Witam,
Dzisiaj w drodze powrotnej ze szkoły chowając telefon do kieszeni upadł mi na ziemię, przedni panel troszkę "odskoczył", w sensie puściły te zaczepki na górze telefonu, więc je docisnąłem i wszystko byłyby ok, gdyby nie to, że teraz pod szybką ekranu mam takie jakby ryski, czy kurz... Nie wiem zbytnio jak to określić... W sumie bardziej to przypomina kurz, no ale mniejsza z tym :-P . Chciałbym zdjąć przedni panel i wyczyścić ekranik i mam pytanie. Czy gdy zdejmę przedni panel to utracę gwarancję? :-P Gdzieś na google przeczytałem, że takie coś jest możliwe, ale sam nie wiem czy to prawda :-o .
Jak myślicie? Iść oddać telefon na gwarę czy samemu grzebać? :/
Strona 1 z 1
Zdejmowanie przedniegu panelu a utrata gwarancji...
Napisano 10 March 2009 - 18:34
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie będzie wykonalna jeśli Produkt został otwarty, zmieniony lub naprawiony przez osobę inną niż przedstawiciel autoryzowanego serwisu Nokia
to ze strony nokia.pl
[ Dodano: 2009-03-10, 18:35 ]
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje: a) normalnego zużycia (w tym, bez ograniczeń, zużycia obiektywu aparatu, baterii lub wyświetlaczy),
wad spowodowanych nieostrożnym obchodzeniem się z Produktem (w tym, bez ograniczeń, wad spowodowanych przez ostre przedmioty, zginanie, zgniecenie, upuszczenie, itp.), c) wad spowodowanych niewłaściwym użyciem Produktu, w tym użyciem w sposób sprzeczny z instrukcjami wydanymi przez Nokia, takimi jak na przykład zalecenia zawarte w Instrukcji Obsługi Produktu d)innych zdarzeń, na które Nokia nie ma wpływu.
to ze strony nokia.pl
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje: a) normalnego zużycia (w tym, bez ograniczeń, zużycia obiektywu aparatu, baterii lub wyświetlaczy),
Napisano 10 March 2009 - 20:31
milenkamisia napisał:
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie będzie wykonalna jeśli Produkt został otwarty, zmieniony lub naprawiony przez osobę inną niż przedstawiciel autoryzowanego serwisu Nokia
to ze strony nokia.pl
wad spowodowanych nieostrożnym obchodzeniem się z Produktem (w tym, bez ograniczeń, wad spowodowanych przez ostre przedmioty, zginanie, zgniecenie, upuszczenie, itp.), c) wad spowodowanych niewłaściwym użyciem Produktu, w tym użyciem w sposób sprzeczny z instrukcjami wydanymi przez Nokia, takimi jak na przykład zalecenia zawarte w Instrukcji Obsługi Produktu d)innych zdarzeń, na które Nokia nie ma wpływu.
to ze strony nokia.pl
A skąd będą wiedzieć, że to przez to, że upuściłem? Powiem po prostu, że się kurz nagromadził (akurat w tym telefonie to normalne), bo innego śladu po upadku nie ma <lol> <lol>
[ Dodano: 2009-03-10, 20:40 ]
A tak przy okazji, dlaczego w podpisie jak daję [.img]link do zdjęcia[./img] to po zapisaniu [img] znika? :| Zresztą nie tylko img... wszystkie tagi bbc
Strona 1 z 1

Logowanie