Mam w swoim i780 ROM w wersji DXIB1 - czyli oryginalny, niebrandowany WM 6.1 od Samsunga. Telefon jest w sieci Play i ma wgrane ustawienia WAP i MMS dla Play.
Dziś zauważyłem, że telefon sam łączy się z GPRS/3G bez wyraźnej przyczyny. Połączenie potrafi trwać 20 min bez pobierania danych nim je wyłączę. Jest to o tyle irytujące, że zżera baterię i $$$.
Na początku myślałem, że telefon może chce pobrać MMS'a, ale to nie to. Nie ma też uruchomionego żadnej aplikacji, która wymagałaby pobierania danych.
Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Może ktoś ma podobne "zjawisko" u siebie?
Strona 1 z 1
Telefon łaczy się sam z GPRS/3G
Napisano 06 May 2009 - 14:13
Może zainteresuj się programem NoData http://www.modaco.co...utility-nodata/ ? Co prawda nie jest to rozwiązanie tego konkretnego problemu i wymagaodrobiny zachodu, ale przynajmniej będzie spokój...
A co do samoczynnego łączenia się - WM się sam z siebie nigdy nie łączy. Napisz jakie masz włączone aplikacje w tle. Może to jakaś wtyczka dla Today?
A co do samoczynnego łączenia się - WM się sam z siebie nigdy nie łączy. Napisz jakie masz włączone aplikacje w tle. Może to jakaś wtyczka dla Today?
Strona 1 z 1

Logowanie