Na poczatku kwietnia 2009r. omylkowo podczas dokonywania zaplaty za fakture wpisalem nieprawidlowy numer konta. W play odcieto mi rozmowy wychodzace z uwagi na brak zaplaty faktury. W zwiazku z powyzszym wyslalem faksem kopie zaplaconej faktury. Po dluzszym milczeniu i braku odpowiedzi zadzwonilem do biura obslugi. Tam powiedziano mi, zebym wyslal maila z numerami obu kont oraz wlasnymi danymi, tj. dane osobowe, numer telefonu, itp. Tak zrobilem. Play dalej milczalo. Zadzwonilem do biura obslugi. Tam konsultant powiedział, ze poprzedni konsultant pomylil sie, bo mial na mysli maila z podpisem elektronicznym. Poradzono mi, zebym wyslal droga pocztowa list polecony albo udal sie osobiscie do salonu firmowego, gdzie przedstawiciel firmy potwierdzi, ze ja to ja. Ponadto poradzono, zebym ta droga wyslal maila zawierajacego dane j.w. oraz zeskanowana fakture. Tak zrobilem. Play dalej milczalo. Zadzwonilem do biura obslugi (minal prawie miesiac). Przedstawilem problem. Konsultantka powiedziała, ze muszę sie podpisać na mailu, inaczej nie rozpatrza sprawy. Gdy zapytałem sie jej, jak to zrobic, rozlaczyla sie. Po 5 mintach zadzwoniłem ponownie. Konsultant powiedział mi, żebym sobie znalazł osobę, na konto ktorej dokonalem wplaty i przyszedl z nią do salonu (majac tylko numer konta bez popelnienia przestepstwa nie jest mozliwe ustalenie wlasciciela0. Gdy zapytalem sie, czy nie ma innych mozliwosci, gdyz nie zawsze mozna spowodowac stawienie sie tej osoby w salonie, konsultant poinformowal mnie, ze trudno, pieniazki przepadly. W jaki sposob rozwiązać ten problem i zwalczyc indolencję konsultantów?.
[ Dodano: 2009-04-30, 18:14 ]
Ciąg dalszy niesamowitych opowieści. Własnymi ścieżkami ustaliłem i odnalazłem właściciela drugiego rachunku. Następnie doprowadziłem do punktu obsługi klienta. I co mi odpowiedziano? Że niepotrzebnie, bo lepiej, żebym pocztą wysłał pismo. A jeżeli chcemy, to najlepiej będzie, gdy rozliczymy się między sobą.

Nie ma to jak fachowa obsługa w Play. Doradzą, pomogą, wszystko załatwią w mig. Tylko dlaczego pomimo zapłaconych rachunków od miesiąca nie mogę dzwonić? Pozdrawiam fachowców z biura obsługi dział faktur