A więc wczoraj postanowiłem na moim i600 przejść na wm6. Wszystko ładnie się zainstalowało ale teraz są same problemy pierwszy z nich polega na tym że nie potrafię zdjąć zabezpieczenia certyfikatów. Próbowałem już 3 sposoby: HTC_ApplicationUnlock.rar włącza sie zmienia rejestr jak powinien pisze done i tyle. Jeśli chce uruchomić program wyskakuje inny błąd, i już wtedy totalnie nic nie da sie zainstalować. Używałem również SP_AllowCertificateInstall.cab, SDA_ApplicationUnlock.zip one niby odblokowały telefon ale przy instalacji nadal pisze ze nie można zainstalować. I ostatni sposób jaki wykorzystałem to zmiana plików w rejestrze na wartość 1 i 40 jak było w jakimś poradniku i rzekomo powinno po tym działać, jednak zmieniłem to i również nie mogę instalować programów.
Kolejny problem wystepuje z aplikacja taką jak mDict czyli słownikiem. Jak już uda mi sie znaleźć wersje która sie zainstaluje to wyskakuje mi błąd " unable to load mdx fle: Fail to open file" ;/ szukałem w google ale o tym nic nie znalazłem... a ten słownik mi jest potrzebny.
Proszę o odpowiedz, i z góry dziekuję. Siedze już nad tym drugi dzien i nadal nic. A dopowiem że na wm5 dało się odblokować telefon i zainstalować ten slownik...
Informacje na temat softu:
PDA Version i600UXXGG2
Windows Mobile 6 Standard
Strona 1 z 1
i600[na wm6 nic nie moge zainstalowac,problem z blokadą]
Napisano 17 August 2009 - 12:47
Kaizen napisał:
Hard Reset --> SDA_ApplicationUnlock
Więc zrobiłem jak mówisz. Hard reset potem zainstalowałem SP_AllowCertificateInstall.cab które rzekomo ma ZEZWOLIĆ na uruchomienie SDA_ApplicationUnlock zrobiłem restart telefonu i co się okazało? Gdy włączam SDA_ApplicationUnlock pokazuje się komunikat o certyfikacie i nie mogę go odpalić...
Napisano 17 August 2009 - 19:55
Kaizen napisał:
A po co ten certifacatecośtam?
a. copy "SP_AllowCertificateInstall.cab" to the root of Monet memory or card
b. Use file explorer on monet to navigate to file. Click to run. Should run ok.
c. Unzip "SDA_ApplicationUnlock.zip" on PC and run "SDA_ApplicationUnlock.exe" whilst Monet is connected via activesync
Jakieś pomysły?
// właśnie sprawdziłem programem Smartione czy mój telefon jest odblokowany i żeczywiście napisało że jest, a aplikacje nadal sie nie instaluja... ;/ "........ is not a valid Windows CE Application" juz nie daje z tym rady... w wm5 nie było takiego problemu a nie chce zmieniac na wm5 bo wm6 jest szybszy i ładniej wygląda.
Może to wina ROM-u???
Strona 1 z 1

Logowanie