Strona 1 z 1
Długość nazwy kontaktu na karcie SIM.
Napisano 02 September 2009 - 10:40
Ostatnio przenosiłem numer z Heyah do Play Fresh. Karta SIM, którą dostałem w salonie posiada ograniczenie w nazwach zapisywanych kontaktów do 14stu znaków. Dodatkowo znajdują się na niej wpisy których nie mogę usunąć (jak na przykład: Dzwiekowka, Horoskopy itp.). Na innej karcie Playa (starter kupiony rok temu) nie ma tego problemu. Nie miałem problemu z długością opisów kontaktów no i dało się skasować wszystkie fabryczne wpisy z książki karty SIM.
Czy wymiana karty załatwi sprawę? Przyznam, że zależy mi na dłuższych opisach na karcie SIM i na usunięciu tych niechcianych wpisów. Telefon - Nokia N73.
Czy wymiana karty załatwi sprawę? Przyznam, że zależy mi na dłuższych opisach na karcie SIM i na usunięciu tych niechcianych wpisów. Telefon - Nokia N73.
Napisano 02 September 2009 - 11:57
To ograniczenie działa na każdej karcie SIM, może wtedy kontakty miałeś zapisane też w telefonie? Pamięć telefonu praktycznie Cię nie ogranicza,... w szczególności w N73.
Napisano 02 September 2009 - 13:12
Nie chodzi mi o pamięć telefonu. Cały czas mówimy o karcie SIM.
Sprawdziłem starą kartę SIM Playa. Pojemność 250 kontaktów, wszystkie zapisane przez operatora numery skasowane i maksymalna liczba znaków to 31.
Nowa karta ma pojemność 500 kontaktów, zablokowane usuwanie numerów dodanych przez operatora no i nieszczęsne 14 znaków opisu.
Da radę wymienić obecną kartę na taki rodzaj jak ta pierwsza?
Sprawdziłem starą kartę SIM Playa. Pojemność 250 kontaktów, wszystkie zapisane przez operatora numery skasowane i maksymalna liczba znaków to 31.
Nowa karta ma pojemność 500 kontaktów, zablokowane usuwanie numerów dodanych przez operatora no i nieszczęsne 14 znaków opisu.
Da radę wymienić obecną kartę na taki rodzaj jak ta pierwsza?
Napisano 02 September 2009 - 13:35
Mecenaso, no chyba, że tak... tylko ja dalej nie rozumiem, po co się tak upierasz przy tej karcie sim? Pamięć telefonu jest zdecydowanie łatwiejsza, do backup'u.
Co do wymiany, możesz próbować. Salony PLAY są jak pudełeczko czekolady, nigdy nie wiadomo na co sie trafi...
Co do wymiany, możesz próbować. Salony PLAY są jak pudełeczko czekolady, nigdy nie wiadomo na co sie trafi...
Napisano 02 September 2009 - 13:49
Nie używam polskich znaków.
Przyzwyczaiłem się już do tego, że przekładam kartę SIM z jednego telefonu do drugiego i to jest moja baza numerów. Oczywiście w swoim aparacie używam wbudowanej ale w sytuacji (częstej) zmiany aparatu przy takim stanie rzeczy na karcie SIM mam bezwartościowy śmietnik a nie podręczne biuro numerów.
Przyzwyczaiłem się już do tego, że przekładam kartę SIM z jednego telefonu do drugiego i to jest moja baza numerów. Oczywiście w swoim aparacie używam wbudowanej ale w sytuacji (częstej) zmiany aparatu przy takim stanie rzeczy na karcie SIM mam bezwartościowy śmietnik a nie podręczne biuro numerów.
Napisano 17 October 2009 - 20:20
Czy moglibyście zakładać nowe tematy? Chciałbym zauważyć, że nazwa tego tematu nijak się ma do twojego problemu, max plastic,
Strona 1 z 1

Logowanie