki abonament to cóż...gratuluje wyboru odpowiedniej taryfy :) jak to mawia typ009 "ważne, że telefon pasuje i raty nie są za wysokie"

santix napisał:

Zwykle zdzierstwo i tyle.

a dla mnie to zwykła głupota i naiwność. Podpisać umowę nie znając cennika oferty :)

santix napisał:

Czy ktos widzi w tym jakies kozysci ?

ja widzę, tańsze minuty + pakiety obniżające koszty....play abonament tego nie miał
Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 08 October 2009 - 09:16

DaNTe, czepiasz sie mnie ze nie znalem cennika podpisujac umowe - mylisz sie. Na tych smiesznych swistach ktore serwowala mi ekspedientka widoczne sa tylko ceny minut, smsow, mmsow. Przejrzalem wszystko raz jeszcze i nigdzie nie widze zeby bylo napisane ze za kazde pobierane z seci musze oddzielnie placic.
Jezeli tak zawziecie pronisz tej sieci to wytlumacz mi dlaczego kilka tygodni przed koncem starej umowy zaczeli zdzierac odemnie dokladnie w ten sam sposob jak teraz. CZy to jest fer wobec klientow zeby zmieniac warunki w trakcie trwajacej umowy bez wczesniejszego poinformowania klienta ?

DaNTe napisał:

ja widzę, tańsze minuty + pakiety obniżające koszty....play abonament tego nie miał

Ale przynajmniej nie okradal klientow.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 08 October 2009 - 09:27

santix napisał:

ekspedientka

po pierwsze to ekspedientki są w warzywniaku nie w salonach :)

santix napisał:

czepiasz sie mnie ze nie znalem cennika podpisujac umowe - mylisz sie. Na tych smiesznych swistach ktore serwowala mi ekspedientka widoczne sa tylko ceny minut, smsow, mmsow. Przejrzalem wszystko raz jeszcze i nigdzie nie widze zeby bylo napisane ze za kazde pobierane z seci musze oddzielnie placic.

http://web.playmobil...y_4_07_2009.pdf

tabela nr 2 :) i wszystko jasne :)

Cytat

Ale przynajmniej nie okradal klientow.

tym zdaniem mnie rozbawiłeś. Pozwij taryfę OnePlay do sądu o okradanie Cię :) może dostanie za to jakiś wyrok :)
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   RaptoR Ikona

• Philosoraptor
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2142
  • Rejestracja Sun, 04 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:stuff
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Longplay Premium

Napisano 08 October 2009 - 17:00

Drogi santixie, widze ze chorujesz na nieczytalnośćumówprzedpodpisaniem i na złośliwą wersję niedouczonejkonsultantkiplay. A także na łagodną wersję abonamentuwyzszegonizwymagania.

Skoro dotychczas nie wykorzystywałeś całego abonamentu, to nie powinieneś przedłużać tego abo, tylko brać niższy. A jeśli lubiłeś śmigać po necie z koma, to nowa taryfa ci jak najbardziej odpowiada, bo możesz mieć wtedy neta 1666,(6) razy taniej. Jak to wykonać?

Jeśli dotychczas miałeś np. stare abo 70, to trza było wziąc one play 45 i dobrać do tego pakiet play online 500MB - płacisz 60 zł (mniej) i masz więcej neta, niż mogłeś dotychczas wykorzystać!

Nu, ale jest trochę za późno, nie przeczytałeś umowy przed podpisaniem i jesteś, że tak powiem, w fioletowej dupie. Abonamentu dalej nie będziesz wykorzystywał, a net będzie liczony ponad abonament. Have a nice day.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

• Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245

Napisano 08 October 2009 - 19:26

RaptoR napisał:

Jeśli dotychczas miałeś np. stare abo 70, to trza było wziąc one play 45 i dobrać do tego pakiet play online 500MB - płacisz 60 zł (mniej) i masz więcej neta, niż mogłeś dotychczas wykorzystać!

ale telefon droższy :)
Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   santix Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 06 November 2009 - 14:03

No to kolejne rozczarowanie i dalsze ciagniecie tematu.
Unikam wchodzenia w internet w telefonie i wysylania smsow na smiesne konkursy Play. Na biezaco sprawdzam stan biezacego salda az tu nagle niespodzianka - biezace saldo niezaplaconych faktu i kwody wydanej poza abonamentem wynosi (sumka na minusie) Jak juz pisalem wczeniej, nie wierze operatorowi i sprawdzam saldo dzien w dzien i bylo na 0zl. Tak wiec jakim cudem nalicza mi dodatkowe koszty skoro nigdzie nie wchodze, nie sciagam, nie wysylam esow za granice, nie odpalam nawigacji itp. itd ?!
Tu juz sie w pale nie miesci ile razy mozna sie wkurzac i uzerac z dziadami. To ze Play ledwo wiaze koniec z koncem to nie znaczy ze musi okradac ludzi !
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2