- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Obsługa Z370 - pytania
Napisano 16 February 2007 - 05:42
Kamel napisał:
Wejdź przez koma na wap.laduj.pl Wpisz kod: 693550 i Pobierz.
sam sprobowalem, i wyskakuje mi "blad instalacji"
EDIT:
sciagnalem samemu z neta i juz dziala:)
Instrukcja dla innych: wejsc na operamini.com. potem download, wybrac "download to PC". Z listy fonow wybrac GENERIC, potem MIDP v.1 [wersja uboga Basic]. Po wybraniu jezyka PL sciagnac gdzies na dysk. Potem wejsc na www.euploader.com i uploadowac kolejno pliki .JAR i .JAD [w tej kolejnosci].
Potem tylko wejsc z komorki na podany link i wklepac podany kod. Smiga swietnie.
Dzieki Kamel za info ze to w ogole dziala, troche sie nameczylem, zeby skumac ze wersja Basic jest w Generic
Napisano 16 February 2007 - 11:25
Spoko.
Jak widać jada też fon potrzebuje przy Operze. Wydawało mi się, że pójdzie bez tego
To od razu linka zapodam dla innych osób:
http://www.operamini...oad/pc/generic/
Poza tym mam dobrą wiadomość dla fanów GG i komunikatorów mobilnych
Gochat działa wreszcie na Samsungu.
http://www.gochat.pl/
Pojawił się Z370 w obsługiwanych modelach.
Jest tylko mały problem na początku.
Trzeba stworzyć profil internet - taki sam jaki był podawany na tym forum do konfiguracji maila, gdyż przez WAP czy też Project4 nie działa.
A instalujemy gochat wysyłając sms z innego telefonu:
"Jeśli posiadasz numer GG, to wyślij SMS o treści:
JAVA2.Twój-numer-GG na numer 7036
Przykładowo dla GG:4848258 wyślesz na numer 7036 SMS o treści JAVA2.4848258
Pamiętaj o kropce po "JAVA2" ! Promocyjnie cena to 50gr netto (61gr z VAT)."
Dostajemy smsa zwrotnego + zakładke WAP Push... zakładke olewamy, a linka z smsa wklepujemy do fona i ściągamy program.
W Ustawieniach programu (nie w programie tylko w Ustawieniach pliku) musimy zmienić profil dostępu do sieci na w/w internet.
Numer GG podany w smsie do niczego nie zobowiązuje, tzn. możemy dodatkowo (w programie) założyć inne profile GG i korzystać z nich naprzemiennie.
Poza tym nie wychodząc z programu możemy dzwownić i smsować.
Niestety często podczas dzwonienia przerywa na Samsungu połączenie z internetem i musimy ponownie się logować na GG. Nie można też odczytać przez aplikację smsów przychodzących.
Jak widać jada też fon potrzebuje przy Operze. Wydawało mi się, że pójdzie bez tego
To od razu linka zapodam dla innych osób:
http://www.operamini...oad/pc/generic/
Poza tym mam dobrą wiadomość dla fanów GG i komunikatorów mobilnych
Gochat działa wreszcie na Samsungu.
http://www.gochat.pl/
Pojawił się Z370 w obsługiwanych modelach.
Jest tylko mały problem na początku.
Trzeba stworzyć profil internet - taki sam jaki był podawany na tym forum do konfiguracji maila, gdyż przez WAP czy też Project4 nie działa.
A instalujemy gochat wysyłając sms z innego telefonu:
"Jeśli posiadasz numer GG, to wyślij SMS o treści:
JAVA2.Twój-numer-GG na numer 7036
Przykładowo dla GG:4848258 wyślesz na numer 7036 SMS o treści JAVA2.4848258
Pamiętaj o kropce po "JAVA2" ! Promocyjnie cena to 50gr netto (61gr z VAT)."
Dostajemy smsa zwrotnego + zakładke WAP Push... zakładke olewamy, a linka z smsa wklepujemy do fona i ściągamy program.
W Ustawieniach programu (nie w programie tylko w Ustawieniach pliku) musimy zmienić profil dostępu do sieci na w/w internet.
Numer GG podany w smsie do niczego nie zobowiązuje, tzn. możemy dodatkowo (w programie) założyć inne profile GG i korzystać z nich naprzemiennie.
Poza tym nie wychodząc z programu możemy dzwownić i smsować.
Niestety często podczas dzwonienia przerywa na Samsungu połączenie z internetem i musimy ponownie się logować na GG. Nie można też odczytać przez aplikację smsów przychodzących.
Napisano 16 February 2007 - 12:36
ja dostałem SMSa zwrotnego od razu. ale mam problemy:
1. godzina, jaką pokazuje w tej aplikacji to 9 godzin do przodu
2. wysyłane przeze mnie wiadomości docierają ze strasznymi lagami, odbierane OK.
EDIT: pkt.2: jak juz nawiąże komunikację z rozmówcą to jakoś leci. Pierwsza wiadomość jakoś się muli.
1. godzina, jaką pokazuje w tej aplikacji to 9 godzin do przodu
2. wysyłane przeze mnie wiadomości docierają ze strasznymi lagami, odbierane OK.
EDIT: pkt.2: jak juz nawiąże komunikację z rozmówcą to jakoś leci. Pierwsza wiadomość jakoś się muli.
Napisano 16 February 2007 - 14:19
1. Co do godziny to mam to samo. Ta sama sytuacja co z aplikacją jazdy.net. Aplikacje java źle pobierają godzinę z telefonu.
2. U mnie jest ok. Może akurat masz problem z siecią i zasięg lata. Mi często tak wolno chodzi net przez przedlądarkę.
[ Dodano: 2007-02-16, 14:22 ]
Ja wysłałem smsa z Ery i doszedl zwrotny bez problemu.
[ Dodano: 2007-02-16, 14:25 ]
W razie problemów z smsami może warto spróbować na tego maila napisać:
komunikator@gochat.com.pl
2. U mnie jest ok. Może akurat masz problem z siecią i zasięg lata. Mi często tak wolno chodzi net przez przedlądarkę.
[ Dodano: 2007-02-16, 14:22 ]
Ja wysłałem smsa z Ery i doszedl zwrotny bez problemu.
[ Dodano: 2007-02-16, 14:25 ]
W razie problemów z smsami może warto spróbować na tego maila napisać:
komunikator@gochat.com.pl
Napisano 22 March 2007 - 21:23
Mane napisał:
Nijak nie moge wylaczyc slownika T9
Sprobuj nacisnac prawy softkey (ten nad ktorym jest logo T9) albo sprobuj przytrzymac klawisz #.
Napisano 27 March 2007 - 23:16
;-)
U mnie działa, po ustawieniu w Wiadomości Ustawienia wiadomości Wiadomości sieciowe Odbierz: Włącz i Lista kanałow: Wszystkie.
Wtedy pojawia się na głównym ekranie telefonu nazwa lokalizacji z sieci (tuż pod napisem 'Powitania').
Jedynie 'drobny efekt uboczny' to przechowywanie każdej takiej wiadomości w skrzynce odbiorczej telefonu, czyli przy przemieszczaniu się na dalsze odległości (np. jazda samochodem), ich ilość staje się dość znaczna ....
U mnie działa, po ustawieniu w Wiadomości Ustawienia wiadomości Wiadomości sieciowe Odbierz: Włącz i Lista kanałow: Wszystkie.
Wtedy pojawia się na głównym ekranie telefonu nazwa lokalizacji z sieci (tuż pod napisem 'Powitania').
Jedynie 'drobny efekt uboczny' to przechowywanie każdej takiej wiadomości w skrzynce odbiorczej telefonu, czyli przy przemieszczaniu się na dalsze odległości (np. jazda samochodem), ich ilość staje się dość znaczna ....
Pozdr. Marcin143
- (4 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Logowanie