Router Huawei D100 - GORĄCO POLECAM!!!
Napisano 28 January 2009 - 22:13
Napisano 29 January 2009 - 09:04
PLAY OnLine Speedtest.net
Napisano 29 January 2009 - 11:17
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 30 January 2009 - 01:09
1) Co do konfiguracji to tak jak już napisałem, chyba żaden router nie będzie lepiej i stabilniej pracował na naszymi modemami Huawei z Playa jak router tej samej firmy skonfigurowany już przez Playa (ustawienia są już wpisane po wyciągnięciu go z pudełka) - wystarczy podłaczyć do portu USB w routerze swój modem (u mnie to E160), podłączyć router do prądu i do komputera dołaczonym kablem sieciowym (lub skonfiguraować połączenie bezprzewodowe - dokładnie opisane w instrukcji po polsku)
2) Odnośnie zasięgu to pomimo iż router ma wbudowaną antenę WLAN to zasięg naprawdę bardzo miło mnie zaskoczył. Nie dość że w domu na całym piętrze mam maksymalny zasięg to na klatce schodowej i na parterze tego samego budynku jest on na poziomie 40% (żelbetonowe stropy),
3)Jeżeli chochi o sim-locka to nie zależy od samego routera tylko od modemu jaki do niedgo podłączymy. Sim-lock jest nakładany jedynie na modemy, a nie na router. Może on pracować również z modemami USB firmy Huawei z Plusa, Ery lub Orange, z tym iż w ustawieniach routera będziemy musieli zmienić APN (obecnie jest "Internet").
Naprawdę nie robię reklamy, ale dopiero z tym routerem internet w Playu ma sens, ponieważ nie ma już problemu z rozłączaniem się modemu (nawet jak takowe nastąpi to go nie odczujemy, ponieważ w ułamku sekundy zostanie znowu nawiązane) oraz transfer jest przynajmniej o 1/3 wyższy niż przy użyciu samego modemu, no i komputer (szczególnie laptop) mniej sie nagrzewa niż przy połączeniu bezpośredniu z modemem. POZDRAWIAM!!!
Napisano 04 February 2009 - 13:21
Bo wg. gugla:
http://www.google.pl...u...=Szukaj&lr=
Oprócz nowych cen Play oferuje dla swoich klientów podpisujących umowę w dowolnej promocji/taryfie Play Online lub kupujących Zestaw Startowy Play Online Na Kartę możliwość zakupu routera Huawei D100 w promocyjnej cenie 269 zł.
Tylko zestaw startowy, jako karta sim za 19zł, czy zestaw startowy = z huawejką 160/220 za odpowiednio wyższą cenę? (w cennikach regulaminach play widzę, że definicja zestawu startowego po na kartę to sama karta sim za 19zł.
Wczoraj obskoczyłem 3 punkty we Wrocku, to nigdzie sprzętu nie mieli, nie znali ceny 269zł/dotychczas sprzedawali za 333zł/nie mogli sprawdzić w systemie z jakiegoś tam powodu.
Napisano 05 February 2009 - 16:40
mam jedno pytanie - jakim sposobem router zwiększa transfer, na jakiej zasadzie? Przez to, że jest silniejszy sygnał, czy są może inne powodu?
Mam jeszcze jedno pytanie - czy trzeba router wyłączać, gdy nie jest używany. Słyszałem, że automatycznie może się łączyć on co pewien czas z BTS...
Z góry dziękuje za odpowiedź
tom
Napisano 06 February 2009 - 10:06
Napisano 06 February 2009 - 11:30
burzawa napisał:
Jimmy_84 napisał:
to jak to jest w końcu :-)
pozdrawiam
To jest tak, że obiektywnie nie można tego rozsądzić. Przepustowość sieci to jedno (jest zależna od pory dnia i ilości użytkowników, a co za tym idzie od konsumpcji łącza), a to, że ktoś używa modemu, czy routera z modemem, to drugie. Te 1/3 to tylko subiektywne odczucie. Jaśniej?
Napisano 02 April 2009 - 22:52
Napisano 03 April 2009 - 12:13

Logowanie