Simlock
Napisano 21 January 2007 - 14:55
#4 Gość_apa-sf_*
Napisano 21 January 2007 - 15:30
Podlaczasz SE do kompa, synchronizujesz kontakty z ksiazka Outlooka.
Podlaczasz Samsunga i snychronizujesz kontakty Samsunga z Outlookiem wybierajac tylko kierunek PC -> phone.
Napisano 21 January 2007 - 23:38
Tak wiec w obliczu tych wszystkich narzekan na samsunga (patrz rozne fora), ja z szajsunga jestem bardzo zadowolony. Nigdy wiecej sagema.
Co do kontaktow, to dziki za podpowiedzi, jakos sobie poradze
Napisano 11 March 2007 - 21:43
Sprawdzony sposob, polecam.
Napisano 11 March 2007 - 21:47
ddluk napisał:
LOL - zaskoczyles mnie, jezeli to prawda to dzieki za nowa informacje dla mnie...
Napisano 12 March 2007 - 10:55
ddluk napisał:
A w punkcie (w Wawce) zdejmują za 50 PLN.
Andrzej
790023376
Napisano 12 March 2007 - 12:25
Napisano 23 April 2007 - 09:52
ddluk napisał:
ddluk, link nie dziala tzn nie wyswietla sie pozadana strona... mozesz przyblizyc o co w tym chodzi??? Masz moze tego typu stronke, ktora umozliwi zdjecie locka z samsunga?
app3 napisał:
Jezeli robia od reki i do tego punktu masz gora kilometr to spoko, ale nie kazdy mieszka w Warszawie i 10zl w takim przypadku nikogo chyba nie bedzie robic
Napisano 23 April 2007 - 10:02
ddluk napisał:
Nie prawda. Zgodnie z tym co jest napisane w regulaminie PLAY gwarancja przestaje obowiązywać, wtedy kiedy ściągnięcie simlocka spowodowało usterkę, która reklamujemy. Zapis podobny do tego, który jest w PLUSGSM.
3. W przypadku usunięcia blokady SIM Lock poza Salonem Firmowym Play w sposób nieuzgodniony z P4 Abonent
oraz Użytkownik mogą stracić prawo do bezpłatnej obsługi serwisowej Telefonu w ramach gwarancji, rękojmi
lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową, jeżeli wada / niezgodność z umową powstała na skutek usunięcia
blokady SIM Lock.
Napisano 23 April 2007 - 10:16
khriss napisał:
oraz Użytkownik mogą stracić prawo do bezpłatnej obsługi serwisowej Telefonu w ramach gwarancji, rękojmi
lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową, jeżeli wada / niezgodność z umową powstała na skutek usunięcia
blokady SIM Lock.
Okey, ale poza założeniem kodem smoka można doprowadzić Całkowitej śmierci telefonu co spowoduje wymianę płyty głównej. Z reszta po założeniu smoka nikt sie nie zorientuje, a na pewno nie serwis, bo ich to nie obchodzi, dostają procent za każdą naprawe. Jak popsuje ci sie tel to przecież nie idziesz do Salonu Play tylko do autoryzowanego serwisu.
Ja kiedyś w 9300 zdoiłem kodem i serwisant nawet nie sprawdzał czy smok jest jak poszedłem zmienić soft.
Napisano 23 April 2007 - 19:54
Panoramix napisał:
Dostaja to chyba za procent odmownych reklamacji. Bo nagminnie wymyslaja uszkodzenie mechaniczne plyty glownej lub zalanie telefonu.
Napisano 23 April 2007 - 20:22
Mane napisał:
Dajesz sobie to wmówić... hehe... najlepiej zrobic fotke telefonu przed oddaniem, ale mi osobiscie nigdy nie robili problemu.
Napisano 23 April 2007 - 20:33
Panoramix napisał:
Mane napisał:
Dajesz sobie to wmówić... hehe... najlepiej zrobic fotke telefonu przed oddaniem, ale mi osobiscie nigdy nie robili problemu.
A co da fotka jak telefon nie ma zewnetrznych sladow uzytkowania anie uszkodzonych plomb, a serwis diagnozuje jako mechaniczne uszkodzenie plyty glownej, ktore powstalo w wyniku zgniecenia lub upadku, mimo ze telefon nigdy nie upadl a tym bardziej nie zostal zgniecony, a transportowany byl ze sklepu do serwisu bez nalezytego zabezpieczenia (pudelka), tylko zwiniety w kartke papieru.
Jak wiesz jak z nimi walczyc to chetnie skorzystam z porady, moze byc na priv zeby nie zasmiecac
PS: Tak poza tym to sorki za off topic

Logowanie