Strona 1 z 1
Przejscie do play dla firm
Napisano 29 April 2009 - 07:08
Numer z ktorego obecnie korzystam jest zarejestrowany na inna osobe prywatna (w Erze). Chcialbym z nim przejsc do play dla firm
Czy musze najpierw u starego operatora zrobic cesje czy to mozna zalatwic od razu w Play?
2ga sprawa czy ktos cos wie o mozliwosci wymiany telefonow co rok? Znajomy z Rzeszowa dostal rzekomo taka oferte gdy byl w salonie play pare tyg. temu i przenosil 3 numery z plusa... ale niskie abonamenty chyba 2 abo po kilkadziesiat pln, i jednego mixa jakiegos taniego
Jeszcze czytajac forum zauwazylem ze billingi polaczen w play sa platne (w Erze mam za darmo - do kazdego rachunku mi dorzucaja)
Czy play pobiera oplaty za jakies jeszcze uslugi ktore sa darmowe u innych operatorow?
np. prezentacja numeru rozmowcy, albo sterowanie prezentacja wlasnego numeru?
Czy musze najpierw u starego operatora zrobic cesje czy to mozna zalatwic od razu w Play?
2ga sprawa czy ktos cos wie o mozliwosci wymiany telefonow co rok? Znajomy z Rzeszowa dostal rzekomo taka oferte gdy byl w salonie play pare tyg. temu i przenosil 3 numery z plusa... ale niskie abonamenty chyba 2 abo po kilkadziesiat pln, i jednego mixa jakiegos taniego
Jeszcze czytajac forum zauwazylem ze billingi polaczen w play sa platne (w Erze mam za darmo - do kazdego rachunku mi dorzucaja)
Czy play pobiera oplaty za jakies jeszcze uslugi ktore sa darmowe u innych operatorow?
np. prezentacja numeru rozmowcy, albo sterowanie prezentacja wlasnego numeru?
Napisano 29 April 2009 - 07:25
1. Polecam raczej cesję w Erze, dzięki temu u nas masz od razu firmowy status klienta i możesz wybierać spośród ofert prywatnych i biznesowych. Gdybyś bez cesji przenosił, to Umowa może być podpisana na tę osobę, na którą jest Umowa, a po aktywacji możesz dokonać cesji - ale już bez zmiany oferty na firmową.
2. Wymiany telefonów co rok - nie słyszałem o takiej akcji obecnie. Tym bardziej w najniższych abo oraz mixie.
3. Biling papierowy jest płatny, ale na koncie internetowym w Play24, biling jest bezpłatny, możesz go sobie pobierać w formacie xls na komputer. Chyba bardziej praktyczniejsza forma do analiz.
4. Takie usługi są w Play bezpłatne. Szczegóły w cennikach.
2. Wymiany telefonów co rok - nie słyszałem o takiej akcji obecnie. Tym bardziej w najniższych abo oraz mixie.
3. Biling papierowy jest płatny, ale na koncie internetowym w Play24, biling jest bezpłatny, możesz go sobie pobierać w formacie xls na komputer. Chyba bardziej praktyczniejsza forma do analiz.
4. Takie usługi są w Play bezpłatne. Szczegóły w cennikach.
08 Mar 2010 - 3 latka na forum!
Napisano 29 April 2009 - 10:02
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz pigus. Skoro mozna sobie pobrac ze strony za darmo to dla mnie ok 
Tzn? Masz na mysli pakiet minut 2000min do play i na stacjonarne (w firmowa 50)
Bo tak jak porownuje, to te oferty sa bardzo podobne, ale moze cos jeszcze mi umknelo?
one play 65: 65pln brutto, 166min + 70min do wszystkich jako bonus za przejscie.
firmowa 50: 61 pln brutto, 170min + 70min do wszystkich jako bonus za przejscie + 2000 na stacjonarne i do play.
Jeszcze pytanko dodatkowe czy zakupiony telefon jest jakos wyszczegolniany na fakturze, czy to jest w ramach pozycji jednej np. aktywacja/abonament ?
Jarem napisał:
do tego dokonując przejścia jako firma masz ciekawsze bonusy i więcej mozliwości. Reszta tak jak pigus napisał.
Tzn? Masz na mysli pakiet minut 2000min do play i na stacjonarne (w firmowa 50)
Bo tak jak porownuje, to te oferty sa bardzo podobne, ale moze cos jeszcze mi umknelo?
one play 65: 65pln brutto, 166min + 70min do wszystkich jako bonus za przejscie.
firmowa 50: 61 pln brutto, 170min + 70min do wszystkich jako bonus za przejscie + 2000 na stacjonarne i do play.
Jeszcze pytanko dodatkowe czy zakupiony telefon jest jakos wyszczegolniany na fakturze, czy to jest w ramach pozycji jednej np. aktywacja/abonament ?
Napisano 29 April 2009 - 10:26
geronimo2525, jeszcze masz opcje bez telefonu z umową na rok i rabatem 50% na abonament przez rok.
Właśnie chodzi o to, że jako firma masz możliwość wyboru pomiędzy One Play a Firmową.
Faktura jest wystawiona na usługi (abonament itp). Za słuchawkę płacisz przy podpisywaniu umowy, dostajesz paragon, lub jeżeli wolisz to fakturę na słuchawkę.
Właśnie chodzi o to, że jako firma masz możliwość wyboru pomiędzy One Play a Firmową.
Faktura jest wystawiona na usługi (abonament itp). Za słuchawkę płacisz przy podpisywaniu umowy, dostajesz paragon, lub jeżeli wolisz to fakturę na słuchawkę.
Regret? That's fucked up word.
Napisano 02 May 2009 - 16:19
kolejność rozliczanie minut jest troszeczkę inna w ofertach na firme
np. biorąc nowa umowę bez przenoszenia numeru w firmowej 50 dostajesz pakiet minut i pakiet minut play i w tej opcji te minuty sa rozliczane równocześnie.
natomiast wybierajac promocje dla przenoszących numer oprocz tych 2 pakietow minut jest jeszcze 3 bonus ktory sam sobie wybierzesz. kolejnośc rozliczania minut: pakiet minut>>>pakiet minut play= bonus ktory sobie wybrales
np. biorąc nowa umowę bez przenoszenia numeru w firmowej 50 dostajesz pakiet minut i pakiet minut play i w tej opcji te minuty sa rozliczane równocześnie.
natomiast wybierajac promocje dla przenoszących numer oprocz tych 2 pakietow minut jest jeszcze 3 bonus ktory sam sobie wybierzesz. kolejnośc rozliczania minut: pakiet minut>>>pakiet minut play= bonus ktory sobie wybrales
nie uzywam polskich znakow bo mi tak wygodnie :)
a i jak pomogłem to kliknij "pomógł" to wystarczy :) h
Napisano 28 May 2009 - 14:30
Czyli przenie sie jest nieopłacalne ???????
Inaczej minuty schodzą . :?:
Bo wynika mi z tego co piszesz , że jak się przeniosę to zaraz wygadam minuty do wszystkich na połączenia m.in z PLAY, jak się skończą to zaczynają schodzić: w przypadku dzwonienia do playa z minut do PLAYA a do innych to już płacę dodatkowo za połączenia?
Dobrze rozumuję?
Poprawiłęm posta- używaj więcej interpunkcji i skończ z CapsLockiem....
Inaczej minuty schodzą . :?:
Bo wynika mi z tego co piszesz , że jak się przeniosę to zaraz wygadam minuty do wszystkich na połączenia m.in z PLAY, jak się skończą to zaczynają schodzić: w przypadku dzwonienia do playa z minut do PLAYA a do innych to już płacę dodatkowo za połączenia?
Dobrze rozumuję?
Poprawiłęm posta- używaj więcej interpunkcji i skończ z CapsLockiem....
Napisano 28 May 2009 - 16:07
w przypadku promocji dedykowanej do przeniesienia numeru taka jest kolejnosc ale przeciez mozesz skorzytsac z pormocji rozmowy za grosz i majowa taryfa dla firm gdzie w tych abo jest epsza kolejnosc rozliczania minut.
Nikt ci nei kaze wybierac tego co opisales, sam decydujesz.
Przeniesienei nadal jest oplacalne bo na dobra sprawe zwrot kosztow uzyskasz w pratycznie kazdym abo(oprocz 25) bo w konu masz upusty prawda??
Nikt ci nei kaze wybierac tego co opisales, sam decydujesz.
Przeniesienei nadal jest oplacalne bo na dobra sprawe zwrot kosztow uzyskasz w pratycznie kazdym abo(oprocz 25) bo w konu masz upusty prawda??
Napisano 28 May 2009 - 22:22
mati napisał:
Gdzie sie klika to "pomógł"?
pomógł moze kliknąc tylko autor tematu. dobrze mówie? ;>
mati napisał:
A jak rozliczaja sie minuty przy przeniesieniu jeżeli wybiorę 50% upustu przez 6 miesiecy?,
Tutaj chyba jest zwrot opłaty za przeniesienie?
Tutaj chyba jest zwrot opłaty za przeniesienie?
rówolegle?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
Napisano 28 May 2009 - 22:52
[quote=mati]A jak rozliczaja sie minuty przy przeniesieniu jeżeli wybiorę 50% upustu przez 6 miesiecy?,
Tutaj chyba jest zwrot opłaty za przeniesienie? [/quote]
rówolegle?
[/quote]
jeśli wybierasz oferte z upustem i zwrotem kosztow przeniesienia numeru to najpierw schodza minuty do wszytkich a dopiero pozniej schodza mionuty do play i na stacjonarne
Tutaj chyba jest zwrot opłaty za przeniesienie? [/quote]
rówolegle?
jeśli wybierasz oferte z upustem i zwrotem kosztow przeniesienia numeru to najpierw schodza minuty do wszytkich a dopiero pozniej schodza mionuty do play i na stacjonarne
Strona 1 z 1

Logowanie