Witam zakupiłem ostatnio nową Nokie e51 i bateria w nim trzyma mi zaledwie 1,5dnia przy 3 rozmowach po 2min i 20esówki a tak to telefonik leży macie jakieś rady?
Strona 1 z 1
Problem z baterią :)
Napisano 21 June 2009 - 21:02
stafik, bateria może nie jest nowa? Spróbuj przełączyć się na GSM o ile używasz UMTS-3G. Upewnij się że masz wyłączony Bluetooth. Na początek...
Napisano 21 June 2009 - 22:53
Cudów się nie spodziewaj po tym telefonie, chociaż przy twoim stylu użytkowania powinna trzymać dłużnej.
Ja ładuję swoją codziennie. Mój profil to 10-20 min dziennie rozmów , 10-20 min voip, 30 min Internet via EDGE/WajFaj , Radio/Mp3 średnio 30 min.
Polecam tez ustawienie trybu 2G , i ręcznie wybrać Plusa. Bateria będzie dłużej trzymać i będziemy rozumieć naszego rozmówce
Ja ładuję swoją codziennie. Mój profil to 10-20 min dziennie rozmów , 10-20 min voip, 30 min Internet via EDGE/WajFaj , Radio/Mp3 średnio 30 min.
Polecam tez ustawienie trybu 2G , i ręcznie wybrać Plusa. Bateria będzie dłużej trzymać i będziemy rozumieć naszego rozmówce
Napisano 22 June 2009 - 21:14
Jarem, dokładnie tak jak u Jarem'a.
Napisano 22 June 2009 - 21:38
dzięki wam za odpowiedzi poradziłem sobie z tym problemem przyczyną tak słabego trzymania baterii było zainstalowanie aplikacji Garmin która jak się ją nawet wyłączy to pozostawia po sobie jakieś tam pliki w tle(podobno tak jest w każdej wesjii v5.00.xx) zrobiłem hard reset i wywaliłem garmin z karty i wczoraj od 17.30 idzie na pełnej bateri a słuchałem dziś 3h muzyki jak wracałem od rodzinki z 5 razy zadzwoniłem i około 40esków i jak narazie jest git
Strona 1 z 1

Logowanie