Mój Play: Sprawdzanie stanu konta - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sprawdzanie stanu konta

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaizen Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 186
  • Rejestracja sob, 22 gru 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 19 czerwiec 2009 - 14:47

Już trzy numery mi się uzbierały, które potrzebuję monitorować.
Podpiąłem do swojego konta na 24 - ale bez sensu jest to, że SMS z hasłem jednorazowym i tak przychodzi na telefon, który chcę sprawdzić. A to się nie da, bo:
1. Jeden numer używa starsza osoba, która z SMSami się nie dogaduje.
2. Drugi numer jest w modemie podpiętym do routera (a że z zewnątrz nie da się z nim połączyć, to nawet jak nauczę się na nim odbierać SMSy to odpada takie rozwiązanie).
3. Trzeci ma nie wiedzieć, czy/kiedy bywa sprawdzany ;)

Jaki sens ma podpinanie różnych numerów do tego samego konta, jak i tak trzeba niewygodnie się przełączać, które konto oglądam (łatwiej zalogować się na inne konto) a hasło jednorazowe i tak przychodzi na sprawdzany numer?

Wszystkie numery na firmę. U innych operatorów choćby pracownik chciał, to nie może za wiele zdziałać - robi to pracodawca. A tu odwrotnie...

Czy jedyna opcja, żeby sprawdzić spis połączeń czy ile MB z PlayOnline mi zostało bez fizycznego dostępu do karty SIM to zawracanie głowy konsultantom?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

  • BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja pon, 22 wrz 08
  • Płeć:Kobieta
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 19 czerwiec 2009 - 16:47

tak, inaczej tego nie zrobisz.

Kaizen napisał:

3. Trzeci ma nie wiedzieć, czy/kiedy bywa sprawdzany ;)


hasła jednorazowe to właśnie ochrona przed takimi działaniami jak to.
Co, babe chcesz kontrolowac?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja czw, 30 paź 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:38

BQ, ale ja zawsze loguję się na swój numer telefonu w Play24, potem przechodzę na inny numer (internetu abo) i jak na numerze internetowym, wchodzę na przykład w usługi, to SMS z kodem dostaję oczywiście na komórkę a nie na modem... :-) Numer mojej komórki jest numerem głównym dla mojego konta w Play24 i tylko na ten dostaję kody SMS.

Więc jak widać można.
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

  • BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja pon, 22 wrz 08
  • Płeć:Kobieta
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:41

blindmix napisał:

Numer mojej komórki jest numerem głównym dla mojego konta w Play24 i tylko na ten dostaję kody SMS.


a to fajnie, bo ja dostaje na każdy pokolei :]
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja czw, 30 paź 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:44

BQ, jaki ten nasz PLAY cudny, każdego obdarowywuje inaczej... :-D
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#6 Użytkownik nie jest zalogowany   typ009 Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 2694
  • Rejestracja wto, 20 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Rybnik
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 19 czerwiec 2009 - 23:11

ja też mam 3 numery i hasło zawsze przychodzi tylko na główny numer
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja czw, 30 paź 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 19 czerwiec 2009 - 23:14

BQ, PLAY robi Cię w balona - oszuści jedni... no.
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   SuperNEO Ikona

  • Miss Uninversum
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1506
  • Rejestracja pią, 09 mar 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC Sensation
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 20 czerwiec 2009 - 06:25

blindmix napisał:

BQ, ale ja zawsze loguję się na swój numer telefonu w Play24, potem przechodzę na inny numer (internetu abo) i jak na numerze internetowym, wchodzę na przykład w usługi, to SMS z kodem dostaję oczywiście na komórkę a nie na modem... :-) Numer mojej komórki jest numerem głównym dla mojego konta w Play24 i tylko na ten dostaję kody SMS.

Więc jak widać można.

Dokładnie tak. Ja też mam podpięte kilka numerów, ale jak chce zobaczyć gdzie dziewczyna dzwoniła :P to wchodze na swoje konto które jest kontem głównym i po wpisaniu hasła przechodzę na jej konto
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

  • BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja pon, 22 wrz 08
  • Płeć:Kobieta
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 20 czerwiec 2009 - 11:43

to ja nie wiem jak ja to zrobiłam :mrgreen:

SuperNEO napisał:

ale jak chce zobaczyć gdzie dziewczyna dzwoniła


wtf? :/
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaizen Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 186
  • Rejestracja sob, 22 gru 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 20 czerwiec 2009 - 13:48

BQ napisał:

Co, babe chcesz kontrolowac?


Nie, pracownika.

blindmix napisał:

BQ, ale ja zawsze loguję się na swój numer telefonu w Play24, potem przechodzę na inny numer (internetu abo) i jak na numerze internetowym, wchodzę na przykład w usługi, to SMS z kodem dostaję oczywiście na komórkę a nie na modem... :-)


Dzięki.
Działa :)

Tak myślałem, że to co twierdzi OK może być nie do końca prawdą (twierdzili, że się nie da ;) ) i na forum będą lepsi spece.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   barciur Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja nie, 02 wrz 07
  • Miejscowość:Pennsylvania / USA

Napisano 20 czerwiec 2009 - 14:24

Ale przecież nie musisz wpisywac hasla tylko zeby sie zalogowac - dopiero jak przechodziesz do niektorych zakladek :|
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja czw, 30 paź 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 20 czerwiec 2009 - 21:57

barciur, no i?

A możesz napisać to bardziej po Polsku?
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   barciur Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 98
  • Rejestracja nie, 02 wrz 07
  • Miejscowość:Pennsylvania / USA

Napisano 20 czerwiec 2009 - 23:05

Autor postu chce sprawdzać stan konta jak rozumiem - a do tego nie trzeba hasła jednorazowego.. chyba, że coś przeoczyłem.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

  • BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja pon, 22 wrz 08
  • Płeć:Kobieta
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 20 czerwiec 2009 - 23:41

barciur napisał:

Autor postu chce sprawdzać stan konta jak rozumiem

gdzie to wyczytałeś?
bo ja widze:

Kaizen napisał:

trzy numery mi się uzbierały, które potrzebuję monitorować.

Kaizen napisał:

Czy jedyna opcja, żeby sprawdzić spis połączeń czy ile MB z PlayOnline mi zostało bez fizycznego dostępu do karty SIM

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   lwiczek Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 264
  • Rejestracja śro, 11 mar 09
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 23 czerwiec 2009 - 13:18

Podepnę się pod temat, bo w sumie mój "problem" tego dotyczy ... otóż dzisiaj zalogowałem sie do play24 i z trwogą zauważyłem, że zniknęła opcja przełączania się między kontami (za pomocą listy rozwijanej). Co prawda nadal po jednorazowej autoryzacji mogę przeglądać resztę danych, ale pzreklikiwanie się przez kartę z listą numerów i ustalaniem numeru ktorego dane maja byc wyswietlane jest cokolwiek.. karkolomne. Pytanie wiec - cos Play popsul czy ja w komputrze/przeglądarce? (;
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaizen Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 186
  • Rejestracja sob, 22 gru 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 24 czerwiec 2009 - 11:23

U mnie też tak się zrobiło. Więc pewnie nastąpił upgrade strony.

Update
Chyba coś przy tym grzebią, bo wróciła mi rozwijana lista wyboru numeru, którego dane podglądam.
Tylko, że mam tam dwa razy ten sam numer i co nie wybiorę, to wyświetla mi te same dane. Za to na liście połączeń nie mam już kto to, chociaż w kontaktach mam te numery - tylko same numery.

Co za amatorszczyzna - grzebią coś na żywca na stronie, zamiast na jakiejś bazie testowej.

CIO powinien z roboty wylecieć. <lol>

Update 2
I znowu zniknęło
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych