Mój Play: I600 i ustawienia dla PLAY MMS/INTERNET/etc - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

I600 i ustawienia dla PLAY MMS/INTERNET/etc

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Wed, 06 May 09
  • Miejscowość:Kraków

Napisano 06 May 2009 - 21:11

Witam :)

Mam problem z ustawieniami dla tego samsunga odbierania MMSów i dostępu do internetu przez GPRS... ustawienia pobrałem automatycznie na samym początku piszemi ze Your device settings were changed successfully ... czyli OK
Ale nadal nie mogę pobrać ani MMSa ani z internetu skorzystać :/

Dodam jeszcze, że mam WM 6.0

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi! :D
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaizen Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 186
  • Rejestracja Sat, 22 Dec 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 06 May 2009 - 21:45

U mnie działa.

MMS AP: mms
WAP AP: wap
GPRS AP: internet
reszta pusta albo 0
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 06 May 2009 - 23:16

Znalazłem że działą np mms.pl i jak wpisałem to faktycznie działa. Do internetu wpisałęm do ap: internet i też hula :)

Tylko mam takie pytanie... czemu jak skorzystam z GPSU i się połączę a potem rozłączę to cały czas mi widnieje koło baterii znaczek E albo u góry ekranu chocaż z GPRSu już nie korzystam? To znaczy ze nadal jest pobierana jakaś opłata?

W wireless managrer pod GSP mi się świeci Internet zamiast po prostu ON :roll:

A i teraz zauważyłem ze jak mi ściąga MMSa na telefon to jest pobierana za to z mojego konta opłata, a nie powinno być tak... coś mam źle ustawione ?

UPDATE:
zauważyłem jeszcze coś takiego ze w zakładce connections mam dwa pola:
MMS - tutaj ustawione Connects to -> Work
Plus MMS - tutaj ustawione Connects to -> MMS Network
i nie wiem co do czego służy i gdzie sie ustawiało którym poleceniam ma być pobierany MMS żeby za niego nie płacić?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kosa351 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Tue, 28 Apr 09
  • Miejscowość:Świay

Napisano 07 May 2009 - 06:52

alvaro99 napisał:

A i teraz zauważyłem ze jak mi ściąga MMSa na telefon to jest pobierana za to z mojego konta opłata, a nie powinno być tak... coś mam źle ustawione ?
UPDATE:
zauważyłem jeszcze coś takiego ze w zakładce connections mam dwa pola:
MMS - tutaj ustawione Connects to -> Work
oraz Plus MMS - tutaj ustawione Connects to -> MMS Network
i nie wiem co do czego służy i gdzie sie ustawiało którym poleceniam ma być pobierany MMS żeby za niego nie płacić?

Mam identyczną sytuację. Może ktoś udzieli jakiejś podpowiedzi?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 07 May 2009 - 09:13

Dodam że w WM6 w Settings/Operator settings nie mam czegoś takiego jak Automatic czy Play... do wyboru mam tylko trzy sieci: Era, Plus i Orange... Dałem na Plus i jest tak jak opisałem wcześniej.
W Settings > Phone > All Calls > Networks > Network selection: Automatic i wykrywa mi sieć Play.

Może jakiś serwisant z Play da odpowiedź, bo coś jest nie w porządku żeby byłat pobierana opłata za ściąganie MMSa. Dodam że przedtem miałem Toshibę G900 i nigdy nie miałem takich problemów z ustawieniami, a MMSy przychodziły bezpłatnie.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Kaizen Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 186
  • Rejestracja Sat, 22 Dec 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 07 May 2009 - 10:46

Ma być jeden profil MMSowy łączący z MMS Network
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167
  • Rejestracja Wed, 21 May 08
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 May 2009 - 13:14

Ja nie miałem nigdy problemów z ustawieniami, więc dziwi mnie skąd Twoje perypetie.
Na początek w SETTINGS/CONNECTIONS/GPRS usuń wszystkie profile jakie masz. Następnie wejdź jeszcze raz na stronę Play i pobierz ustawienia dla MMS i WAP. Później wejdź ponownie do SETTINGS/CONNECTIONS/GPRS. Tam powinieneś mieć 2 profile WAP i MMS. Upewnij się, że są i naciśnij DONE. Teraz wybierz MENU i ADVANCED. Przy WAP Connection wybierz WAP, a dla całej reszty Automatic.
Teraz wejdź do Messaging/SMS/MMS i wybierz MENU/MMS OPTIONS a tam 3. MMS Profiles. Wybierz profil MMS.
Powinno już wszystko działać.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 07 May 2009 - 17:21

Wykasowałem wszystko i wprowadziłem od nowa z palca:

Internet
Connects to: The internet
ap: internet
reszta pusta albo 0.0.0.0
MMS
Connects to: MMS Network
ap: mms
WAP
Connects to: WAP Gateway
ap: wap

i odbiera automatycznie mmsy i jak narazie nie naliczono mi opłaty :P

UPDATE
Testowałem dzisiaj połączenie z internetem podczas kiedy jestem podłączony do AP ... i lipa! zamiast pobierać internet z AP to ten głupi telefon łączy sie z GPRSem i płacę za to marudzi Coś się musiało stać p;o ostatnim HR, bo przed HR jak byłem podłączony do AP to pobierał z AP a nie przez GPRS! Nie wiem czy dobrze zrobiłem HR bo kazałem usunąć wszystkie certyfikaty, może to przez to się coś spieprzyło.

Internet pobiera dopiero wtedy z AP jak wyłączę moduł GSM
Oprócz tego nie mogę uzyskać połączenia z internetem jeżeli podłącze telefon z komputerem przez kabel usb a mam połączenie zsynchronizowane przez activesync.
Activesync 4.5 + zrobiłem zmianę w rejestrze o której głośno:

Cytat

łopatologicznie: odpalasz regedita, szukasz HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows CE Services, z menu wybierasz Edycja/Nowy/Wartość DWORD (oczywiście w okienku po lewej masz podświetlone Windows CE Services). W okienku po prawej pojawi się nowy wpis: Nowa wartość #1, typ-REGWORD, dane-zera. Zamiast Nowa wartość #1 wpisujesz AllowLSP i gotowe

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167

Napisano 08 May 2009 - 10:23

Domyślam się, że używasz wbudowanego IE do przeglądania stron. W ustawieniach IE w Connections wybierz The Internet, bo pewnie teraz jest WAP. Powinno zadziałać.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 08 May 2009 - 10:34

Dzięki bardzo :)

A nie wiesz czemu nie chce mi activesync mnie łączyć z internetem chociaż mam podpięty kabel do laptopa? Nawet wyłączyłem kerio firewall i dalej nic :/

Zrobiłem połączenie z drugim laptopem który nie ma firewalla... i tutaj to samo... łączy sie zamiast z internetem przez usb to przez GPRS... po wyłączeniu GSM pisze mi alert, ze nie moze sie połączyć, gdyż telefon jest w jakimś trybie flight mode :/
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167

Napisano 08 May 2009 - 11:28

Zerknij czy w ustawieniach połączeń w IE masz zaznaczoną opcję, aby automatycznie wykrywał ustawienia. Ustaw ją na aktywną. Zerknij też w ustawieniach telefonu do Connections/USB i tam włącz zaawansowane funkcje sieci. Później połącz się przez BT z komputerem i zobacz czy działa.

Upewnij się też, że w ActivSync na komputerze masz ustawioną opcję, aby udostępniać internet. Jest to gdzieś w opcjach.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 08 May 2009 - 16:01

w sumie zrobiłem to co kazałeś i dalej nie działa... w menu jest taka opcja internet sharing... co to jest... tak jest USB ustawione i the internet czyli chyba dobrze
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167

Napisano 08 May 2009 - 16:53

Internet Sharing służy do czegoś innego. Pozwala wykorzystać i600 jako modem dostępowy do Internetu tzn. masz np. wykupiony pakiet iPlus, Blueconnect lub inny, z którego korzystasz w telefonie i jednocześnie możesz go udostępnić sobie na komputerze.

Nie wiem co jeszcze Ci doradzić, bo wygląda na to, że telefon jest ustawiony dobrze.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   alvaro99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 08 May 2009 - 21:18

W activesync ustawiłem na internet zamiast na automatic..... nie wiem czy o to Ci chodziło ? Ale w sumie AS powiniem domyślnie mnie łączyć z internetem zaraz po instalacji (tak miałem z tośką G900 bez zadnych dodatkowych ustawień).

A czy wy mieliście z tym kiedykolwiek jakieś problemy?

W sumie kupiłem i600 upgradeowanego do WM 6.0 więc może po HR któr zrobiłem cos się poprzestawiało? Może trzeba coś dograć? Albo AS jakoś dziwnie reaguje na ugrade?

Kurde juz sam nie wiem :evil:

UPDATE
Rozwiązanie nadeszło! Zły był chyba AS... odinstalowałem wersję EN zainstalowałem jeszcze raz PL i działa ... no masakra ... takie cuda tylko z AS :evil:

Dzięki wszystkim za zainteresowanie :)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   devkosmos Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 06 Sep 10
  • Miejscowość:Luzino
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 06 September 2010 - 11:28

Dzięki koledze który wpisał ,,z palca " ustawienia do PLAY mam wreszcie internet w phoniku !!! Dzięki Wielkie Panie !!! Szacun z Pomorza ;)
0

Strona 1 z 1