Mój Play: Zdejmowanie przedniegu panelu a utrata gwarancji... - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zdejmowanie przedniegu panelu a utrata gwarancji...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   hacker06 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 69
  • Rejestracja Wed, 11 Feb 09
  • Miejscowość:Piła

Napisano 10 March 2009 - 17:28

Witam,

Dzisiaj w drodze powrotnej ze szkoły chowając telefon do kieszeni upadł mi na ziemię, przedni panel troszkę "odskoczył", w sensie puściły te zaczepki na górze telefonu, więc je docisnąłem i wszystko byłyby ok, gdyby nie to, że teraz pod szybką ekranu mam takie jakby ryski, czy kurz... Nie wiem zbytnio jak to określić... W sumie bardziej to przypomina kurz, no ale mniejsza z tym :-P . Chciałbym zdjąć przedni panel i wyczyścić ekranik i mam pytanie. Czy gdy zdejmę przedni panel to utracę gwarancję? :-P Gdzieś na google przeczytałem, że takie coś jest możliwe, ale sam nie wiem czy to prawda :-o .

Jak myślicie? Iść oddać telefon na gwarę czy samemu grzebać? :/
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   milenkamisia Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Rejestracja Mon, 02 Mar 09
  • Miejscowość:Bytom

Napisano 10 March 2009 - 18:34

Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie będzie wykonalna jeśli Produkt został otwarty, zmieniony lub naprawiony przez osobę inną niż przedstawiciel autoryzowanego serwisu Nokia

to ze strony nokia.pl

[ Dodano: 2009-03-10, 18:35 ]
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje: a) normalnego zużycia (w tym, bez ograniczeń, zużycia obiektywu aparatu, baterii lub wyświetlaczy), B) wad spowodowanych nieostrożnym obchodzeniem się z Produktem (w tym, bez ograniczeń, wad spowodowanych przez ostre przedmioty, zginanie, zgniecenie, upuszczenie, itp.), c) wad spowodowanych niewłaściwym użyciem Produktu, w tym użyciem w sposób sprzeczny z instrukcjami wydanymi przez Nokia, takimi jak na przykład zalecenia zawarte w Instrukcji Obsługi Produktu d)innych zdarzeń, na które Nokia nie ma wpływu.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 10 March 2009 - 18:44

hacker06, ale możesz zanieść telefon do nokii, bardzo prawdopodobne że ci go rozkręca i wyczyszczą, oczywiście na miejscu, bez wysyłania na serwis
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   hacker06 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 69
  • Rejestracja Wed, 11 Feb 09
  • Miejscowość:Piła

Napisano 10 March 2009 - 20:31

milenkamisia napisał:

Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie będzie wykonalna jeśli Produkt został otwarty, zmieniony lub naprawiony przez osobę inną niż przedstawiciel autoryzowanego serwisu Nokia

to ze strony nokia.pl

[ Dodano: 2009-03-10, 18:35 ]
Niniejsza Ograniczona Gwarancja nie obejmuje: a) normalnego zużycia (w tym, bez ograniczeń, zużycia obiektywu aparatu, baterii lub wyświetlaczy), B) wad spowodowanych nieostrożnym obchodzeniem się z Produktem (w tym, bez ograniczeń, wad spowodowanych przez ostre przedmioty, zginanie, zgniecenie, upuszczenie, itp.), c) wad spowodowanych niewłaściwym użyciem Produktu, w tym użyciem w sposób sprzeczny z instrukcjami wydanymi przez Nokia, takimi jak na przykład zalecenia zawarte w Instrukcji Obsługi Produktu d)innych zdarzeń, na które Nokia nie ma wpływu.

A skąd będą wiedzieć, że to przez to, że upuściłem? Powiem po prostu, że się kurz nagromadził (akurat w tym telefonie to normalne), bo innego śladu po upadku nie ma <lol> <lol>

[ Dodano: 2009-03-10, 20:40 ]
A tak przy okazji, dlaczego w podpisie jak daję [.img]link do zdjęcia[./img] to po zapisaniu [img] znika? :| Zresztą nie tylko img... wszystkie tagi bbc
0

Strona 1 z 1