nowa firma i play online - muszę czekać 3 miesiące?!?
Napisano 23 September 2009 - 18:28
Spodobała mi się oferta Play Online Extra dla klientów bez modemów (posiadam modem wbudowany) - opcja 45pln brutto za 1mbit/s i 10gb limitu miesięcznie.
Zapoznałem się z regulaminem promocji na stronie, wszystko fajnie, dzisiaj zajechałem do salonu i psikus "proszę przyjść za 2,5 miesiąca albo wybrać coś innego".
Niestety z "czymkolwiek innym" jestem stratny:
1) playonline na kartę z fakturami na firmę - odliczę VAT, ale za tę samą kwotę uzyskam niższy transfer (jeszcze do przeżycia), w przypadku wykorzystania transferu łącze mam odcinane, a nie mocno ograniczane (niedopuszczalne), tracę praktycznie 3 miesiące okresu trwania umowy - umowę na abo podpiszę dopiero 3 okresy później, wiadoma sprawa, wydam niepotrzebne 19pln na starter, których nie dostanę z powrotem.
2) playonline na abonament jako osoba fizyczna - nie odliczę VAT-u.
Istnieje jakaś metoda na obejście tego ograniczenia? Jeśli nie, to chyba będę musiał pójść do Orange - mają jakąś śmieszną ofertę limit 1gb, umowa do kwietnia 2010, 25pln brutto miesięcznie (dodatkowo wydam 70pln na mixa na aktywację i 2 miesiące) - odliczę VAT, łącze bęzie ograniczane a nie blokowane w przypadk przekroczenia limitu, wcześniej skończy mi się okres umowy. Aczkolwiek limit 10x niższy i jednak wolałbym tworzyć sobie już historię konta w play.
Napisano 23 September 2009 - 18:47
Jednakowoż możesz zawrzeć umowę na siebie (3 miesiace bez abonamentu), a przed 3 miesiacem dokonac cesje na firme.
Napisano 23 September 2009 - 19:45
Idź do normalnego salonu. Pracownicy powinni wiedzieć gdzie wysłać odpowiedniego maila w celu zgodny na aktywację. Zabierz ze sobą wszystkie papiery firmy tj. nadanie NIP, REGON, wpis do ewidencji, Zgłoszenie płatnika do ZUS. Pracownicy zeskanują te dokumenty i wyślą gdzie trzeba aby uzyskać zgodę na aktywację
PS. RaptoR, kolejna wpadka
Napisano 23 September 2009 - 19:49
DaNTe napisał:
Napisano 23 September 2009 - 19:51
Cytat
z której strony lepiej ?? z 5GB na 18 miesiecy niz z 10GB na 12 ?? i tak opcja extra wychodzi taniej bo masz tylko 12x45 a nie 15x45 + koszt modemu
A co do zgody to nie powinno być problemu przy tym planie taryfowym
Dlatego więc dalej uważam, że to Twoja wpadka
Napisano 23 September 2009 - 19:58
DaNTe napisał:
Napisano 23 September 2009 - 20:06
dante: czy mógłbyś ewentualnie napisać jeszcze gdzie ten wniosek o zgodę pracownik salonu powinien wysłać? Ledwo mam czas, żeby trafić do jedynego w mojej okolicy salonu czynnego do 19, a co dopiero jeździć po salonach i szukać tego jednego (Gdańsk lub Gdynia) - w razie potrzeby doedukowałbym pracownika i już
Od razu dopytam:
Czy w ofercie Extra istnieje możliwość, iż wezmę opcję niższą (30pln z limitem 2gb) i zmienię później bez wydłużenia umowy na wyższą? (45pln z limitem 10gb) - zazwyczaj takie zmiany w górę nie sprawiały problemów u innych opów, ale nie wiem jak to jest tutaj, wolę się upewnić przed wykonaniem ruchu.
Napisano 23 September 2009 - 20:08
apa-sf napisał:
apa-sf napisał:
Napisano 23 September 2009 - 20:46
Napisano 23 September 2009 - 21:25
Napisano 24 September 2009 - 07:59
Napisano 24 September 2009 - 10:23
Napisano 24 September 2009 - 20:31
Na próbę wziąłem starter play online na kartę, aby przetestować działanie usługi w lokalizacjach, w któych często będę przebywał. Mam problem z kartą SIM - chyba muszę ją jakoś aktywować? Ale o tym już piszę w tym wątku:
http://www.mojplay.p...-sim-vt6340.htm
w dziale technicznym
[ Dodano: 2009-10-01, 11:03 ]
No to wszystko działa, umowa na abonament podpisana wczoraj (mam nadzieję, że dzisiejsze promocje internetu nie dotyczą
Jeśli komuś się przyda, mam do odstąpienia za kilka złotych starter Play Online na kartę z transferem 541mb, więcej w temacie na giełdzie:
http://www.mojplay.pl/-vt6376.htm

Logowanie