Witam, zastanawiam sie nad zakupem tego modelu w Play.
Duzo o nim czytalem ale jeszcze mam watpliwosci.
Prosze o wasze uwagi glownie krytyczne odnoscie wad telefonu.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Wady wady wady....
Napisano 06 May 2009 - 12:11
Hmm kiedyś pisałem co nieco o tym telefonie ale chyba już nie ma tego tematu. Ogólnie jestem jego użytkownikiem od ponad pół roku większych wad nie zauważam obudowa jest trwała zrobiona z dobrych materiałów, ekran też się jakoś nie rysuje. Co do ekranu jego widoczność na dworze w pełnym słońcu jest czasem bardzo słaba ale w normalnych warunkach te 2,6 cala robi wrażenie. Czasem wadą może okazać się trackball szczególnie gdy używasz wbudowanej przeglądarki trudno jest w niej przewijać strony wtedy polecam opere mini, czasem także w menu lubi coś przeskoczyć ale można się nim nauczyć posługiwać. Można się też przyczepić do tego że jest procesor ponad 400mhz ale gry takie jak asphalt 4 a nawet 3 działają słabo ale nie przeszkadza mi to nie jest to chyba jakaś wielka wada. To chyba wszystko co wiem i co wykryłem jeśli jeszcze coś mi się przypomni napisze nie są to jakieś wielkie wady ale warto najpierw się tym telefonikiem trochę pobawić albo go chociaż zobaczyć na żywo. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem

Napisano 06 May 2009 - 12:22
http://www.mojplay.p...ighlight=#44163
http://www.mojplay.p...ighlight=#58161
może tu znajdziesz interesujące Cię wiadomości na temat tego telefonu
http://www.mojplay.p...ighlight=#58161
może tu znajdziesz interesujące Cię wiadomości na temat tego telefonu
Napisano 06 May 2009 - 12:38
wiesior napisał:
Hmm kiedyś pisałem co nieco o tym telefonie ale chyba już nie ma tego tematu. Ogólnie jestem jego użytkownikiem od ponad pół roku większych wad nie zauważam obudowa jest trwała zrobiona z dobrych materiałów, ekran też się jakoś nie rysuje. Co do ekranu jego widoczność na dworze w pełnym słońcu jest czasem bardzo słaba ale w normalnych warunkach te 2,6 cala robi wrażenie. Czasem wadą może okazać się trackball szczególnie gdy używasz wbudowanej przeglądarki trudno jest w niej przewijać strony wtedy polecam opere mini, czasem także w menu lubi coś przeskoczyć ale można się nim nauczyć posługiwać. Można się też przyczepić do tego że jest procesor ponad 400mhz ale gry takie jak asphalt 4 a nawet 3 działają słabo ale nie przeszkadza mi to nie jest to chyba jakaś wielka wada. To chyba wszystko co wiem i co wykryłem jeśli jeszcze coś mi się przypomni napisze nie są to jakieś wielkie wady ale warto najpierw się tym telefonikiem trochę pobawić albo go chociaż zobaczyć na żywo. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem
Bardzo dziękuje za pomoc.
Mam jeszcze pytania dotyczące działania Wi-Fi oraz GPS.
[ Dodano: 2009-05-06, 13:52 ]
Podoba mi się, żę można uzywać dowolne sluchawki z jackiem 3.5 mm.
Podoba mi się, że mozna wgrać prawie dowolny program do nawigacji i działa dobrze.
Tylko nie podoba mi się opinia o bateriach.
Jak to jest w rzeczywistości ?
Napisano 06 May 2009 - 14:18
Wi-Fi działa według mnie tak jak w większości urządzeń mobilnych mimo że mieszkam na wsi to często na ulicy znajduje zasięg z okolicznych sieci bezprzewodowych czasem jak nie są zabezpieczone udaje mi się połączyć ale zależy jak duży zasięg jest musi być przynajmniej 35-40% Co do GPSa za dużo się nie mogę wypowiedzieć bo nie używam ale gdy go przez trochę miałem to dawał rade ale na symbiana nie ma za dużo map Polski.
Co do słuchawek telefon ma dwa wejścia boczne na oryginalne słuchawki i kabel USB oraz u góry telefonu 3,5mm jack, ale gdy do tego górnego podłączysz słuchawki z mikrofonem to nie można go użyć, jak ktoś zadzwoni to trzeba gadać do telefonu ale rozmówce słyszysz w słuchawkach, trochę głupio.
Programów do nawigacji dużo nie znam sam miałem Tom Toma i Garmina, Auto mapy tu nie zainstalujesz, ten drugi ostro ćpał baterie więc go wywaliłem tak jak pisałem wyżej na telefony z Symbianem nie ma za dużo map Polski jeśli coś to zagranicy.
Co do baterii bez katowania tel wytrzymuje 4 dni ale jak się zacznę bawić no to różnie zależy co robię.
Co do słuchawek telefon ma dwa wejścia boczne na oryginalne słuchawki i kabel USB oraz u góry telefonu 3,5mm jack, ale gdy do tego górnego podłączysz słuchawki z mikrofonem to nie można go użyć, jak ktoś zadzwoni to trzeba gadać do telefonu ale rozmówce słyszysz w słuchawkach, trochę głupio.
Programów do nawigacji dużo nie znam sam miałem Tom Toma i Garmina, Auto mapy tu nie zainstalujesz, ten drugi ostro ćpał baterie więc go wywaliłem tak jak pisałem wyżej na telefony z Symbianem nie ma za dużo map Polski jeśli coś to zagranicy.
Co do baterii bez katowania tel wytrzymuje 4 dni ale jak się zacznę bawić no to różnie zależy co robię.

Napisano 07 May 2009 - 22:17
Mój brat ma go, ale ja w większości instalowałem programów itp.
Bateria słaba, troszkę porozmawia, wyślę 3-4 sms na dzień i trzeba w nocy ładować baterie. Do reszty co narazie się nie przyczepiam, tylko Asphalt bardzo długo się ładuje, ale ta gierka mnie nie rajcuje.
Bateria słaba, troszkę porozmawia, wyślę 3-4 sms na dzień i trzeba w nocy ładować baterie. Do reszty co narazie się nie przyczepiam, tylko Asphalt bardzo długo się ładuje, ale ta gierka mnie nie rajcuje.
Napisano 07 May 2009 - 22:31
To bateria chyba nieoryginalna, albo zle sformowana, ewentualnie uszkodzona.
3 dni trzyma minimum, przy takim uzytkowaniu o jakim pisze @Rafik14.
Czasem wkurzajacy jest trackball, ale ladnie wyglada i robi za bajer.
No i Symbian na Samsungu to jednak nie jest Symbian na Nokii...
Tyle, wiecej grzechow nie pamietam.
3 dni trzyma minimum, przy takim uzytkowaniu o jakim pisze @Rafik14.
Czasem wkurzajacy jest trackball, ale ladnie wyglada i robi za bajer.
No i Symbian na Samsungu to jednak nie jest Symbian na Nokii...
Tyle, wiecej grzechow nie pamietam.
Strona 1 z 1

Logowanie