Problem z MMS
Napisano 11 April 2007 - 20:17
Witam kupilem niedawno Play na karte, w sumie moj telefon nie byl zbyt kompatybilny z ta siecia wiec skonfigurowalem go recznie. Wap dziala bez zarzutu nawet na operze ;-) wysylanie mms tez, jednakze nie przychodza mi zadne mmsy ani wizytowki itd ostatnio nawet przelozylem karte do tel Nokia przyszly ustawienia automatyczne zainstalowaly sie i to samo. Czy ktos sie moze spotkal z podobnym problemem. aaa poki co Ci z obslugi Playa mysla. mam nadzieje ze szybko wymysla bo nie widzi mi sie osobny tel i karta zeby odbierac mmsy ;-)
Pozdroofki
Pozdroofki
Napisano 12 April 2007 - 10:11
Mała ciekawostka, jeśli wyślemy mms z sieci PLAY na telefon, który nie obsługuje mms, przyjdzie do nas sms, z informacją w stylu:
"Nowa wiadomosc multimedialna od +48 zzzz na http://foto.plusgsm.pl
MMS_id: xxxx
hasło: yyyy
Nadawca: Centrum MMS"
Pozdrawiam
"Nowa wiadomosc multimedialna od +48 zzzz na http://foto.plusgsm.pl
MMS_id: xxxx
hasło: yyyy
Nadawca: Centrum MMS"
Pozdrawiam
Napisano 15 April 2007 - 14:33
Witam
Ja miałem taki problem że dochodziły tylko niektóre z wysłanych do mnie mmsów, po wielu zmianach ustawień okazało się że gdy w ustawieniach mms "Sposób odbioru MMS" jest ustawiony standardowo na "Automatycznie w macierzystej" to mmsy nie dochodzą a po zmianie na "Zawsze automatycznie" jest wszystko ok, może to komuś pomoże;)
Ja miałem taki problem że dochodziły tylko niektóre z wysłanych do mnie mmsów, po wielu zmianach ustawień okazało się że gdy w ustawieniach mms "Sposób odbioru MMS" jest ustawiony standardowo na "Automatycznie w macierzystej" to mmsy nie dochodzą a po zmianie na "Zawsze automatycznie" jest wszystko ok, może to komuś pomoże;)
Napisano 15 April 2007 - 16:57
w nie wszystkich fonach jest taka opcja
Napisano 15 April 2007 - 21:20
dzieki za info nadal nie dzila :-( ale mam to gdzies jak im sie nie uda tego wyjasnic i naprawic do 1.05.2007 r to idzie kolejny operator podobno jeszcze tanszy, to sie zmieni ;-) nie zamierzam miec 2 telefonow a tym bardziej jednego do odbierania tylko mmsow :-) Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie Thx. jutro jeszcze sprobuje to na Nokii zrobic bo tam jest taka opcja ktora opisujesz bo w moim benq (penq) :-) nie ma
Napisano 15 April 2007 - 21:30
jaki tanszy operator, ludzie. Po pierwsze to bedzie mvno czyli wirtualny, po drugie bedzie korzystal jak mniemam z nadajnikow plusa co za tym idzie na plusie juz leci:
-plus
-play
-sami swoi
- mbank mobile
- i jeszcze ten jeden
Jak to wszystko siadzie to amen. Do tego jako wirtualny na pewno nie zrobi zadnego szoku. Pomyslcie troszke
-plus
-play
-sami swoi
- mbank mobile
- i jeszcze ten jeden
Jak to wszystko siadzie to amen. Do tego jako wirtualny na pewno nie zrobi zadnego szoku. Pomyslcie troszke
Napisano 15 April 2007 - 21:42
ddluk napisał:
Jak to wszystko siadzie to amen
Nie przesadzajmy, fakt ze plus parę miesięcy temu miał pewne problemy, ale obecnie jest to operator z najnowocześniejszą infrastrukturą.

Logowanie