Mój Play: Vista - WellPhone XT nie chce się uruchomić - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Vista - WellPhone XT nie chce się uruchomić

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mikewak Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 01 Feb 09
  • Miejscowość:Piaseczno

Napisano 01 February 2009 - 21:20

Witam.
Mam problem z WellPhone XT w Viscie. Zainstalował się bez problemu ale podczas pierwszego uruchomienia wyskakuje okienko: Program przestał działać i są jakieś dziwne błędy w szczegółach - CLR20r3. Mam system Vista Home Premium SP1, NET Framework 3.5 SP1.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   tj Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 02 Feb 09
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 02 February 2009 - 20:44

Moim zdaniem to jest problem z Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 - moja Vista zainstalowała to 31 stycznia i WellPhone XT przestał działać. Po odinstalowaniu tej aktualizacji (niebanalne), WellPhone XT znów działa poprawnie. Dzwoniłem w tej sprawie do Play'a, odpowiedź była standardowa: pierwszy raz o tym słyszę itp.

Na stronie producenta jest zresztą napisane: "Microsoft .NET Framework 2.0 is necessary for correct functioning of WellPhone XT."

Nota bene: chętnie w ogóle zrezygnowałbym w WellPhone i zainstalował Toshiba G450 pod Vistą jako modem, ale mimo wielu prób nie udało mi się tego dokonać. Ktoś wie, jak to zrobić?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mikewak Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 01 Feb 09
  • Miejscowość:Piaseczno

Napisano 02 February 2009 - 23:59

Odinstalowałem NET Framework 3.5 SP1 ale to nic nie zmieniło, mimo wielokrotnej próby instalacji WellPhone. Znalazłem w sieci najnowszą wersję tego programu i ona zainstalowała mi się i uruchomiła bez problemu lecz po wpięciu G450 w USB zaczyna instalować sterowniki Toshiby jako modem i wyskakuje mi informacja: Sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy. Czy to oznacza, że moja wersja Visty jest jakaś inna i nie ma do niej aktualnych sterowników do G450 ??? Jakiś tydzień temu podłączałem ten modem do innego laptopa w którym była Vista Home Basic i nie było problemu wszystko działało.

[ Dodano: 2009-02-03, 13:47 ]
Dzwoniłem dzisiaj do Play i podobno mają z tym większy problem, na obecną chwilę nie mogą sobie poradzić i proponują uzbroić się w cierpliwość, ale ona mi się już kończy. Ciekawe czy jak taka sytuacja dłużej potrwa to będą jakieś rekompensaty :)

[ Dodano: 2009-02-04, 17:14 ]
Dzwoniłem dzisiaj ponownie do OK Play i powiedziano mi że modem Toshiba nie będzie działał z Vistą co wydaje mi się trochę śmieszne bo jakieś dwa tygodnie temu podłączałem ten modem do innego laptopa właśnie z Vistą i wszystko działało bez problemu. Czy może ktoś mi potwierdzić, że jemu też w Vistą nie działa
0

Strona 1 z 1