u700 - do serwisu
Napisano 30 July 2009 - 14:59
Mam problem z zakupionym przeze mnie telefonem Samsung u700 w Play. Pojawiły się problemy z głośnikiem (warczy, stuka, bardzo zaniża poziom głośności, jest jakby przytłumiony) I w związku z tym pytania:
-czy mogę liczyć/przysługuje mi telefon zastępczy na okres naprawy /a był kupiony w telefonie na deser/?
-czy takie problemy z głośnikami zdarzają się w tych telefonach/ miał już ktoś takie przypadki? (czy serwis samsunga nie robi żadnych problemów wtedy?)
-czy oddając telefon do serwisu powinienem odkleić przezroczystą folię z wyświetlacza z poliwęglanu czy można ją zostawić spokojnie (nie chcę żeby coś w serwisie sobie wymyślili...)
-czy telefon można oddać na naprawę do innego punktu sprzedaży niż w którym go zakupiłem?
Napisano 30 July 2009 - 15:03
krzychu.pl napisał:
w każdym punktcie mozesz go oddac
krzychu.pl napisał:
90% telefonow jakie wraca na serwis to wlasnie u700- kiepski wybór, niestety.
[ Dodano: 2009-07-30, 16:05 ]
Cytat
obowiązuje Cie 2 lata gwarancji na telefon.
a z folią nie wiem
Napisano 30 July 2009 - 21:13
BQ napisał:
Potwierdzam..
krzychu.pl napisał:
Jesli w chwili obecnej w salonie nie bedzie zastepczego (np. duza ilosc tel. w servisie).. to niestety..
Napisano 30 July 2009 - 21:17
typ009 napisał:
chrom nie schodzi bo to czarny u700, więc nie dadzą
BQ napisał:
ciemny byłem ale brałem to co było na stanie, wybacz Pani :cry: czy oprócz sławnego chromu to z głośnikiem też zgłaszają problemy?
BQ napisał:
nie zrozumieliśmy się, mi chodzi o to czy jak pójdę do dowolnego punktu Play to przysługuje mi telefon zastępczy mimo że był on kupiony w promocji 'telefon na deser'?
Napisano 30 July 2009 - 21:23
M. Sharingan napisał:
ale tu nie rozchodzi się o tą folę fabryczną na wyświetlacz tylko taką specjalną z allegro 8-) chyba że się nie zrozumieliśmy
M. Sharingan napisał:
no dobra, to teraz ruszę tyłek z telefonem i papierami i do punktu...
Napisano 30 July 2009 - 22:09
M. Sharingan napisał:
Napisano 19 August 2009 - 17:55
http://www.ccsonline...t...=view&id=46
i jak się okazuje po wpisaniu IMEI
czyli telefon zajechał do serwisu 5 sierpnia, dziś mija 19sty.
Mam pytanie: czy w związku z tym, że mija 14 dni od przyjęcia do naprawy przysługuje mi wymiana telefonu? nie mam gwarancji więc sam nie mogę sprawdzić...
Załączone pliki
-
status.JPG (32.11 KB)
Ilość pobrań: 3
Napisano 20 August 2009 - 07:02
a pamiętam (może źle), że w karcie gwarancyjnej był zapisek że jeżeli serwis nie naprawi telefonu w ciągu 14 dni to... no właśnie co?
Napisano 20 August 2009 - 22:30
Znam przypadek, że klient wyciągnął nową słuchawkę od sprzedawcy bo ten nie poinformował go o przedłużającej się naprawie. Dopowiem, że wystarczy posłać list polecony do klienta i sprzedawca jest kryty.
Napisano 21 August 2009 - 14:34
typ009 napisał:
typ009 napisał:

Logowanie