Mój Play: Router Huawei D100 - GORĄCO POLECAM!!! - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Router Huawei D100 - GORĄCO POLECAM!!!

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   play_for_all Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 63
  • Rejestracja Sat, 24 Feb 07
  • Miejscowość:Mazowsze

Napisano 03 April 2009 - 17:00

W moim miescie jest ok, ale zdaje sobie sprawe, ze to raczej z powodu malej popularnosci Playonline. Obawiam sie, ze w przyszlosci transfery znacznie spadna, jeden nodeB na miasto 25 tys. to nie jest duzo, podczas gdy W3 uruchomila (uruchomi) po trzy swoje stacje umts.
W tej chwili jest znosnie.
Ponadto router poprawia transfer w porownaniu do tego, gdy podlaczymy sam modem do komputera i likwiduje irytujaca przypadlosc POL polegajaca na zrywaniu polaczenia. Po prostu tego sie nie czuje. Wystarczy ustawic na auto, cos podobnego w dzialaniu jak autoConnect
Mam tez neo 512, wiec jak chce sobie przyspieszyc transfer, to uruchamiam Playonline. :)
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   lwf9634 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 30 Oct 09
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 30 October 2009 - 22:40

Niestety - u mnie kaszana. Chciałem sobie zrobić wifi w domu więc kupiłem D100. Powiedziałem w salonie, że mam ZTE MF626 (chodzi swoją drogą dość dobrze) a oni bez mrugnięcia "okiem" sprzedali mi router, który za jasną cholerę nie widzi modemu. Teraz się głębiej wczytuję i widzę, że chyba nie widzi bo tak ma, to czemu do jasnej anieli, w salonie mnie o tym nikt nie poinformował. No i co mam robić?
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Jose Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 572
  • Rejestracja Tue, 14 Jul 09
  • Miejscowość:Polska
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HD2
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 30 October 2009 - 23:15

lwf9634 napisał:

No i co mam robić?
Kupić modem huawei ;) I następnym razem czytać co się kupuje.

http://www.carpolska.pl
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   cane Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 182
  • Rejestracja Thu, 22 Oct 09
  • Miejscowość:Wro

Napisano 31 October 2009 - 19:09

lwf9634 napisał:

Niestety - u mnie kaszana. Chciałem sobie zrobić wifi w domu więc kupiłem D100. Powiedziałem w salonie, że mam ZTE MF626 (chodzi swoją drogą dość dobrze) a oni bez mrugnięcia "okiem" sprzedali mi router, który za jasną cholerę nie widzi modemu. Teraz się głębiej wczytuję i widzę, że chyba nie widzi bo tak ma, to czemu do jasnej anieli, w salonie mnie o tym nikt nie poinformował. No i co mam robić?

chyba sprzedawcy chcieli za wszelką cenne sprzedąc d100 i mieć większa prowizję. Warto czasem poczytać na forach przed zakupem ;)
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   blindmix Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 1626
  • Rejestracja Thu, 30 Oct 08
  • Miejscowość:SZZ
  • Zainteresowania:fotografia
  • Telefon:komórkowy
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 03 November 2009 - 16:39

A może, z nie całkowitym szacunkiem są jelenie, spotkali innego ... jelenia i wykorzystali sytuację...?!
PlayONLINE@SierraWirelessMC8775@LatitudeD620
Rytmika dla Dzieci - Szczecin
Fanaberie3
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   giaur Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 306
  • Rejestracja Mon, 13 Apr 09
  • Miejscowość:?????????

Napisano 04 November 2009 - 19:12

Te zachwyty nad poprawą połączenia dowodzą jedynie smutnego faktu marnej jakości oprogramowania do korzystania z netu dostarczanego razem z play, tudzież badziewnych chińskich sterowników od modemu, skoro byle routerek z linuksem na pokładzie potrafi tak usprawnić działanie sieci i wycisnąć z tego - bądź co bądz raczej marnej jakości modemu tyle więcej.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   maxkali1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 29
  • Rejestracja Sun, 16 Sep 07
  • Miejscowość:Gdańsk, Warszawa

Napisano 22 November 2009 - 18:38

A ja muszę pochwalić Play za to że w ostatnim czasie znacznie poprawił działanie swojej usługi w mojej lokalizacji, od jakiegoś czasu niezależnie od pory łącze działa szybko i stabilnie.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   hans80 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 07 Jan 10

Napisano 07 January 2010 - 11:31

Witam, mam już ten router i bardzo mi się podoba to rozwiązanie. Mam tylko jedną wątpliwość - czy za pomocą tego urządzenia można rozdzielać internet jedynie po Wi-Fi, czy też można także wykorzystać wejście LAN do podpięcia jednego komputera do internetu?

Jimmy_84 napisał:

Po powrocie do domu rozpakowałem router, podłączyłem do niego modem, podłączyłem kabel sieciowy (który jest w zestawie) do koputera i routera, podłączyłem zasilacz do routera i właczyłem go. Za ok 6 sekund mogłem już normalnie korzystać z internetu na komputerze.
Ten cytat z pierwszego posta wskazywałby, że jest to możliwe, aczkolwiek połączenie udało mi się uzyskać dopiero po konfiguracji Wi-Fi i wykorzystaniu karty bezprzewodowej, a bez Wi-Fi z internetem się nie udaje połączyć. Ktoś ma jakiś pomysł/wskazówkę?

pozdr.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Jose Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 572
  • Rejestracja Tue, 14 Jul 09
  • Telefon:HD2
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 08 January 2010 - 01:56

hans80 napisał:

eż można także wykorzystać wejście LAN do podpięcia jednego komputera do internetu?
Można. Kabel komputer-router i śmiga. Niestety nie znam się na tych konfiguracjach. Ja po prostu podłączyłem kablem a następnie uruchomiłem ten menadżer ustaliłem hasło i już.

http://www.carpolska.pl
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2