Mój Play: PlayOnline nie działa albo działa bardzo wolno - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PlayOnline nie działa albo działa bardzo wolno

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287
  • Rejestracja Mon, 17 Dec 07
  • Miejscowość:mazowsze
  • Operator:inne
  • Telefon:SGS2
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 13 February 2009 - 17:50

Jest tak podpisałem umowę na PlayOnline 5GB (naszczęście na 12 m-cy) z modemem Huawei E160 no i jest delikatnie mówiąc tragicznie!!! Strony mimo połączenia (zasięg 3G Play) nie ładują się, a jak już coś zaczyna się ładować to tragicznie długo i nie do końca poprawnie poziom sygnału jaki wskazuje program do łączenia pokazuje 95-98%. Dla sprawdzenie czy internet ten działa tak wszędzie zabrałem komputer z modemem do punktu powiedzmy B (miasto oddalone od mojego o 15km z zasięgiem 3G Play) no i tam okazuje się, że wszystko działa bardzo sprawnie ba nawet rewelacyjnie przy poziomie sygnału 55-60% ale co mi po tym ja potrzebuje korzystać z tego internetu u mnie (gdzie prawie nie działa) a nie gdzie indziej. Mam pytanie jakie mam szansę na rezygnację z umowy bez ponoszenia kar? Internet tak jak mówię nie działa prawie bo co mi po tym jak już coś tam ładuje skoro muszę czekać po 2-3 minuty na załadowanie strony a i to nie jest pewne czy załaduje poprawnie :( Są jakieś szansę?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   BQ Ikona

• BOK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1090
  • Rejestracja Mon, 22 Sep 08
  • Miejscowość:Czarnobyl
  • Zainteresowania:bans i lans
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Hero
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 13 February 2009 - 17:58

a kiedy podpisałeś umowe? masz 7 dni od daty zakupu na zwrócenie modemu i rozwiązanie umowy. Jeżeli jeszcze sie łapiesz, zabierz modem, umowe, paragon etc i wybierz sie do najbliższego punktu. Jedynie jakie poniesiesz koszta to 9 zł opłaty aktywacyjnej. Za modem Ci zwróca
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 13 February 2009 - 20:33

a sprawdź jak Ci działa o różnych godzinach w ciągu dnia, gdy korzysta dużo osób w danym momencie wtedy chodzi wolniej. Ja mam ten sam modem tylko że w ofercie na kartę, korzystam z internetu w Poznaniu oraz w Chybach (gdzie według mapy z zasięgiem nie powinno być w ogóle internetu) i nie jest aż tak tragicznie, czasami chodzi wolno ale już bez przesady
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287

Napisano 14 February 2009 - 00:03

Niestety 7 dni już minęło czasami jakby chodził wolno no ok jest to do przyjęcia ale nie prawie cały czas nie ma znaczenia czy to jest godzina przedpołudniowa czy popołudniowa i tu nie przesadzam jest tragedia 100% nie pisałbym tego tematu dgybym nie przeanalizował mojego problemu doszczętnie.
Ponawiam więc moje pytanie czy jest szansa na rozwiązanie umowy nie z mojej winy? Chcę się podpytać bo i tak w poniedziałek planuję telefon do BOKu w tej sprawie jednak chciałbym zasięgnąć Waszych rad, z góry dzięki.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 14 February 2009 - 00:14

niestety nie ma szansy na rozwiązanie umowy z nie twojej winy jak już minęło 7 dni, ponieważ wyraźnie jest zaznaczone że prędkość jest do 1mb/s.
A napisz w jakiej miejscowości mieszkasz?
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   emarcin Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 287

Napisano 14 February 2009 - 07:28

Ok ja wszystko rozumiem prędkość do 1mb/sniech będzie nawet 128 ale niech to działa w miarę poprawnie bo na chwilę obecną jest dno. Miasto w jakim mieszkam Żyrardów, a już jak pisałem 15km dalej w Grodzisku Maz. jest wszystko rewelacyjnie dlaczego? Nie wnikam w każdym razie w poniedziałek przedzwonię do BOKu ewentualnie się przejdę do salonu.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   maxkali1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 29
  • Rejestracja Sun, 16 Sep 07
  • Miejscowość:Gdańsk, Warszawa

Napisano 14 February 2009 - 20:15

Dałeś mówiąc delikatnie ciała i BOK ani salon już Ci nie pomogą. Jedyne wyjście z tej sytuacji to cesja umowy.
0

Strona 1 z 1