Mój Play: ROM do i780 - PMHE1 czy DXIB1? - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

ROM do i780 - PMHE1 czy DXIB1?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167
  • Rejestracja Wed, 21 May 08
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 14 April 2009 - 19:05

Na początek małe wyjaśnienie. Chciałem początkowo zadać to pytanie na forum pdaclub, ale nie mogę zarejestrować się na tamtym forum.

Ale do rzeczy... Jutro dostanę i780 Navi z Orange. Prawdopodobnie z wersją BKHE1 (czyli polski soft z brandingiem Orange), a ponieważ jestem użytkownikiem Play to zastanawiam się na jaki rom przejść. Dlatego mam do was kilka pytań:
1) Czy wybrać PMHE1 (z moich informacji najnowszy polski soft WM 6.0 z brandingiem Play) czy też może wybrać DXIB1 (najnowszy soft WM 6.1 w ogóle)?
2) Czy ktoś wie czy są znaczne różnice między softem z Orange i Play?
3) Czy ktoś używał już WM 6.1 na i780 - jakie pierwsze wrażenia?
4) Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z reinstalacją AutoMapy po reflashowaniu?[/b]
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   napper Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • Rejestracja Wed, 08 Aug 07
  • Miejscowość:Jastrzębie Zdrój

Napisano 15 April 2009 - 08:08

DawidMisiak napisał:

Na początek małe wyjaśnienie. Chciałem początkowo zadać to pytanie na forum pdaclub, ale nie mogę zarejestrować się na tamtym forum.

Ale do rzeczy... Jutro dostanę i780 Navi z Orange. Prawdopodobnie z wersją BKHE1 (czyli polski soft z brandingiem Orange), a ponieważ jestem użytkownikiem Play to zastanawiam się na jaki rom przejść. Dlatego mam do was kilka pytań:
1) Czy wybrać PMHE1 (z moich informacji najnowszy polski soft WM 6.0 z brandingiem Play) czy też może wybrać DXIB1 (najnowszy soft WM 6.1 w ogóle)?
2) Czy ktoś wie czy są znaczne różnice między softem z Orange i Play?
3) Czy ktoś używał już WM 6.1 na i780 - jakie pierwsze wrażenia?
4) Czy ktoś może wie jak wygląda sprawa z reinstalacją AutoMapy po reflashowaniu?[/b]
Rejestracja http://pdaclub.pl/in...p;task=register
Ad 1) Jeżeli nie przeszkadza Ci język angielski to zdecydowanie 6.1 najlepiej ugotowany rom z xda. Ja mam V4X.Uf (Ultimate) FINAL Release ze strony http://forum.xda-dev...ad.php?t=409258 jest od razu 96DPI i ekran todey z HTC Diamond.
Ad 4) Nie żadnych problemów.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167

Napisano 15 April 2009 - 09:14

Problem z rejestracją na pdaclub jest taki, że na stronie głównej jestem już dawno zarejestrowany, natomiast ten login nie działa na forum, a przy próbie ponownej rejestracji na forum odsyła mnie do strony głównej, gdzie już jestem zalogowany. Takie błędne koło. :)

Jeśli się nie mylę to V4X i V5 oparte są na romie HE1 i HH5. Mnie przede wszystkim interesuje oficjalna wersja taka więc skłonię się ku IB1. To, że po angielsku to mi nie przeszkadza. Do tej pory większość moich smartfonów miała oprogramowanie w tym języku.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   preed Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja Fri, 06 Feb 09
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Zainteresowania:telefony, gadżety,komputery,książki,filmy,sport i piłka nożna

Napisano 21 July 2009 - 08:18

Witam, mam pytanko, wlasnie postawilem na swoim i780 WM 6.1 wersje PDXHL2 i gdy rozpakowalem ROMY, to byly trzy pliki; eboot, pda, phone.Zainstalowalem to wszystko i chodzi mi o to, ze gdy sciagam inne romy do przetestowania to jest jeden plik, czy jak chce zainstalowac inny ROM, to musze tez doszukac w necie odpowiednie pliki do kompletu, czy bedzie dzialalo na tych co posiadam z PDXHL2(phone i eboot). Chyba, że ktos ma link do takiej nowszej wersji z tymi trzema plikami.Jestem samoukiem i przesiadlem sie z i600, chetnie poszperalbym na http://forum.xda-developers.com ale mój angielski jest taki sobie, czytalem ale wiele rzeczy jest dla mnie niejasnych,więc wolę opis po polsku, troche szkoda sprzetu gdyby padl z powodu glupiej pomylki. Bardzo prosze o odpowiedź-z powazaniem dla wszystkich forumowiczów-pozdrawiam preed.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DawidMisiak Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 167

Napisano 21 July 2009 - 21:03

Polecam rom PDXIB1. Jest to niebrandowany rom z WM 6.1 po angielsku.
Zerknij TUTAJ . Znajdziesz link do jego ściągnięcia. Jest to dystrybucja Samsunga, więc jest jeden plik ze swego rodzaju przewodnikiem krok po kroku, który poprowadzi cię bezproblemowo przez proces flashowania.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1