Na początek małe wyjaśnienie. Chciałem początkowo zadać to pytanie na forum pdaclub, ale nie mogę zarejestrować się na tamtym forum.
Ale do rzeczy... Jutro dostanę i780 Navi z Orange. Prawdopodobnie z wersją BKHE1 (czyli polski soft z brandingiem Orange), a ponieważ jestem użytkownikiem Play to zastanawiam się na jaki rom przejść. Dlatego mam do was kilka pytań:
1) Czy wybrać PMHE1 (z moich informacji najnowszy polski soft WM 6.0 z brandingiem Play) czy też może wybrać DXIB1 (najnowszy soft WM 6.1 w ogóle)?
2) Czy ktoś wie czy są znaczne różnice między softem z Orange i Play?
3) Czy ktoś używał już WM 6.1 na i780 - jakie pierwsze wrażenia?
4) Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z reinstalacją AutoMapy po reflashowaniu?[/b]
Strona 1 z 1
ROM do i780 - PMHE1 czy DXIB1?
Napisano 15 April 2009 - 08:08
DawidMisiak napisał:
Na początek małe wyjaśnienie. Chciałem początkowo zadać to pytanie na forum pdaclub, ale nie mogę zarejestrować się na tamtym forum.
Ale do rzeczy... Jutro dostanę i780 Navi z Orange. Prawdopodobnie z wersją BKHE1 (czyli polski soft z brandingiem Orange), a ponieważ jestem użytkownikiem Play to zastanawiam się na jaki rom przejść. Dlatego mam do was kilka pytań:
1) Czy wybrać PMHE1 (z moich informacji najnowszy polski soft WM 6.0 z brandingiem Play) czy też może wybrać DXIB1 (najnowszy soft WM 6.1 w ogóle)?
4) Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z reinstalacją AutoMapy po reflashowaniu?[/b]
Ad 1) Jeżeli nie przeszkadza Ci język angielski to zdecydowanie 6.1 najlepiej ugotowany rom z xda. Ja mam V4X.Uf (Ultimate) FINAL Release ze strony http://forum.xda-dev...ad.php?t=409258 jest od razu 96DPI i ekran todey z HTC Diamond.
Ad 4) Nie żadnych problemów.
Napisano 15 April 2009 - 09:14
Problem z rejestracją na pdaclub jest taki, że na stronie głównej jestem już dawno zarejestrowany, natomiast ten login nie działa na forum, a przy próbie ponownej rejestracji na forum odsyła mnie do strony głównej, gdzie już jestem zalogowany. Takie błędne koło. 
Jeśli się nie mylę to V4X i V5 oparte są na romie HE1 i HH5. Mnie przede wszystkim interesuje oficjalna wersja taka więc skłonię się ku IB1. To, że po angielsku to mi nie przeszkadza. Do tej pory większość moich smartfonów miała oprogramowanie w tym języku.
Jeśli się nie mylę to V4X i V5 oparte są na romie HE1 i HH5. Mnie przede wszystkim interesuje oficjalna wersja taka więc skłonię się ku IB1. To, że po angielsku to mi nie przeszkadza. Do tej pory większość moich smartfonów miała oprogramowanie w tym języku.
Napisano 21 July 2009 - 08:18
Witam, mam pytanko, wlasnie postawilem na swoim i780 WM 6.1 wersje PDXHL2 i gdy rozpakowalem ROMY, to byly trzy pliki; eboot, pda, phone.Zainstalowalem to wszystko i chodzi mi o to, ze gdy sciagam inne romy do przetestowania to jest jeden plik, czy jak chce zainstalowac inny ROM, to musze tez doszukac w necie odpowiednie pliki do kompletu, czy bedzie dzialalo na tych co posiadam z PDXHL2(phone i eboot). Chyba, że ktos ma link do takiej nowszej wersji z tymi trzema plikami.Jestem samoukiem i przesiadlem sie z i600, chetnie poszperalbym na http://forum.xda-developers.com ale mój angielski jest taki sobie, czytalem ale wiele rzeczy jest dla mnie niejasnych,więc wolę opis po polsku, troche szkoda sprzetu gdyby padl z powodu glupiej pomylki. Bardzo prosze o odpowiedź-z powazaniem dla wszystkich forumowiczów-pozdrawiam preed.
Napisano 21 July 2009 - 21:03
Polecam rom PDXIB1. Jest to niebrandowany rom z WM 6.1 po angielsku.
Zerknij TUTAJ . Znajdziesz link do jego ściągnięcia. Jest to dystrybucja Samsunga, więc jest jeden plik ze swego rodzaju przewodnikiem krok po kroku, który poprowadzi cię bezproblemowo przez proces flashowania.
Zerknij TUTAJ . Znajdziesz link do jego ściągnięcia. Jest to dystrybucja Samsunga, więc jest jeden plik ze swego rodzaju przewodnikiem krok po kroku, który poprowadzi cię bezproblemowo przez proces flashowania.
Strona 1 z 1

Logowanie