Witam, czy orietuje sie ktoś, jak bedzie naliczana rozmowa z numeru Play znajdującego sie w Polsce na numer Play znajdujący sie w niemczech. Czy stawka za połaczenie bedze taka jak w kraju czy taka jak za połączenie do nr. w Niemczech. Jeśli mam pakiet minut Gratisowych do Play czy bedą one pobierane z Konta promocyjnego?
Nie jestem pewien ale skoro dzwonie z Play w Polsce do Play w Niemczech to powinienem zapłacić tak jak w kraju, lub z pakietu minut do Play bo ta sama sieć, a nie wiem czy drugi nr. Play jest w danej chwili w kraju czy zagranicą.
Dzisiaj dzwoniłem do Niemiec na nr. Play i nic nie zapłaciłem tylko odjeło mi minuty z pakietu promocyjnego do sieci Play. W takim razie co sie dzieje z nr. w Niemczech ??? Czy on płaci za moje połaczenie z nim???
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Z nr. PLAY w Polsce na nr. PLAY w Niemczech - Cena jak KRAJ?
Napisano 18 July 2009 - 11:57
Ty płacisz jak byś dzwonił do PLAY i nie muisz wiedzieć gdzie znajduje się ten numer: czy w PL czy w Australii... Ten ktoś będąc poza PL, zapłaci za odebranie połączenia zgodnie z miejscem przebywania - odpowiednią stawkę wynikającą bezpośrednio z cennika posiadanej oferty.
Napisano 18 July 2009 - 18:53
Wszystko jest ujęte w CENNIKU OFERTY PLAY FRESH -obowiązuje od 01.07.2009 r. do odwołania
Jeżeli jestes w Polsce i dzwonisz na numer polski, płacisz tak jak by ta osoba była w Polsce.
Jeżeli będziesz dzwonił na numer inny niż polski to płacisz 2 złocisze/minute (naliczanie
co 30 sekund)
A jeżeli jestes w Niemczech i dzownisz na numer polski lub inny niż polski ale będący w strefie euro zapłacisz 1.60 zł (do pierwszych 30 sekund naliczana jest opłata w wysokości połowy stawki minutowej, a następnie za każdą sekundę w wysokości 1/60 stawki minutowej -czyli w skrocie sekundowe naliczanie po pierwszych 30 sekundach)
Pozdro należy się <piwo>
Jeżeli jestes w Polsce i dzwonisz na numer polski, płacisz tak jak by ta osoba była w Polsce.
Jeżeli będziesz dzwonił na numer inny niż polski to płacisz 2 złocisze/minute (naliczanie
co 30 sekund)
A jeżeli jestes w Niemczech i dzownisz na numer polski lub inny niż polski ale będący w strefie euro zapłacisz 1.60 zł (do pierwszych 30 sekund naliczana jest opłata w wysokości połowy stawki minutowej, a następnie za każdą sekundę w wysokości 1/60 stawki minutowej -czyli w skrocie sekundowe naliczanie po pierwszych 30 sekundach)
Pozdro należy się <piwo>
Strona 1 z 1

Logowanie
Temat jest zamknięty