Strona 1 z 1
Nokia 6220 Classic w PLAY - pytanie !
Napisano 22 September 2009 - 18:25
DaNTe napisał:
i tak i nie. w zaleznosci na jaka partie trafisz. Jezeli trafisz na sztuke z simlockiem i bardzo bedzie utrudnial Ci zycie mozesz poprosic o jego zdjecie....usluga ta jest darmowa w salonach play i nie powoduje utraty gwarancji
a jak jest np. kupuje telefon na allegro ma simlocka, ide do salonu play w swoim mieście to zdejmą go bez problemu ?
Napisano 22 September 2009 - 18:46
pcz_07 napisał:
nie zdejmą, bo ty go nie kupiłeś...
To zależy ja zdejmowałem simlocka właśnie z tej Nokii no i zdjęli mi go tylko po okazaniu karty gwarancyjnej.
Napisano 22 September 2009 - 18:55
Bo był zakupiony w sieci Play? Jakby był w Orange itp. to by nie zdjęli
Napisano 23 September 2009 - 01:07
Cytat
a jak jest np. kupuje telefon na allegro ma simlocka, ide do salonu play w swoim mieście to zdejmą go bez problemu ?
tak zdejmą....za 500zł. Do darmowego zdjęcia simlocka upoważnione są tylko osoby które podpisały umowę
Cytat
To zależy ja zdejmowałem simlocka właśnie z tej Nokii no i zdjęli mi go tylko po okazaniu karty gwarancyjnej.
w tym wypadku powinieneś zgłosić reklamację, bo simlock nie powinien zostać zdjęty z Twojego telefonu jeżeli nie Ty podpisywałeś umowę
Napisano 23 September 2009 - 06:54
DaNTe napisał:
w tym wypadku powinieneś zgłosić reklamację, bo simlock nie powinien zostać zdjęty z Twojego telefonu jeżeli nie Ty podpisywałeś umowę
a tak na serio to lepiej idz z dobrym piwem do salonu z podziekowaniami za zdjecie sim locka....gdybys trafil na wrednego konsultanta (np. mnie) to dalej mialbys simlocka w telefonie 
Ale dlaczego przecież umowa jest na mnie więc ja nie miałem nic do ukrycia gdyby poprosił o umowę czy dowód nie byłoby sprawy.
Napisano 23 September 2009 - 15:26
Peter_92 napisał:
Co to za dziwna taktyka ? Część telefonów z simlockiem a część nie ? Co to jakiś chwyt konkurencyjny 
aa jakby Szanowny Pan w Play nie chciałby mi ściagnąć simlocka z tego modelu to po ile chodzi ściąganie tej blokady w komisach GSM ?
aa jakby Szanowny Pan w Play nie chciałby mi ściagnąć simlocka z tego modelu to po ile chodzi ściąganie tej blokady w komisach GSM ?
Dokładnie potwierdzam to co kolega marcinwalczak87 napisał:
marcinwalczak87 napisał:
Peter_92, Pan w salonie ściągnie Ci bez problemu
Gdybyś jednak chciał zdjąć simlocka z 6220C to musisz liczyć się ze sporymi kosztami nawet w granicach 100zł
Napisano 23 September 2009 - 19:26
Zgodnie z regulaminem, zeby zdjac simlocka z telefonu, klient musi przedstawic umowę oraz dowód toższamości. Zdejmowanie simlocka komuś bez weryfikacji może się skończyć karą dla konsultanta, więc lepiej go do tego nie namawiajcie
Napisano 25 September 2009 - 13:43
Tabaluga, myślisz, że nie powiedzieli tak?
Strona 1 z 1

Logowanie