Mój Play: Bateria nie chce się ładować - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Bateria nie chce się ładować

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Strrrrrr! Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Thu, 20 Dec 07
  • Miejscowość:znienacka

Napisano 18 August 2009 - 23:13

Mój telefon nie miał łatwego życia. rok temu został zalany, oddałam go do naprawy(na gwarancji - nie wiem jakm cudem) Tym razem nie chciano w playu przyjąć mojego telefonu twierdząc że jest zalany(haha :P )
jakieś pare miesięczy temu podmoczył się od herbaty i mimo wszystko po wysuszeniu działał bez zarzutów. Jednak jakieś parę dni temu miał okazję siedzieć w mokrej kieszeni przebywając uprzednio w upale.. - włąsnie od tej pory bateria nie chce się ładować. Telefon musi być cały czas podłączony do zasilacza, bo inaczej wyskakuje komunikat że bateria jest rozłada i wyłącza się. Próbowałam z inną baterią - wszystko było ok, ale po jakichś 15 minutach znowu nie mogłam go włączyć bo był rozładowany.
Z tej racji pytanie. W czym może tkwić problem? Czy wgranie nowego softu może załatwić sprawę?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 August 2009 - 07:26

Napisałeś, że telefon był zalany. Wilgoć powoduje że metal w środku telefonu zaczyna się utleniać. Czasem po zalaniu telefony potrafią działać dość długo ale padnięcie jest tylko kwestią czasu. Niejednokrotnie miałem w rękach telefony klientów, którzy suszyli je suszarkami, na kaloryferach i na wiele innych sposobów. Efekt jest zazwyczaj ten sam :/ Im dłużej zwlekasz tym większe uszkodzenia korozja poczyni na płycie głównej telefonu.

Piszesz, że po włożeniu do telefonu nowej baterii po kwadransie się znów rozładował.
Na 99% na płycie jest zwarcie, dlatego tak szybko czerpie baterię. Nie sądzę żeby wgranie softu cokolwiek zmieniło. Chyba że przy próbie wgrywania softu telefon całkiem klęknie. Zawsze to jakaś zmiana :-?

Proponuję wizytę w jakimś serwisie GSM. Może skończy się tylko na kąpieli w izopropanolu - koszt 15-30 zł, zależy jak wysoko serwisant ceni swoje usługi. Jeżeli to nie pomoże to w najgorszym przypadku czeka Cię wymiana płyty głównej (koszt zależny od modelu telefonu).
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

Strona 1 z 1