Strona 1 z 1
PlayOnline nie działa albo działa bardzo wolno
Napisano 13 February 2009 - 17:50
Jest tak podpisałem umowę na PlayOnline 5GB (naszczęście na 12 m-cy) z modemem Huawei E160 no i jest delikatnie mówiąc tragicznie!!! Strony mimo połączenia (zasięg 3G Play) nie ładują się, a jak już coś zaczyna się ładować to tragicznie długo i nie do końca poprawnie poziom sygnału jaki wskazuje program do łączenia pokazuje 95-98%. Dla sprawdzenie czy internet ten działa tak wszędzie zabrałem komputer z modemem do punktu powiedzmy B (miasto oddalone od mojego o 15km z zasięgiem 3G Play) no i tam okazuje się, że wszystko działa bardzo sprawnie ba nawet rewelacyjnie przy poziomie sygnału 55-60% ale co mi po tym ja potrzebuje korzystać z tego internetu u mnie (gdzie prawie nie działa) a nie gdzie indziej. Mam pytanie jakie mam szansę na rezygnację z umowy bez ponoszenia kar? Internet tak jak mówię nie działa prawie bo co mi po tym jak już coś tam ładuje skoro muszę czekać po 2-3 minuty na załadowanie strony a i to nie jest pewne czy załaduje poprawnie
Są jakieś szansę?
Napisano 13 February 2009 - 17:58
a kiedy podpisałeś umowe? masz 7 dni od daty zakupu na zwrócenie modemu i rozwiązanie umowy. Jeżeli jeszcze sie łapiesz, zabierz modem, umowe, paragon etc i wybierz sie do najbliższego punktu. Jedynie jakie poniesiesz koszta to 9 zł opłaty aktywacyjnej. Za modem Ci zwróca
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
Napisano 13 February 2009 - 20:33
a sprawdź jak Ci działa o różnych godzinach w ciągu dnia, gdy korzysta dużo osób w danym momencie wtedy chodzi wolniej. Ja mam ten sam modem tylko że w ofercie na kartę, korzystam z internetu w Poznaniu oraz w Chybach (gdzie według mapy z zasięgiem nie powinno być w ogóle internetu) i nie jest aż tak tragicznie, czasami chodzi wolno ale już bez przesady
Napisano 14 February 2009 - 00:03
Niestety 7 dni już minęło czasami jakby chodził wolno no ok jest to do przyjęcia ale nie prawie cały czas nie ma znaczenia czy to jest godzina przedpołudniowa czy popołudniowa i tu nie przesadzam jest tragedia 100% nie pisałbym tego tematu dgybym nie przeanalizował mojego problemu doszczętnie.
Ponawiam więc moje pytanie czy jest szansa na rozwiązanie umowy nie z mojej winy? Chcę się podpytać bo i tak w poniedziałek planuję telefon do BOKu w tej sprawie jednak chciałbym zasięgnąć Waszych rad, z góry dzięki.
Ponawiam więc moje pytanie czy jest szansa na rozwiązanie umowy nie z mojej winy? Chcę się podpytać bo i tak w poniedziałek planuję telefon do BOKu w tej sprawie jednak chciałbym zasięgnąć Waszych rad, z góry dzięki.
Napisano 14 February 2009 - 07:28
Ok ja wszystko rozumiem prędkość do 1mb/sniech będzie nawet 128 ale niech to działa w miarę poprawnie bo na chwilę obecną jest dno. Miasto w jakim mieszkam Żyrardów, a już jak pisałem 15km dalej w Grodzisku Maz. jest wszystko rewelacyjnie dlaczego? Nie wnikam w każdym razie w poniedziałek przedzwonię do BOKu ewentualnie się przejdę do salonu.
Strona 1 z 1

Logowanie