Czy mozna ustawic w opcjach sieci tylko aby telefon zawsze wybieral Play zamiast Plusa?
Strona 1 z 1
automatyczne wybieranie tylko Play
Napisano 19 April 2009 - 09:51
To to wiem.
Chodzi mi o preferencje sieci takie jakie sa dostepne w innych modelach telefonow tzn sieci preferowane i wtedy telefon wybieralby tylko Play.
Jak sami zauwazyliscie gdy macie np wybieranie reczne to gdy sygnal pokazuje 1 kreske to sam przelaczy na Plusa i tak juz zostanie.
Chodzi mi o preferencje sieci takie jakie sa dostepne w innych modelach telefonow tzn sieci preferowane i wtedy telefon wybieralby tylko Play.
Jak sami zauwazyliscie gdy macie np wybieranie reczne to gdy sygnal pokazuje 1 kreske to sam przelaczy na Plusa i tak juz zostanie.
Napisano 19 April 2009 - 14:13
axe napisał:
To to wiem.
Hmm ... ciekawe . Musze to sprawdzic. Reczny wybór operatora na Play nic chyba nie da bo jak stracimy zasieg to i tak przerzuci nas na Plusa, tak???
Chyba nie da sie edytowac liste sieci preferowanych, poniewaz sa przypisane na karcie sim i tylko operator moze je edytowac. Jednym słowem- nielajtowo.
Napisano 20 April 2009 - 21:27
Kiedys bedac w Erze i w telefonie Alcatel mialem mozliwosc ustawienia sieci preferowane i bedac w Roamingu ustawilem np T-Mobile w Niemczech itd w innych krajach Orange bo wiedzialem ze mieli najmniejsze stawki tak to kiedys bylo.
Dzis np ustawilbym wybieraj tylko Play i zawsze jezdzac po miescie mialbym Play i popieralbym swoja siec
a tak za oknem BTS Playa 100 zasieg a fon Nokia E 51 wybierze Plusa ehh.
Dzis np ustawilbym wybieraj tylko Play i zawsze jezdzac po miescie mialbym Play i popieralbym swoja siec
Strona 1 z 1

Logowanie